<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
Vállalkozóként már Magyarországról is globális piacon kell megállnod a helyed a legtöbb esetben. Ha valóban fel akarod venni a versenyt a világgal, az sok utazással jár. De ha azt hiszed, hogy külföldről nem végezheted el hatékonyan a mindennapi teendőidet, nagyon tévedsz!

Íme néhány szoftver, hogy a világ bármely pontjáról pontosan ugyanolyan lendülettel dolgozhass, mintha csak az irodádban ülnél:

  1. Dropbox - Google Drive - OneDrive - Box: talán ma már nem kell senkinek sem a szájába rágni, hogy használjon a projektjeihez felhő tárhelyet. Az ide feltöltött fájlokat bárhol, bármikor el lehet érni, szabadon hozzáférhetőek azoknak, akik engedélyt kaptak hozzá. A négy szolgáltató kínál vállalati csomagokat is, amelyekben a jóval nagyobb tárhelyen túl extra szolgáltatásokat is kapunk a pénzünkért. Az alkalmazások mobilról is elérhetők. [Dropbox] [Google Drive] [OneDrive] [Box]

  2. Boomerang: azt hitted az időzített email-küldés a Gmailben lehetetlen? A Boomeranggal biztos nem az: állítsd be ezzel a bővítménnyel a dátumot, hogy akkor landoljon üzeneted a postafiókban, amikor te akarod. Viszlát, időeltolódás miatt zavaró üzenetek! (Érdemes előbb tesztelni, mert az értékelők között van, aki azonnali kiküldést is tapasztalt az időzített küldés mellett.) [Boomerang]

  3. Evernote - OneNote: felejtsd el a papírjegyzeteket! Itt az ideje minden fecnit digitalizálni, hogy semmit ne kelljen a jövőben sokáig keresgélned. Dokumentumokat, fotókat, névjegykártyákat vihetsz fel a két alkalmazásba, amelyeket aztán megoszthatsz a kollégáiddal is, így sosem maradtok le semmiről. Az Evernote prémium funkciói között még automatikus névjegykártya-fényképező is van, az így befotózott kapcsolatot pedig szintén magától teszi egy kattintással a LinkedIn-kapcsolatoddá. Mindkét app elérhető okostelefonon is. [Evernote] [OneNote]

  4. Trello - Wunderlist - ToDoist: ahhoz, hogy nyomon követhesd a futó projekteket, elengedhetetlen, hogy tisztán lássátok, hol állnak a dolgok. Ebben segít ez a három applikáció: feladatokra bonthatod a projekteket, felelősöket és határidőket rendelhetsz hozzájuk, így tisztábban láthatod a fejlődés útját. Szintén szinkronizálhatod az applikációkat minden eszközödön. [Trello] [Wunderlist] [ToDoist]

  5. TradeAbility: exporttal foglalkozol? A UPS egyszerű kalkulátorával bármikor megállapíthatod az árud szállítási költségeit. Az eszköz még azt is megállapítja, hogy a terméked szabadon szállítható-e. [TradeAbility]

  6. LogMeIn - TeamViewer - Join.me - VNC: nincs annál idegesítőbb, mikor kellene valami a munkahelyi gépedről, de te több ezer kilométerre vagy. Erre a problémára találták ki ezt a négy alkalmazást (és arra, hogy a számítógéppel folyamatosan hadakozó, vidéken élő szülőkön lehessen segíteni), amelyekkel bármelyik számítógépet elérhetjük és irányíthatjuk, ha azon is telepítve és engedélyezve van a szolgáltatás. Külön felhívnánk a figyelmet a LogMeIn-re, amely kis hazánk egyik legsikeresebb, mára globális vállalattá felnövő startupja. Az eszközök használata kicsit komolyabb számítástechnikai hozzáértést igényel, de ez apró áldozat egy ekkora hatalomért! A felsoroltak rendelkeznek ingyenes változattal (vagy teljesen azok) és a legtöbb mobilon is elérhető. [LogMeIn] [TeamViewer] [Join.me] [VNC]

  7. PayPal - Freshbooks - Zoho - QuickBooks: mondj bármit, de az egyik legnyomasztóbb dolog egy vállalkozó életében a számlázás és könyvelés. Mármint persze, nincs annál jobb, mint amikor kifizetnek. De egy kőkeményen bürokratikus rendszerben nem lehet az ember eléggé óvatos, hogy mindent rendesen töltött-e ki. Hát még, ha úton vagyunk. Ezen segítenek a számlázási és könyvelési appok, amelyek alapvetően abból indulnak ki, hogy nem feltétlenül tudnak a kkv-k könyvelőket tartani. Ezért kínálnak felhasználóbarát megoldásokat azoknak is, akik egy szemernyit sem értenek ezek menedzseléséhez. Saját logóval ellátott, automatikus számlák elkészítése, online kifizetés, visszatérő számlák? Nem lesz velük gond, ha ezeket használod. [PayPal] [Freshbooks] [Zoho] [QuickBooks]

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Tippek Kinőtted az országot? Ezzel az öt tippel külföldön is sikeres leszel
Balkó Rita | 2017. szeptember 20. 18:00
Sikeressé válni egy olyan kis országban is kihívás, mint a miénk, sokak számára azonban szűk ez a falatnyi kis terület. Ha sikerült túlélni a kezdeti nehézségeket, célszerű új piacok után nézni a határon túl, a külföldi terjeszkedés azonban a jelentős profitnövelés mellett sok ismeretlen buktatót és veszélyt rejteget. Mutatunk öt tippet, hogy hogyan élje túl a cég a külföldi terjeszkedést!
Tippek Sikeres akarsz lenni? Hallgasd meg azokat, akik a legfontosabbak!
Privátbankár.hu | 2016. december 31. 17:00
Mire az ember alapos tervezés után elindít egy vállalkozást, már pontosan tudja, milyen termékkel, szolgáltatással kíván belépni a piacra, mivel akarja meghódítani a vásárlókat. Azt is kitalálja, hogyan vezesse be termékét, hogyan reklámozza, tegye népszerűvé és kívánatossá az ügyfelek számára - innentől pedig már csak egy dolog állhat a siker útjába: ha amit kínálunk, az nem elég jó az ügyfélnek. A kudarc azonban biztosan elkerülhető, ha odafigyelünk arra, amit a vevőink jeleznek nekünk.
Tippek Hogyan válasszunk céges mobilelőfizetést?
Privátbankár.hu | 2016. december 30. 14:30
Nem is olyan régen még kinevették az úttörőket, ma már egy vállalkozás sem maradhat életben mobiltelefon nélkül. A piacon rengeteg az ajánlat, versenyeznek az ügyfelekért a szolgáltatók – hogyan válasszunk hát szolgáltatáscsomagot? Miközben nincs mindenkire egyformán alkalmazható recept, összeszedtünk néhány szempontot, amit érdemes szem előtt tartani a választásnál.
Tippek Ez legyen a célod jövőre: a leendő ügyfeleid mindenhol ott vannak, csak el kell érned őket
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 15:06
Csatornák miriádjain keresztül léphet ma kapcsolatba egy üzlet a potenciális vásárlóival, de komoly felkészülésre van szükség, ha nem akarunk elveszni a zűrzavarban.
Tippek Amire nem számítanál: kik azok, akik még szabadságra is alig mernek elmenni?
Privátbankár.hu | 2016. december 28. 13:05
Lehet, hogy később majd benő a fejük lágya, de az Y-generáció tagjai egy felmérés szerint pályájuk elején képtelenek elengedni a munkaügyeket: igazi mártíroknak tartják magukat, akik nélkül megáll az élet a cégnél. Még szabadságra se nagyon mennek el, vagy ha igen, akkor is a vállalati ügyekkel foglalkoznak – mivel állandóan online vannak, ezt könnyen meg is tehetik.
Tippek A 10 legmenőbb juttatás, amit egy főnök adhat
Privátbankár.hu | 2016. december 26. 17:30
A jó fizetés a mai világban már csak egy dolog, mivel szinte minden munkahely ad valamilyen extra juttatást ma már. Azt régóta tudjuk, hogy a boldog alkalmazott jobban is dolgozik, ezért összegyűjtöttük, hogy mik azok az extra figyelmességek, amelyek jócskán megkönnyítik a mindennapokat. Irigykedjetek velünk!
Tippek Egy 404-es történet: csinálj előnyt egy hibából!
Balkó Rita | 2016. december 22. 17:00
Elgépeltük, törölték, valami hiba csúszott a számításba – aki számítógépet használ, legalább egyszer az életében már találkozott a 404-es hibakóddal. Ez mind a felhasználónak, mind az oldal üzemeltetőjének egy apró, de megkerülhetetlen kellemetlenség a digitális világban. Ha azonban az oldal üzemeltetője egy kicsit kreatív, úgy nem csak egyedi, de akár szerethető is lehet a hibaüzenet.
Tippek Mi az a rugalmas munkaidő? Akkor dolgozunk, amikor akarunk?
Valkai Nikoletta | 2016. december 21. 16:12
Valószínűleg mindenkinek jutott már legalább egyszer az eszébe, hogy sokszor teljesen felesleges egyhuzamban 8 órát a munkahelyen tölteni. Szerencsére egyre több munkáltató dönt úgy, hogy rugalmas munkaidőt engedélyez dolgozóinak. Így nem csak költségeket lehet csökkenteni, de az alkalmazottak is motiváltabbak lesznek azáltal, hogy befolyásuk van a munkaidejükre, és amellyel nemcsak a munkavégzés válhat hatékonyabbá, de mindebből a cég is profitálhat.
Tippek Nem elég hatékonyak a beosztottjaid? Dolgozzanak csak négy napot!
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 17:30
Bár az elmúlt években egyre komolyabb előrelépések történtek a rugalmas munkavégzés területén, azért még jócskán van hová fejlődnünk. A home office ma már kezd megszokottá válni, de a négynapos munkahét Magyarországon még finoman szólva is ismeretlen. Holott a koncepció mindenképpen életképes, erre példa mások mellett a világ egyik leggazdagabb emberének ötlete is.
Tippek Kineveti az ötleted a bank? Kérj pénzt az internetezőktől!
Privátbankár.hu | 2016. december 16. 19:55
Ha banánzongorát vagy egy szupermenő hűtőtáskát akar az ember gyártani, de az ötleten kívül semmije sincs meg hozzá, valószínűleg még sorszámot sem kap a bankban, nem hogy hitelt. Ha azonban mások is hisznek az ötletben és pár dollárral beszállnak a megvalósításba, akár a milliók is összejöhetnek. Mire jó a crowdfunding?
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló