<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
8p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

A rossz amerikai foglalkoztatási adat ellenére a tőzsdék tovább emelkednek, jórészt az amerikai élénkítő csomaggal kapcsolatos várakozások hatására. Európában is kellemes a hangulat, a lengyel tőzsde valósággal száguldott. De a BUX is átlagon felül ment, főleg a Richter húzta egy bejelentés nyomán. A forint gyengül, száguld a platina. Alaposan felforgatta az amerikai filmipart egy bejelentés.

Annak ellenére, hogy az amerikai foglalkoztatási adat ma elmaradt a várakozásoktól, szép emelkedést mutatnak a tőzsdeindexek. A fő téma megint az amerikai gazdaságsegítő csomag, a piac abban reménykedik, hogy még ebben az évben sikerül tető alá hozni. Az S&P 500 0,7, a Nasdaq 100 index 0,3 százalékkal megy fel.

Európában is hasonló volt a zárás, a német mutató 0,4, a francia 0,6, a brit 0,9 százalékkal emelkedett. Feltűnő a lengyel tőzsde felülteljesítése, a WIG 20 index 3,1 százalékkal ugrott meg.

A Richter megtáltosodott

De a BUX-ra sem lehet panasz, 1,4 százalékkal ment feljebb. Az OTP csak 0,1 százalékkal emelkedett, a Mol 1,8 , a Magyar Telekom 0,9 százalékkal drágult. Igazán nagyot a Richter ugrott, 3,6 százalékot, amiben nagy szerepe lehet a tegnap bejelentett akvizíciónak. Amiről végül jó vélemény alakult ki az elemzők körében. (Erről délelőtt írtunk bővebben.)

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

A forint ma ismét gyengült, majdnem két forinttal drágább lett az euró, 358,50 forint jelenleg. A dollár keveset mozgott, és csak szerényen drágul az olaj a tegnap esti OPEC+ megállapodás ellenére.

Lassult a kilábalás az USA-ban

A nem mezőgazdasági (“nonfarm”) állások száma 245 ezerrel nőtt novemberben az Egyesült Államokban, pedig az elemzők 469 ezer főre számítottak. A koronavírus eszerint erősen lassította a gazdaságot, egyes cikkek megfogalmazása szerint drasztikusan. Az állások októberi bővülését utólag felülvizsgálták, 610 ezerre vették vissza az eredeti 638 fős becsléshez képest. A munkahelyek száma május óta nem nőtt ilyen csekély mértékben.

(Pixabay.com)(Pixabay.com)

Mozifilmeket nézhetünk otthonról

A Warner Bros. minden 2021-ben megjelenő mozifilmet (17-et) elérhetővé tesz az HBO Max-on is – írja az Equilor Befektetési Zrt.

A streaming platformra felkerülő filmek a mozis megjelenéssel egyszerre debütálnak. Ennek hatására az AMC részvényei 16 százalékot zuhantak, míg az AT&T fél százalékot emelkedett. Az HBO Max az AT&T-hez tartozó streaming szolgáltatás, ami májusban indult az Államokban és 14,99 dollár havi díjért vehető igénybe. A járvány miatt továbbra is nagy bizonytalanság övezi a szórakoztatóipart. E lépés alternatívát nyújt a felhasználóknak, akik otthonról nézhetnek új műsorokat. A többi tartalomgyártóval ellentétben az HBO Max nem számít fel felárat a mozis tartalomért. Az HBO Max 2021 második felében jön Magyarországra.

Mozik helyett klubok lesznek?

A Warner Bros. döntése sokkot váltott ki az egész filmiparban – írja a SeekingAlpha.

Bár a cég ezt a lépést egy átmeneti, egy éves válasznak szánja a koronavírus-válságra, a kérdés az, hogy a fogyasztói szokások változása állandósul-e. A mozik 2022-ben magukra találnak-e egyáltalán? Van egy elmélet, amely szerint a mozik inkább speciális kínálatra specializálódnak majd, hasonlóan, ahogy egyes könyvesboltok túlélték az Amazon korszakát.  Kevesebb filmmel, több étkezési, italozási lehetőséggel, magasabb jegyárakkal és árréssel.

Miért emelkedik ennyire a platina?

A platina ma újabb három százalékos ugrással 1070 dollárra ért, ami négyéves csúcs. Eközben az arany és az ezüst inkább stagnál, a palládium pedig csak egy százalékkal emelkedik. Mi rejlik a platina áremelkedése mögött? – teszi fel a kérdést a Markteinblicke.de német oldal.

  • A pozitív oltóanyag-hírek következtében feléledt a remény a világgazdaság növekedésére. Ez az autóipart is utolérheti, amely a fehér nemesfém keresletének legalább harminc százalékát kiteszi. (A platinát hagyományosan leginkább a dízelmotorok katalizátoraiban használják.)
  • A 2015 őszén kipattant VW károsanyag-kibocsátási botrány óta a dízeljárművek iránti kereslet jelentősen visszaesett, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a platina ára lejjebb és lejjebb süllyedt. De úgy tűnik, a mélypont már megvolt, a dízek iránti kereslet stabilizálódott az európai piacon.
  • A túl magas palládium-árak is új megoldások keresésére ösztönzik a gyártókat. A BASF vegyi konszern az Impala Platinum dél-afrikai kitermelővel és a Sibanye-Stillwater céggel együtt egy trimetal (három fémen alapuló) katalizátoron dolgozik a benzinmotorok számára. Ebben a palládiumot részben platinával és ródiummal helyettesítik.
  • Kína gazdaságának fejlődése is reményeket ébreszt, a kínai autókereslet emelkedése a platinát is felfelé húzhatja. Ezt erősíti, hogy új, szigorú szigorúbb károsanyag-kibocsátási előírásokat vezetnek be a teherfuvarozásban. Ez is nagyobb patina-felhasználást eredményezhet.
  • Hosszabb távon a hidrogéncella-technológia is felviheti a platina árát. Ebben az energiatárolási megoldásban is katalizátorként használják a fémet a kémiai reakció során.

A “Waberer’s tőzsdei vergődése”

Véget érhet a Waberer’s szenvedése a Concorde Értékpapír Zrt. blogja szerint.

Az elmúlt bő három év tőzsdei vergődését követően jó útra térhet a Waberer’s. Az utóbbi években a piacon túlkínálat keletkezett, Nyugat-Európát ellepték a kelet-közép-európai és balkáni fuvarozók, a megnövekedett kapacitás pedig nyomás alá helyezte a fuvarozási díjakat. De kirajzolódik a Waberer’s jövője az úgynevezett regionális szerződéses logisztikai szegmensben (RSZL). A siker záloga nagyrészt itt rejlik. Az új szakmai nagybefektető megjelenése új impulzusokat hozhat, melyből a kisebbségi részvényesek is profitálhatnak – írja Bukta Gábor.

A kriptodevizák felé fordul a Spotify?

A kriptodeviza-fizetésekkel kacérkodik a Spotify a Cointelegraph szerint.

A Spotify, a világ egyik legnagyobb streaming audió-szolgáltatója kriptodevizás háttérrel rendelkező menedzsert keres egy friss álláshirdetés szerint, fizetési stratégiai és innovációs részlegéhez. A hirdetés a LinkedIn-en jelent meg. Az új szakember várhatóan kulcsszerepet játszik majd a Spotify fizetési stratégiájának meghatározásában és végrehajtásában, valamint elősegíti a vállalat részvételét a Facebook nemrégiben átnevezett kriptoprojektjében, a Diemben (korábban Libra).

A Spotify egyik alapító tagja a a Libra Alapítványnak, amelyet hivatalosan 2019 októberében alapítottak Genfben. A PayPal és a MasterCard cégekkel ellentétben azonban a Spotify nem hagyta el a Facebook kriptodeviza-projektjét az államok és hatóságok berzenkedése miatt.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 17300 17150 17595 -2,20% 0 0 9 302 673 880 Ft 2022-01-21 17:14:35
MOL 2684 2620 2684 +1,21% 0 0 2 304 340 886 Ft 2022-01-21 17:13:23
MTELEKOM 422 419 425 -0,59% 0 0 129 927 268 Ft 2022-01-21 17:05:00
RICHTER 8460 8275 8460 +1,38% 0 0 2 099 933 015 Ft 2022-01-21 17:08:02
OPUS 220 216 220 -0,90% 0 0 23 642 408 Ft 2022-01-21 17:05:22
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Cunami lesz-e a kamatemelési és omikronhullámból?
Eidenpenz József | 2022. január 21. 12:55
Aggódnak a kamatemelés miatt, aggódnak Ukrajna miatt, aggódnak a járvány miatt, és még néhány rossz gyorsjelentés is érkezett. A tőzsdei befektetők hangulata olyan rossz, hogy abból akár emelkedés is lehet. A forint gyengül, de a cseh, lengyel pénzekkel együtt. A kriptodevizák is a tőzsdéket követik.
Részvény / Deviza / Áru Alulteljesített a budapesti börze, jó napja csak a Richternek volt
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 19:02
Korrigáltak a befektetők. A forgalom az átlagnál magasabb volt, ami főleg a gyógyszeripari vállalatnak köszönhető.
Részvény / Deviza / Áru Nem erősíti tovább az MNB a forintot, a Google kriptokártyát készít
Eidenpenz József | 2022. január 20. 12:18
A tegnapi technológiai vérengzés után már korrekcióról beszélnek a Nasdaq-on, de ma egyébként is javulni látszik a helyzet. Végre jött pár kedvező banki gyorsjelentés, és Kína is stimulálja a gazdaságát. Az energiafaló bitcoin-bányászat betiltását sürgetik, közben a Google egy olyan kártyán dolgozik, amelynek segítségével kriptodevizánkat elkölthetjük.
Részvény / Deviza / Áru Lehet, hogy kriptovaluta-témában nem Kim Kardashianra kell hallgatni?
Bíró Vilma | 2022. január 19. 18:31
Influenszerek mondják meg, milyen kriptovalutába fektessünk?
Részvény / Deviza / Áru Idegből megy a kereskedés, de ma ebből jól jöttünk ki
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 18:08
Szépen ment szerdán a BUX, a budapesti tőzsde a legjobban teljesítők között volt Európában, bár ennek különösebb oka nincsen. A forint is erősödött - az olaj ára pedig sokéves csúcsra emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Közeleg a 100 dolláros olaj, megvan a következő ezer unikornis
Eidenpenz József | 2022. január 19. 12:06
A tegnapi csúnya esés után ma az európai és a hazai részvények is magukhoz tértek, a forint is erősödött kicsit. Pedig jött egy csomó ijesztő hír a vírusról és a kamatemelési kilátásokról. Egyre feljebb araszol az olaj ára, az olajcégek jól keresnek, mégsem az övék a jövő.
Részvény / Deviza / Áru Siralmas volt a hangulat a pesti börzén
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 17:56
Jókora mínusszal zárt a BUX.
Részvény / Deviza / Áru Próbálják ráhúzni a kriptókra a vizeslepedőt, megint riogat a kamatmumus
Eidenpenz József | 2022. január 18. 12:13
Megint elromlott a hangulat a részvénypiacokon, aminek a fő oka kamatemelési várakozások erősödése, de a vírushírek sem mind jók. A forint is gyengült, az OTP és a Richter nagyot esik. Hét éves csúcson az olaj ára. Próbaperrel lehetetlenítenék el az amerikai kriptodeviza-vállalkozásokat.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP húzta ma a BUX-ot
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 18:08
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 833,11 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 53 509,01 ponton zárt hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Négy okból érdemes a szerelembe fektetni, visszaerősödött a forint
Eidenpenz József | 2022. január 17. 12:22
Az európai tőzsdék optimistán kezdték a hetet, a BUX is követte a trendet, mindegyik fontosabb részvényünk emelkedik. A forint hamar kiheverte a csúnya inflációs adatot. A Walmart kriptodevizákban és NFT-kben gondolkodik, az egyik nagy brókercég pedig a Tinder és társai felfutására számít.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló