Tippek
Tippek Kinőtted az országot? Ezzel az öt tippel külföldön is sikeres leszel 
Balkó Rita | 2017. szeptember 20. 18:00
Sikeressé válni egy olyan kis országban is kihívás, mint a miénk, sokak számára azonban szűk ez a falatnyi kis terület. Ha sikerült túlélni a kezdeti nehézségeket, célszerű új piacok után nézni a határon túl, a külföldi terjeszkedés azonban a jelentős profitnövelés mellett sok ismeretlen buktatót és veszélyt rejteget. Mutatunk öt tippet, hogy hogyan élje túl a cég a külföldi terjeszkedést!
Tippek Sikeres akarsz lenni? Hallgasd meg azokat, akik a legfontosabbak! 
Privátbankár.hu | 2016. december 31. 17:00
Mire az ember alapos tervezés után elindít egy vállalkozást, már pontosan tudja, milyen termékkel, szolgáltatással kíván belépni a piacra, mivel akarja meghódítani a vásárlókat. Azt is kitalálja, hogyan vezesse be termékét, hogyan reklámozza, tegye népszerűvé és kívánatossá az ügyfelek számára - innentől pedig már csak egy dolog állhat a siker útjába: ha amit kínálunk, az nem elég jó az ügyfélnek. A kudarc azonban biztosan elkerülhető, ha odafigyelünk arra, amit a vevőink jeleznek nekünk.
Tippek Hogyan válasszunk céges mobilelőfizetést? 
Privátbankár.hu | 2016. december 30. 14:30
Nem is olyan régen még kinevették az úttörőket, ma már egy vállalkozás sem maradhat életben mobiltelefon nélkül. A piacon rengeteg az ajánlat, versenyeznek az ügyfelekért a szolgáltatók – hogyan válasszunk hát szolgáltatáscsomagot? Miközben nincs mindenkire egyformán alkalmazható recept, összeszedtünk néhány szempontot, amit érdemes szem előtt tartani a választásnál.
Tippek Ez legyen a célod jövőre: a leendő ügyfeleid mindenhol ott vannak, csak el kell érned őket 
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 15:06
Csatornák miriádjain keresztül léphet ma kapcsolatba egy üzlet a potenciális vásárlóival, de komoly felkészülésre van szükség, ha nem akarunk elveszni a zűrzavarban.
Tippek Amire nem számítanál: kik azok, akik még szabadságra is alig mernek elmenni? 
Privátbankár.hu | 2016. december 28. 13:05
Lehet, hogy később majd benő a fejük lágya, de az Y-generáció tagjai egy felmérés szerint pályájuk elején képtelenek elengedni a munkaügyeket: igazi mártíroknak tartják magukat, akik nélkül megáll az élet a cégnél. Még szabadságra se nagyon mennek el, vagy ha igen, akkor is a vállalati ügyekkel foglalkoznak – mivel állandóan online vannak, ezt könnyen meg is tehetik.
Tippek A 10 legmenőbb juttatás, amit egy főnök adhat 
Privátbankár.hu | 2016. december 26. 17:30
A jó fizetés a mai világban már csak egy dolog, mivel szinte minden munkahely ad valamilyen extra juttatást ma már. Azt régóta tudjuk, hogy a boldog alkalmazott jobban is dolgozik, ezért összegyűjtöttük, hogy mik azok az extra figyelmességek, amelyek jócskán megkönnyítik a mindennapokat. Irigykedjetek velünk!
Tippek Egy 404-es történet: csinálj előnyt egy hibából! 
Balkó Rita | 2016. december 22. 17:00
Elgépeltük, törölték, valami hiba csúszott a számításba – aki számítógépet használ, legalább egyszer az életében már találkozott a 404-es hibakóddal. Ez mind a felhasználónak, mind az oldal üzemeltetőjének egy apró, de megkerülhetetlen kellemetlenség a digitális világban. Ha azonban az oldal üzemeltetője egy kicsit kreatív, úgy nem csak egyedi, de akár szerethető is lehet a hibaüzenet.
Tippek Mi az a rugalmas munkaidő? Akkor dolgozunk, amikor akarunk? 
Valkai Nikoletta | 2016. december 21. 16:12
Valószínűleg mindenkinek jutott már legalább egyszer az eszébe, hogy sokszor teljesen felesleges egyhuzamban 8 órát a munkahelyen tölteni. Szerencsére egyre több munkáltató dönt úgy, hogy rugalmas munkaidőt engedélyez dolgozóinak. Így nem csak költségeket lehet csökkenteni, de az alkalmazottak is motiváltabbak lesznek azáltal, hogy befolyásuk van a munkaidejükre, és amellyel nemcsak a munkavégzés válhat hatékonyabbá, de mindebből a cég is profitálhat.
Tippek Nem elég hatékonyak a beosztottjaid? Dolgozzanak csak négy napot! 
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 17:30
Bár az elmúlt években egyre komolyabb előrelépések történtek a rugalmas munkavégzés területén, azért még jócskán van hová fejlődnünk. A home office ma már kezd megszokottá válni, de a négynapos munkahét Magyarországon még finoman szólva is ismeretlen. Holott a koncepció mindenképpen életképes, erre példa mások mellett a világ egyik leggazdagabb emberének ötlete is.
Tippek Kineveti az ötleted a bank? Kérj pénzt az internetezőktől! 
Privátbankár.hu | 2016. december 16. 19:55
Ha banánzongorát vagy egy szupermenő hűtőtáskát akar az ember gyártani, de az ötleten kívül semmije sincs meg hozzá, valószínűleg még sorszámot sem kap a bankban, nem hogy hitelt. Ha azonban mások is hisznek az ötletben és pár dollárral beszállnak a megvalósításba, akár a milliók is összejöhetnek. Mire jó a crowdfunding?
Tippek Akiket nem lehet kilóra megvenni - hogyan tartsuk meg a fiatalokat? 
Privátbankár.hu | 2016. december 13. 06:10
Hatalmas változáson esik át a munkaerőpiac, új generáció veszi át az irányítást a világban: az Y-generáció tagjai (az 1980-1999 között születettek) teljesen más személettel és elvárással fognak munkához, cégvezetőként pedig tudnod kell, mire van szükségük ahhoz, hogy a legjobbat nyújtsák az üzleted számára ezek a fiatalok.
Tippek Aranyat ér, pedig nem is figyelsz rá: a hatásos üzleti terv receptje 
Privátbankár.hu | 2016. december 12. 14:50
Ha azt hiszed, egy jó ötlet elég ahhoz, hogy a befektetők a lábaid előtt heverjenek, nagyon tévedsz. Neked alapvetően fontos, de nekik is tudniuk kell, hogy mire adnak egy zsák pénzt, ezt pedig egy jó üzleti tervből deríthetik ki. Nem árt, ha tudod, hogyan kell felvázolnod a vállalkozásod jövőjét.
Tippek Sok vagy kevés az az 50 százalék? Attól függ 
Privátbankár.hu | 2016. december 9. 18:55
A bűvös ötven százalék. Van, aki ettől boldog, más boldogtalan. Számos országban, vállalatban vagy önkormányzatban ennyi kell egy döntéshez. Nagyon magas ez, ha inflációról vagy kamatról van szó, nagyon vonzó lenne fizetésemelésként, de nem is olyan kiugró, ha a pálinka alkoholfokát vagy a csokoládé kakaótartalmát nézzük.
Tippek Amire szinte senki sem gondol: 4+1 tipp a külföldi üzleteléshez 
Privátbankár.hu | 2016. május 30. 17:00
A globalizáció olyan méreteket öltött, hogy már a csapból is az folyik, hogy nincsenek határok; a világ szinte bármely pontján eladhatjuk termékeinket vagy nyújthatjuk szolgáltatásainkat. Viszonylag kicsi piac vagyunk, egyre több cég érzi úgy, hogy kinőtte az ország határait - van azonban jó néhány dolog, amire oda kell figyelnünk, ha külföldön próbálunk szerencsét, különben fájdalmas veszteség lesz a vége. Vannak nyilvánvaló dolgok - most viszont összeszedtünk 4+1 olyat is, amiről sokan nem tudnak vagy megfeledkeznek.
Tippek Mikor mit viseljünk? Így öltözz a dress code szerint 
Valkai Nikoletta | 2016. május 25. 14:19
Állandó fejtörést okoz, hogy mit vegyél fel egy tárgyalásra vagy egy üzleti vacsorára? Mit jelent a black tie és a casual friday? Mikor és hol megengedett a lezserebb öltözet? Nőként hogyan öltözködjünk elegánsan, de mégis csinosan egy külföldi üzleti útra? Bárhova is megyünk a világban, a legelőkelőbb viseletben nincsen különbség, de mi a helyzet a farmerrel? Most segítünk mindent tisztázni. Farmertől a fehér csokornyakkendőig: öltözködési protokoll nőknek és férfiaknak.
Tippek 10+1 dolog, amit csak kérned kell, és ingyen megkapod a hoteledtől 
Privátbankár.hu | 2016. május 18. 12:04
Kérj és megadatik – szól a bibliai aranyszabály, és nincs ez másképp a hotelekben sem: rengeteg apró extrával tudnak szolgálni a külföldi szállodák, amit maguktól ugyan nem mondanak, de ha kérjük, megkapjuk, ráadásul ingyen. Íme néhány dolog, amelyet szíves-örömest a rendelkezésedre bocsát a hotel recepciója.
Tippek 7 tipp, hogy jobban menjen az üzleti angol vagy német 
Privátbankár.hu | 2016. május 12. 16:00
Drága nyelviskolák helyett magunk is sok mindent meg tudunk tanulni, vagy gyakorolhatunk, fejleszthetjük nyelvtudásunkat az internet segítségével. Aki vizuális típus, nézhet televíziót vagy videókat, aki jobban szereti, hallgathat rádiót, olvasni pedig mindig hasznos. Az interneten rengeteg levélmintát, dialógust és szótárat is találunk.
Tippek 5+1 alkalmazás, hogy ledolgozd a karácsonyi pluszkilókat 
Privátbankár.hu | 2015. december 25. 14:31
Lassan itt az év vége, eljött a nagy karácsonyi családi vacsorák és az újévi fogadalmak időszaka. Mi aztán nem ítélünk el senkit a felszaladó kilók miatt, de azért összegyűjtöttük a legjobb olyan alkalmazásokat, amelyek tudnak segíteni a 2016-os álomalak, és a teljes fittség elérésében is.
Tippek 10 trükk az androidos memóriagondok megoldására 
Privátbankár.hu | 2015. december 24. 07:45
Nem hozott új telefont a Jézuska, és kevés a hely a régin? Számítástechnikai aranyszabály, hogy minden háttértár és memória betelik egyszer, avagy a tárhelyből sohasem elég. Az androidos készülékek többségének ráadásul többféle memóriája is van, amelyek nem helyettesítik egymást teljesen. Mit tehetünk, ha nincs több hely, és lassul a gép?
Tippek 7 hasznos tudnivaló e-könyvek olvasásához, hogy sohase unatkozzon! 
Eidenpenz József | 2015. december 23. 18:09
Az olvasás sajnálatos módon kijött a divatból, pedig egyszerűbb, mint valaha: az okostelefonok és tabletek százával képesek a könyveket tárolni, egész könyvtárat tarthatunk a zsebünkben. Megjegyzik, hol tartottunk, és a otthon a karosszékben ülve is beszerezhetünk új műveket.
Tippek Ezért van szükséged egy mentorra 
Privátbankár.hu | 2015. december 21. 15:58
Légy bármilyen rátermett vállalkozó, előbb vagy utóbb eljön a karrieredben egy pont, amikor megrekedsz a fejlődésben. Akár már a vállalkozásod elindítása előtt, az ötletelés szakaszában eljöhet ez a pillanat, vagy akkor, amikor legnagyobb dobásotok előtt állsz. Az ilyen helyzetekben egy mentor támasza aranyat ér.
Tippek Sikeres vállalkozást akarsz? Hallgass az ösztöneidre! 
Privátbankár.hu | 2015. december 21. 06:11
Szóval vállalkozol. Reméljük elég kitartás van benned, ugyanis senki sem fogja megmondani neked, hogy melyik az az irány, ami sikerre visz. A bizonytalanságban azonban az egyik legjobb iránytű lehet a megérzésed.
Tippek Aki többet akar keresni, inkább ne tegye tönkre az embereket 
Privátbankár.hu | 2015. december 15. 08:15
Bár a stressz jó motiváló is lehet, az állandó nyomás lelkileg nagyon megterhelő, ami komoly pszichés és testi tüneteket, egészségkárosodást okozhat. Ez pedig előbb-utóbb biztosan a profitra is rányomja a bélyegét: meghökkentő, de minden második táppénzes napért a munkahelyi stressz okolható. Mit tegyünk ellene?
Tippek 5 alkalmazás, hogy soha többet ne tévedj el! 
Privátbankár.hu | 2015. december 14. 20:30
Ma már kevés ember indul el bárhová az okostelefonja nélkül, így nem is csoda, hogy a kütyük kezdik a hagyományos GPS-készülékeket is kiszorítani. Gyakorlatilag nincsen telefon beépített navigáció nélkül, ráadásul ezek az ingyenes alapprogramok is egyre fejlettebbek. Mutatjuk, hogy mi fogja megmenteni azokat, akik bárhová is indulnak, mindig eltévednek!
Tippek 7 eszköz, hogy a világ bármely pontjáról a céged élén állj 
Privátbankár.hu | 2015. december 11. 17:00
Vállalkozóként már Magyarországról is globális piacon kell megállnod a helyed a legtöbb esetben. Ha valóban fel akarod venni a versenyt a világgal, az sok utazással jár. De ha azt hiszed, hogy külföldről nem végezheted el hatékonyan a mindennapi teendőidet, nagyon tévedsz!
Tippek Saját magad akadálya vagy: ezért káros a multitasking 
Privátbankár.hu | 2015. december 10. 12:35
Legyünk bármennyire is jók a szakmánkban, minden munkahelyen, minden pozícióban eljön az a pont, amikor úgy érezzük, napi 24 óra sem elég arra, hogy elvégezzük a feladatainkat. A mai társadalom óhatatlanul hajlamos arra, hogy felaprózza a figyelmét, megosztva azt több feladat között, amelyeket párhuzamosan akar elvégezni. Ez azonban nem csak, hogy nem vezet célra, még egészségtelen is.
Tippek 8 Android-alkalmazás kapcsolataink kézben tartásához 
Privátbankár.hu | 2015. december 8. 11:35
Miután a modern telefonokban, tabletekben, számítógépekben szinte korlátlan mennyiségű telefonszám, e-mail-cím és más kontaktinformáció fér el, már a rendezésük és áttekintésük jelent kihívást. Búcsút mondhatunk viszont a kallódó névjegyeknek és névjegytartóknak, beolvashatjuk ezeket digitálisan is.
Tippek Felejtsd el a diszpécsert: így autózz sofőrrel Budapesten kényelmesen 
Privátbankár.hu | 2015. december 3. 13:45
Régen elmúlt már az az idő, amikor taxitársaságok telefonszámait kellett elmentegetned a telefonkönyvbe és az unott hangú diszpécsereknek kellett elmagyaráznod, hogy merről kell kanyarodni, hogy fel tudjanak venni.
Tippek Nem akarod, hogy megutáljanak az emberek? Íme, 5+1 tipp 
Privátbankár.hu | 2015. december 2. 12:12
Hiába a jól kitalált termék, az egyedülálló szolgáltatás: ha egy cég csak addig foglalkozik a vevőivel, amíg sikerül kicsalogatni a pénztárcából a vételárat, biztosan nem számíthat hosszú távú sikerre. A megfelelő ügyfélszolgálat ráadásul nem csak az ügyfelek panaszainak és észrevételeinek kezelésére jó, hanem segíthet az értékesítés felfuttatásában és a vevők megtartásában is. De milyen a jó ügyfélszolgálat? 5+1 tipp
Tippek Nem akarsz lemaradni semmiről? Íme, a legjobb hírolvasók a mobilodra 
Eidenpenz József | 2015. december 1. 18:07
Nem lehet panasz a magyar nyelvű híreket szállító androidos alkalmazások kínálatára, sok létezik belőlük és vannak közöttük egészen jók. Van, ahol több tucatnyi weboldal hírei között lehet válogatni, másutt saját hírforrásainkat állíthatjuk be kedvünk szerint, megint másutt mindhárom magyar időjárás-jelentő céget egy helyen nézhetjük meg.
Tippek Külföldön dolgozol és támogatnád a családot? Itt a megoldás 
Privátbankár.hu | 2015. november 24. 08:30
Ki ne szeretné a gyors és egyszerű pénzkezelési módszereket? A határokon átívelő pénzügyi tranzakciókat ma már egyre egyszerűbb elintézni, ráadásul a felhasználók számára is sokkal könnyebb az egységes, P2P módszerek használata. De mit is jelent ez a három betű?
Tippek Rendbe akarod tenni a pénzügyeidet? Íme, 6+X mobilalkalmazás! 
Eidenpenz József | 2015. november 23. 16:15
Sokféle személyiség van, vannak, akik kézben tudják tartani a pénzügyeiket, másoknak elfolyik a kezeik közül bármennyi, akármennyit is keresnek. Van, akinek nem ártana némi segítség, hogy világosan lássa, mire is költ, kiadásai és bevételei egyensúlyban vannak-e. Ebben ma már a mobilunk is hasznos partner lehet.
Tippek Bábeli zűrzavar: így egyszerűsítsd cégen belül a kommunikációt 
Privátbankár.hu | 2015. november 12. 18:04
Legyen szó bármilyen vállalkozásról, ahol többen dolgoznak, a hatékony kommunikáció kulcsfontosságú a növekedéshez. Nem könnyű azonban kiválasztani a megfelelő eszközöket ahhoz, hogy munkatársaink együttműködését leegyszerűsítsük és munkájukat gördülékennyé tegyük.
Tippek 6 remek mobilalkalmazás nyelvtanuláshoz, nyelvgyakorláshoz 
Eidenpenz József | 2015. november 10. 17:03
Tanuljon nyelveket teljesen ingyen és szórakoztatóan a mobiljával, tabletjével! – ehhez ma már nem kell semmi, csak pár alkalmazás vagy ügyesen feltett keresőkérdés. Hallgathatunk rádióadókat a Föld másik feléről a fürdőkádban, olvashatunk kedvenc színészünkről vagy nézhetünk filmeket. A szótárazás is sokkal egyszerűbb, mint régen.
Tippek 10 ok, amiért örökké csak dolgozni akarsz majd  
KD | 2015. november 4. 14:01
Mindenki szereti, ha a munkáját megbecsülik. A kávégép a legtöbb munkahelyen ma már alap dolog, ezért a cégek nem is állnak meg itt a munkaerő motiválásában, az ingyen sörtől a vállalati hajóig minden létezik, a határ csak a csillagos ég. Nézzük, hogy mik a legfurcsább és ötletesebb pluszjuttatások!
Tippek 10 hasznos mobilalkalmazás tőzsdei és devizaárfolyamokhoz  
Eidenpenz József | 2015. november 2. 15:01
A mobiltelefonok segítségével éjjel-nappal, bárhol figyelhetjük kedvenc tőzsdéinket, értékpapírjainkat, devizáinkat és kötvényeinket. Műveleteket is lehet végezni: aki a biztonságos állampapírnál marad, az is tud út közben befektetni, és kockázatos részvénybefektetéseinket is intézhetjük így. Már egy hétköznapi valutaváltást is az interneten érdemes kezdeni szaladgálás helyett.
Tippek 10 tipp, hogy ne kelljen balfékekkel együtt dolgoznod 
Valkai Nikoletta | 2015. november 1. 09:55
Hogy mi alapján választanak a munkáltatók új munkaerőt, cége válogatja. De az már minden vállalkozás sikeres működéshez kulcsfontosságú, hogy az alkalmazottak szakmájuk legjobbjai legyenek. Ez hogyan lehetséges? Természetesen csak úgy, hogy a munkatársakat a lehető legnagyobb körültekintéssel válogatjuk ki. Lépésről lépésre: összegyűjtöttünk néhány jótanácsot a sikeres toborzás-kiválasztáshoz.
Tippek 10 tipp, hogy ne kelljen balfékekkel együtt dolgoznod 
Valkai Nikoletta | 2015. október 30. 06:11
Hogy mi alapján választanak a munkáltatók új munkaerőt, cége válogatja. De az már minden vállalkozás sikeres működéshez kulcsfontosságú, hogy az alkalmazottak szakmájuk legjobbjai legyenek. Ez hogyan lehetséges? Természetesen csak úgy, hogy a munkatársakat a lehető legnagyobb körültekintéssel válogatjuk ki. Lépésről lépésre: összegyűjtöttünk néhány jótanácsot a sikeres toborzás-kiválasztáshoz.
Tippek 10 tipp, hogy ne kelljen balfékekkel együtt dolgoznod 
Valkai Nikoletta | 2015. október 27. 15:30
Hogy mi alapján választanak a munkáltatók új munkaerőt, cége válogatja. De az már minden vállalkozás sikeres működéshez kulcsfontosságú, hogy az alkalmazottak szakmájuk legjobbjai legyenek. Ez hogyan lehetséges? Természetesen csak úgy, hogy a munkatársakat a lehető legnagyobb körültekintéssel válogatjuk ki. Lépésről lépésre: összegyűjtöttünk néhány jótanácsot a sikeres toborzás-kiválasztáshoz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG