Platina
Részvény / Deviza / Áru Céláremelések az OTP-re, hálaadás napi sportmánia 
Eidenpenz József | 2023. november 24. 12:19
A tőzsdék csendesek, Budapest alulteljesítő, pedig két céláremelés is érkezett az OTP-re. A forint nem bír a 380-as szinttel. Nagy készlethiány jöhet platinából, a hálaadási ünnepeket az amerikaiak jó része sportfogadással tölti.
Részvény / Deviza / Áru Dőlnek a rekordok a tőzsdén, 360 alá süllyedt az euró 
Eidenpenz József | 2021. április 30. 12:11
Az amerikai csúcsdöntés után szerény pluszban vannak az európai tőzsdék, Budapest alig változik, a forint viszont megtáltosodott. Óriási mennyiségű gyorsjelentés érkezett és még jön is, a cégek többnyire pozitív meglepetéseket okoznak. A platinaékszer-piacon fellendülés várható, az ether lekörözi a bitcoint, a törökök pedig újabb elképesztő unortodox ötletet szivárogtattak ki.
Részvény / Deviza / Áru A befektetőkre omlott a GameStop-kártyavár, az elektromos autók miatt száguld a platina 
Eidenpenz József | 2021. február 11. 12:13
Az európai tőzsdéken kicsi az emelkedés ma, Budapest és Varsó sokkal jobban teljesít. Az olaj emelkedése nyolc nap után leállt, a platina hat éves csúcsokon van. A GameStop-befekteték egy része csúnyán megégethette magát, az ár majdnem a botrány előtti szintre csúszott vissza. A Twitter is vehet bitcoint.
Részvény / Deviza / Áru Új mozifilmek nézhetők a streamen, sokkot kapott a filmipar a döntéstől 
Eidenpenz József | 2020. december 4. 18:54
A rossz amerikai foglalkoztatási adat ellenére a tőzsdék tovább emelkednek, jórészt az amerikai élénkítő csomaggal kapcsolatos várakozások hatására. Európában is kellemes a hangulat, a lengyel tőzsde valósággal száguldott. De a BUX is átlagon felül ment, főleg a Richter húzta egy bejelentés nyomán. A forint gyengül, száguld a platina. Alaposan felforgatta az amerikai filmipart egy bejelentés.
Részvény / Deviza / Áru Nem minden áron érdemes Airbnb-részvényt venni a guru szerint 
Eidenpenz József | 2020. december 4. 12:25
Vegyes vírushírek mellett enyhe pluszok vannak a tőzsdéken, a lengyel és a magyar index felülteljesít, a forint hullámvasúton mozog. Megegyezett az OPEC+, de az olajár csak csendesen emelkedik. Damodaran professzor alapvetően pozitívan vélekedik az Airbnb-ről, amelynek marzsai nőhetnek, a kockázatai pedig alacsonyak. De minden ár kérdése.
Részvény / Deviza / Áru Melyik a legígéretesebb nemesfém, és mi a Tesla Achilles-sarka? 
Eidenpenz József | 2020. november 30. 18:48
A pénteki szép emelkedés után ma lefelé indultak az amerikai tőzsdék, a Moderna oltóanyaggyártó kedvező bejelentése már nem tudott jelentős hatást kiváltani. A Mol nagyot esett, de az egész iparág így járt, a forint pedig sokat erősödött. Egyre többet ekézik a Tesla-gyárat termékei miatt. Minimum hároméves csúcson van a bitcoin. Folytatódhat az emelkedés egy német felmérés szerint.
Részvény / Deviza / Áru Ha minden esik, aranyat, ezüstöt vagy platinát vegyünk? 
Eidenpenz József | 2020. március 11. 09:10
Viszonylag magasan áll az arany árfolyama, ami a vírusválság és a tőzsdei ijedelmek közepette nem meglepő. Az ezüst azonban, amely jelentős ipari fém is, messze van szeptemberi csúcsától. Egy uncia aranyért most majdnem száz uncia ezüstöt kapni, ami 105 év alatt csak kétszer fordult elő. A platina is extrém szinten jár.
Részvény / Deviza / Áru 30 éve nem láttunk ekkora januári esést – amit az olajról, aranyról, földgázról tudni kell 
Eidenpenz József | 2020. február 3. 06:00
A részvények már 11 éve mennek fel, de olcsók-e az árupiaci termékek vagy sem? Alacsony kamatok és stabil infláció esetén elvileg ezek is jó védelmet jelenthetnének. A palládium idén is történelmi csúcsot állított be, az olaj, a földgáz, a kávé, a narancslé viszont több éves mélységek közelében jár. A mérleg inkább az olcsóság felé billen, de sok a buktató.
Részvény / Deviza / Áru Egy nap alatt öt százalék – megint megindultak a nemesfémek 
Eidenpenz József | 2019. szeptember 24. 17:59
Hétfőn hatalmasat ugrott az ezüst és rekordot döntött a palládium. A nemesfémek mintha új nekirugaszkodásra készülnének, megközelítik a szeptember eleji csúscokat. A részvények ma csendesek, a forint visszavonult az új mélypontról.
Részvény / Deviza / Áru Az év befektetései? Már a negyedik nemesfém is szárnyakat kapott 
Eidenpenz József | 2019. szeptember 5. 06:06
Május végén az arany, júliusban az ezüst, a múlt héten a platina árfolyama ugrott meg, miközben a palládium is magas szinten tartózkodik. Egy év alatt 29-36 százalékot emelkedett a főbb nemesfémek ára, miközben a dollár is sokat drágult. Még sohasem volt közel ilyen drága sem az arany forintban. Számos oka van ennek.
Részvény / Deviza / Áru Sokkal nagyobb ugrálás is jöhet még a forint árfolyamában 
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 4. 10:10
Kevesebb, mint egy százalékkal van a forint idei árfolyamcsúcsa a tavalyi felett, ami a nemzetközi devizapiacokon igen kicsinek számít. Eddig kicsi volt a forint árfolyamingadozása, a feltörekvő piacokon kialakuló pánik alaposabban is kimozdíthatja az árfolyamot. Az MNB pedig továbbra is laza.
Részvény / Deviza / Áru Meddig mehet még az arany? Meghökkentő számok repkednek 
Eidenpenz József | 2019. augusztus 14. 06:06
Az arany már sokat drágult az idén, de a jegybankok kamatpolitikája, aranyvásárlásai miatt, a devizák leértékelődése közepette lehet, hogy még csak egy út kezdetén vagyunk. Új tényező is felmerült nemrég. Van egy olyan árupiaci termék is, amely a 2016-os nagy gödör aljához hasonló árfolyamon forog.
Makro / Külgazdaság A Nap Száma: ha ebbe fektettél, hatalmasat kaszálhattál 
Privátbankár.hu | 2017. december 11. 16:39
Majdnem négyszeresére ugrott az egyik platinaszármazék ára egyetlen év alatt.
Részvény / Deviza / Áru Egy nemesfém, ami lekörözheti az aranyat 
Privátbankár.hu | 2017. október 7. 09:00
A dízelbotrány óta megnőtt a benzines motorok és így a katalizátorok iránti igény, ez pedig felhajtotta a palládium árát. Hiány van belőle, emelkedik az ár, akár drágább is lehet, mint az arany.
Makro / Külgazdaság Gyilkos hajsza vette kezdetét Afrika kincseiért  
Káncz Csaba | 2017. szeptember 19. 08:35
Az óriási nyersanyag-kincsek ellenálhatatlan erővel bírnak a nagy- és középhatalmak számára. A stratégiai pontokon sorra jönnek létre a katonai bázisok is. India és Japán 40 millárd eurós közös befektetési tervvel próbálja meg Kína befolyását kiegyensúlyozni.
Részvény / Deviza / Áru Aranyba fektetnél? Felejtsd el, a jövő ebben van 
Privátbankár.hu | 2016. július 23. 10:14
Egyre több iparág válik platinaigényessé, a termelők ugyanakkor nem tudják tartani a lépést. Drágulást vár a szakértő.
Részvény / Deviza / Áru Alkalmi vétel? Volkswagent vegyenek, amíg olcsó 
Eidenpenz József | 2015. szeptember 24. 14:00
A Volkswagen reputációja a részvényárfolyammal együtt zuhant. Egyes adatok szerint olcsón lehet majd hozzájutni a társaság egyes modelljeihez a használtautó-piacon. A részvények vásárlása igen kockázatos, de szintén lehet kifizetődő, figyelni kell arra, hogy kétféle sorozat létezik.
Deviza / Áru Addig sztrájkoltak, amíg már platinánk sem maradt 
Privátbankár.hu | 2014. december 22. 08:20
Ugyanis a tavalyinál közel 10 százalékkal kisebb, mintegy 7,125 millió uncia lett a platina idei globális kínálata a dél-afrikai bojkott miatt.
Vásárló Új kocsit venne? Ezért fog érte többet fizetni 
Privátbankár.hu | 2014. június 9. 11:29
Egyre drágább az autókatalizátorok gyártásához használt platina és palládium. Ráadásul az oroszországi bányák készletei is kimerülőben vannak.
Deviza / Áru Már egész Dél-Afrikát fenyegeti a platinaháború  
Privátbankár.hu | 2012. október 6. 11:20
Dél-Afrikában 12 ezer illegálisan sztrájkoló bányászt bocsátott el a világ legnagyobb platinakitermelő bányászati vállalata, az Anglo American Platinum. A társaság ezzel a lépéssel igyekszik véget vetni az ország bányászati ágazatának más vállalatait is érintő sztrájkhullámnak. Az egyre keményebb tiltakozások már az ország gazdaságát fenyegetik, zuhan a rand árfolyama, egekben a platináé.
Befektetési alapok Nemesfémet, egyből négyet: elstartolt a K&H új befektetési alapja 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 21. 10:58
Augusztus 21-től jegyezhető a K&H nemesfém plusz 2 alapja, melynek hozamát a négy legfontosabb nemesfém (arany, ezüst, platina és palládium) index futamidő alatti árváltozása határozza meg.
Befektetési alapok Olimpiai fémekbe fektető és mindenevő alapok indulnak 
Privátbankár.hu | 2012. május 16. 14:37
A 2008 október elején indult londoni olimpia-témájú alap évi 8,6 százalékot fizet ki befektetőinek a napokban. A K&H Alapkezelő Olimpia Plusz néven újabb tőkevédett alapot indít, amelynek hozama az arany, az ezüst, a platina és a palládium árfolyamától függ. A Pioneer Alapkezelő pedig mindenevő, hedge fund-szerű abszolút hozamú alapot hoz létre.
Deviza / Áru Az euró már 295 forint alá is benézett, emelkedik a BUX 
Privátbankár.hu | 2012. január 26. 09:41
Az euró 294,75 forintig süllyedt csütörtök reggel a bankközi devizapiacon. A BUX index az európai tőzsdékkel együtt szerényen emelkedik, a pozitív hangulatot a Fed várható kamatpályájával magyarázzák. Öthetes mélyponton a dollár, drágultak a nyersanyagok is, hathetes csúcsra ért az arany. (Frissítve.)
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG