<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Az amerikai csúcsdöntés után szerény pluszban vannak az európai tőzsdék, Budapest alig változik, a forint viszont megtáltosodott. Óriási mennyiségű gyorsjelentés érkezett és még jön is, a cégek többnyire pozitív meglepetéseket okoznak. A platinaékszer-piacon fellendülés várható, az ether lekörözi a bitcoint, a törökök pedig újabb elképesztő unortodox ötletet szivárogtattak ki.

Európában pluszban járnak a részvénypiacok, Frankfurtban 0,5, Párizsban 0,1, Londonban 0,3 százalék az emelkedés eddig. Ebben a gyorsjelentés-dömpingnek és egy viszonylag kedvező francia GDP-adatnak, és nem utolsósorban a remek tegnapi tengerentúli zárásnak lehet fontos szerepe.

Új rekordot ért el az amerikai részvénypiac tegnap, az S&P 500 még sohasem volt 4219 ponton. Az emelkedést a Facebook meglepően jó gyorsjelentése és az új GDP-adat hajtotta. Ez a bankok, a Big Tech és a Big Oil (a nagy tech-cégek és olajmultik) napja volt. Az S&P 500 indexen belül a pénzügyi részindex 1,8, az energiaszektoré 1,1, a Nasdaq 100-as pedig fél százalékkal emelkedett.

Ma viszont az amerikai határidős indexek 0,1-0,3 százalékkal lejjebb vannak. Ázsiában jelentős mínuszokat látni, egy-másfél százalékos eséssel zártak a főbb indexek. Pedig a Caixin kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index jobb lett a vártnál.

Forintbankjegyek (E. J.)Forintbankjegyek (E. J.)

Itthon a BUX index szerény pluszból nullába csorgott le a délelőtt folyamán. Vigasz lehet, hogy pont ennyit hozott ma a varsói WIG 20 mutató is. Az OTP lényegében nem változik, a Mol egy ezrelékkel esik csupán, a Richter és a Telekom pedig ugyanennyivel felfelé megy.

Árfolyamok és grafikonok

A forint viszont megint erősödik, átlépte a 360-as határt is az euró, most 359,50. A dollár izmosodik, az olaj esik, az ipari fémek drágulnak.

Szép magas OTP-célár

Céláremelés érkezett az OTP-re az Equilor Befetetési Zrt. szerint. Az Autonomous Research elemzője emelt 18 149 forintra az eddigi 17 172 forintról, és továbbra is felülteljesítést vár a részvénytől.

Jelentett az S&P 500 cégek fele, az összkép pozitív

Vegyes gyorsjelentések érkeztek tegnap este és ma reggel a KBC Equitas szerint. Az S&P 500 komponensei közül a cégek több mint fele már túlvan a jelentésén. A növekedés összességében jobb az elemzői várakozásoknál.

 • A Twitter jelentése vegyesre sikerült. A bevétel és a nyereség magasabb a várakozásoknál, de a napi aktív felhasználók száma kevésbé bővült.
 • Nem fékez az Amazon, 44 százalékos növekedéssel 108,5 milliárd dolláros bevételt mutatott ki.
 • A Nio elektromosautó-gyártó az egy évvel ezelőtti 1,60 jüanos részvényenkénti veszteséget 0,23 jüanra mérsékelte. Az előrejelzése szintén pozitív meglepetés.
 • A várakozásoknál jobbak lettek az Erste számai, a BNP Paribas is felülmúlta a legfontosabb sorokon az elemzői konszenzust.
 • Az AstraZeneca várakozáson felüli bevételt és tisztított EPS-t ért el.
 • A Gilead amerikai gyógyszergyártó is vegyes képet mutat, az EPS hozta az elemzői becslést, de a teljes bevétel elmaradt attól.

Ma is jönnek izgalmas jelentések, mint az Exxon és a Chevron olajóriások és még sokan mások.

Még egy csokor fontos gyorsjelentés

Az Equilor Befektetési Zrt. szerint pedig:

 • Az EBay e-kereskedelmi portál árbevétel és profit soron is felülteljesítette a Wall Street-i elemzők prognózisát, de a második negyedéves kilátások aggasztják a befektetőket.
 • Jót jelentett a Qualcomm és a jelenlegi negyedévre a vártnál kedvezőbb előrejelzést tett közzé.
 • A McDonald’s árbevétel soron 90 millió dollárral meghaladta az elemzői prognózist.
 • Felülteljesített a negyedévben a Caterpillar.
 • Gyorsjelentés után emelkedett a Comcast médiavállalat.

A platina árfolyama hosszú távon (Tradingview.com)A platina árfolyama hosszú távon (Tradingview.com)

A platinaékszer ismét divatba jöhet

Az ékszerek iránti kereslet megélénkülhet az idén a Platinum Guild szerint – írja a Mining Weekly. A szakmai szervezet által megrendelt, 2021 első negyedévében készült felmérés pozitív hangulatot jelez az ékszeriparban.

A luxuscikkek forgalmazói a 2020-as, kihívásokkal teli évet követően hangulatot, erős keresletet jeleznek előre a következő 12 hónapra. A négy kulcsfontosságú platinaékszer-piacon, Kínában, Indiában, Japánban és az Egyesült Államokban több mint 2000 ékszervásárlót és -viselőt interjúvoltak meg 18-65 éves kor között. A legtöbb fogyasztó pozitívnak érzi országa gazdasági jövőjét, nagyobb hajlandóságot érez a kiadásokra és erősebb étvágyat a drága ékszerek iránt.

A platina az ezüsthöz, palládiumhoz képest hosszú távon még mindig alulteljesítő. Rövidebb távon azonban emelkedése az aranyat már lekörözte. (Lásd a grafikonokat.)

Platina (kékkel), arany (sárga), ezüst (szürke), palládium (zöld) árfolyamok 2019 végétől (Tradingview.com)Platina (kékkel), arany (sárga), ezüst (szürke), palládium (zöld) árfolyamok 2019 végétől (Tradingview.com)

Bitcoin-pofonok, ether-hátszél

A bitcoint sok jó hír mellett egy sor nagyobb pofon is érte mostanában. Például:

 • A Tesla eladott.
 • A Facebook a pletykák vagy remények ellenére nem vásárolt belőle.
 • A Coinbase-részvénykibocsátás körüli hurráoptimizmus, “hype” hamar lecsengett.
 • Bezárt két török kriptodeviza-tőzsde, letartóztatások voltak, a kár elérheti a milliárd dolláros nagyságrendet.

Ehhez képest az árfolyam napok óta stabil 53-55 ezer dollár között. Az ether viszont új és új csúcsokat dönt, a legújabb, tegnapi rekord 2798 dollár.

Az Ethereum azért teljesíti felül a bitcoint, mert a likviditása javult és a nyilvános Ethereum-blokklánc forgalma magasabb lett

 – ebben az idézetben főleg az az érdekes, hogy ki mondta. Nem egy önjelölt elemző, akikből rengeteg van, hanem a JPMorgan.

Központosítanák a decentralizációt – rábíznád bitcoinodat a török államra?

Elképesztő ötlete van a török államnak a – valószínűleg részben saját maga által okozott – kriptodevizaváltó-csődök problémájára.

Törökország azt tervezi, hogy szabályozza a kriptodevizák piacát, miután két helyi tőzsde (Thodex, Vebiton) összeomlott. A kormány egy magas rangú tisztviselője szerint központi letétkezelő bank létrehozását tervezik a partnerkockázat kiküszöbölésére. A hatóságok a kereskedő vállalkozások vezetőinek szakképzettségére való előírást vezetnének be, és a cégalapításhoz szükséges minimális tőkeelőíráson is gondolkodnak mondta a tisztviselő a Bloombergnek.

A decentralizált kriptodevizák központosított őrzése fából vaskarika, szembe megy mindennel, amit a bitcoin előnyének és fő tulajdonságának tartanak.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 17745 17610 18085 -2,07% 0 0 5 825 106 710 Ft 2022-01-18 17:07:56
MOL 2624 2614 2668 -1,65% 0 0 1 256 010 590 Ft 2022-01-18 17:10:53
MTELEKOM 421 418 422 +0,60% 0 0 28 737 829 Ft 2022-01-18 17:05:09
RICHTER 8540 8540 8750 -2,29% 0 0 1 686 563 235 Ft 2022-01-18 17:05:10
OPUS 220 219 224 -0,68% 0 0 7 290 026 Ft 2022-01-18 17:05:28
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Siralmas volt a hangulat a pesti börzén
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 17:56
Jókora mínusszal zárt a BUX.
Részvény / Deviza / Áru Próbálják ráhúzni a kriptókra a vizeslepedőt, megint riogat a kamatmumus
Eidenpenz József | 2022. január 18. 12:13
Megint elromlott a hangulat a részvénypiacokon, aminek a fő oka kamatemelési várakozások erősödése, de a vírushírek sem mind jók. A forint is gyengült, az OTP és a Richter nagyot esik. Hét éves csúcson az olaj ára. Próbaperrel lehetetlenítenék el az amerikai kriptodeviza-vállalkozásokat.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP húzta ma a BUX-ot
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 18:08
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 833,11 pontos, 1,58 százalékos emelkedéssel, 53 509,01 ponton zárt hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Négy okból érdemes a szerelembe fektetni, visszaerősödött a forint
Eidenpenz József | 2022. január 17. 12:22
Az európai tőzsdék optimistán kezdték a hetet, a BUX is követte a trendet, mindegyik fontosabb részvényünk emelkedik. A forint hamar kiheverte a csúnya inflációs adatot. A Walmart kriptodevizákban és NFT-kben gondolkodik, az egyik nagy brókercég pedig a Tinder és társai felfutására számít.
Részvény / Deviza / Áru Tovább menetel a forint
Privátbankár.hu | 2022. január 17. 07:11
357 alatt az euró, 313 alatt a dollár, 342 alatt a svájci frank árfolyama.
Részvény / Deviza / Áru Esett az OTP, magával rántotta a BUX-ot is
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 18:13
Profitrealizálás áll a bankpapír mai teljesítménye mögött. 
Részvény / Deviza / Áru Mindenki vételre ajánlja az OTP-t, aktivizálódnak a Telekom-befektetők
Eidenpenz József | 2022. január 14. 12:51
A tőzsdéken elromlott a hangulat a hét végére, de jönnek a gyorsjelentések, amik sok mindent megmozgathatnak. A forint stabil, az OTP nagyot esik, pedig mindenki vételre ajánlja. Nyílt levelet írt egy jelentős Telekom-részvényes, ami megmagyarázza a papír alulteljesítését. Musk dogecoin-ozik, miközben a Cybertruck késik.
Részvény / Deviza / Áru Korrekciós hullám söpört végig a pesti börzén
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 18:11
A vezető részvények közül csak a Magyar Telekom tudott pluszban zárni. 
Részvény / Deviza / Áru A kormány leértékelte a BUX-ot, de 353 alatt is volt euró
Eidenpenz József | 2022. január 13. 11:58
A tőzsdék emelkedése megakadt, de a BUX különösen alulteljesítő, amit az egyik brókercég a kormány újabb piacbefolyásoló intézkedéseivel magyaráz. Az MNB nem emelt a kamaton, a forint mégis erős. Kínában a Volkswagennek is gyárat kellett bezárnia a járvány miatt. Solana, vagy ether?
Részvény / Deviza / Áru Nagyot zuhant a 4000 százalékos hozamot ígérő pilótajáték, de ezt is túlélheti
Eidenpenz József | 2022. január 12. 18:14
Sokan a kriptodevizákat magukat is piramisjátéknak tekintik, ráadásul ezek meg is könnyítik a hatalmas hozammal kecsegtető, kétes kimenetelű befektetési szisztémák szervezését. Sok ilyen elértéktelenedett már, az Olympus DAO azonban sok tekintetben eltér a klasszikus pilótajátékoktól. Például legalább részben van fedezete az ígéreteknek, így ha az árfolyama tovább esik is, szinte a végtelenségig túlélheti.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló