<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Váratlanul "galamb" volt Mario Draghi, faragtak az eurózóna kilátásain, jó hírek érkeztek az amerikai munkaerőpiacról.

15:10

Az nem meglepő, hogy változatlan maradt az európai alapkamat, Mario Draghi viszont sokkal inkább "galamb" volt, mint azt várni lehetett - magyarán akár további likviditást is hajlandó a jegybank a piacra önteni, vagy ha kell, még tovább csökkentik a kamatokat is (jelenleg 0,5 százalékon áll a ráta). Az idei évre a korábbiaknál jobb teljesítményt várnak az eurózóna gazdaságától, a jövő évi várakozásokon viszont rontott az EKB.

Közben jó hírek érkeztek az amerikai munkaerőpiacról, a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma augusztusban a várakozásoknak megfelelően nőtt, az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma viszont a várakozásokat meghaladó mértékben csökkent a múlt héten, és csaknem ötéves mélypontra esett.

Az euró gyengült a hírekre, a forint viszont erősödött - ez utóbbiban az is szerepet játszhatott, hogy a magyar jegybank alelnöke, Balog Ádám a korábbiaknál óvatosabban fogalmazott a Reutersnek a kamatvágás folytatásáról.

Friss devizaárfolyamok >>

13:10

A mai állampapír-aukción nagyot ugrottak a hozamok az előző aukcióhoz képest, a likviditásbővítő intézkedések körüli bizonytalanságok, a meglepő mértékű magyar kamatvágás hatása érezteti hatását a kötvénypiacon is. Ez nem tett jót a forint árfolyamának sem; a magyar deviza egyébként is alacsony forgalom mellett gyengül reggel óta az euróval szemben. A várt adatok még csak most jönnek, lehet ma még 1-2 kanyar...

Friss árfolyamok >>

 

09:00

A svájci frank hathetes mélypontra esett a dollárral szemben csütörtökön, miután a befektetők egyre több jelét látják a világgazdaság talpraállásának, így csökkent a menedékdeviza iránti kereslet. Ma fontos ingerek érkeznek a piacokra: az Európai Központi Bank mai kommentárjaira figyelnek a befektetők - az EKB vélhetőleg megerősíti, hogy a gazdaság élénkítése érdekében továbbra is fenntartja alacsony kamatszintjét.

Délután érkezik az amerikai ADP jelentés a magánszektor munkahelyeinek számáról, ami a pénteki, mezőgazdaságon kívüli szektorok foglalkoztatási adataival együtt újra muníciót ad majd a Fed várható akcióival kapcsolatban: ha az adatok kedvezőek lesznek, már a szeptember 17-18-án esedékes ülésen a pénznyomda lassításáról dönthet a Fed.

Mindeközben továbbra is ott lebeg a piacok felett a szíriai háború lehetősége: a háború esélye nőtt, a jelenlegi állás szerint azonban szárazföldi beavatkozás nem várható, ahogy elhúzódó háborúra sem kell számítani: a szenátus külügyi bizottsága 60 napot adna a katonai csapásokra, amely egyszeri alkalommal 30 nappal meghosszabbítható.

A szerdai erősödés után ma kisebb korrekcióval kezdte a napot az euró a dollárral szemben, a jegyzés 1,32-ről vitorlázik lefelé.

EUR/USD
Friss árfolyamok >>

 

9 óra előtt ma sem történt semmi a forinttal, az euró jegyzése 301 forint fölött alakul a bankközi devizapiacon, egyelőre a kivárás az úr. Az irányt a nemzetközi események adják meg, az új devizahiteles mentőcsomagról szóló esetleges újabb hírek szólhatnak bele esetleg a magyar deviza sorsára.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG