4p
Régen elmúlt már az az idő, amikor taxitársaságok telefonszámait kellett elmentegetned a telefonkönyvbe és az unott hangú diszpécsereknek kellett elmagyaráznod, hogy merről kell kanyarodni, hogy fel tudjanak venni.

Ma már az is csak egy érintésre van a megoldástól, aki nem a legnagyobb lelkesedéssel ül volán mögé munkába menet és jövet. Összegyűjtöttük a legjobb applikációkat, hogy utazás közben is fontos dolgokra koncentrálhass ahelyett, hogy az utat figyelnéd, vagy a tömegközlekedésben zötykölődnél.

Uber

Mi mással kezdhetnénk, ha nem a legnagyobb botrányhőssel, a taxisok rémével, az alkalmazással, amely megreformálta a városi utasszállítást. A taxizást forradalmasító alkalmazások között az Uber a sztenderd: önkéntes sofőrök ajánlják fel szolgálataikat Budapesten (és a világ más pontjain), neked pedig csak a mobilalkalmazáson keresztül kell megjelölnöd, hogy hova jöhetnek érted. Készpénz nincs, appon belül, bankkártyával fizetsz, egyedül értékelni kell a sofőröket. És az árak? Nos, ezért gyűlölik az Ubert a profi taxisok világszerte. A cég egyelőre nem fizet adót, mondván, ők csak a technikai feltételeket biztosítják ahhoz, hogy mások egy kis mellékeshez jussanak. Így az árszabásuk is jóval a rendeletben meghatározott díjak alatt vannak. A vállalat helyzetéről a Privátbankár.hu főszerkesztőjével beszélgettünk. [iOS] [Android] [Windows]

Wunder

Az Uber mellett, de nem ugyanazon az elven működik több európai nagyvárosban a Wunder. Míg az előbbi profitszerzésre ösztönzi a sofőreit, addig a Wunder telekocsi szolgáltatóként azt vallja, hogy rosszat tesz a gazdaságnak, ha a reggeli dugóban egyedül ülünk az autóban. Ezért arra biztatja felhasználóit, hogy utazzanak azokkal a sofőrökkel, akikkel egy irányba ingáznak naponta, így némi borravalóért cserébe, - amely még az Uber árainál is alacsonyabb lehet - kényelmesebben eljuthatunk például a munkahelyünkre. A Wunder német alapítójával korábban a Privátbankár is beszélgetett, ahol a szabályozás is szóba került. Pro tipp: az elmúlt hetekben nagyszerű ajánlatot tett a fővárosiaknak a Wunder, az akció pedig decemberben is folytatódhat. Ha vasárnap keresünk a jövőheti ingázásainkhoz sofőrt a mobilapplikáción keresztül, minden leadott rendelésre 1000 forintnyi kupont kapunk. [iOS] [Android]

Főtaxi Budapest

Nem maradtak le persze a hagyományos taxitársaságok sem, a Főtaxinak például minden mobilplatformon elérhető applikációja van, amelyen keresztül egy gombnyomással rendelhetünk magunknak taxit. A cég alkalmazása tudja azt, amit elvárunk egy ilyen apptól, így - ahogy a korábbi két cég esetében is - lehetőségünk van követni a kocsi útját, pontosan meghatározzák a várható fuvardíjat, leírást kapunk az érkező taxiról (rendszám, autótípus) és a forgalomhoz képest az érkezés megbecsült idejével is számolhatunk. [iOS] [Android] [Windows]

TaxiMost

Üdítő látni végre egy olyan alkalmazást is, amely nem csak Budapesten kínál azonnali rendelési lehetőséget, telefonhívás nélkül. A TaxiMost Budapest, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged és Sopron taxitársaságait listázza, ha valamely városban akarunk közlekedni, a módszer pedig ugyanaz, mint a többi alkalmazás esetén: csak rendelünk az álatlunk preferált cégtől, bankkártyával fizetünk, és értékelünk. [iOS] [Android]

+1: TaxiBudapest

Hiába van rendelet alapján meghatározott díjszabás, így is csúnyán átverhetik az óvatlan utasokat. A hiénák és a lehúzások ellen született a TaxiBudapest, amely egy kalkulátor, segítségével pedig elkerülhetőek az irreálisan magas árak. Kiszámolhatjuk az út előtt, hogy várhatóan mennyibe fog kerülni a fuvar és milyen úton célszerű menni - figyelembe véve a forgalmat. Az alkalmazás ezen túl egy felületen gyűjti az összes budapesti taxitársaság elérhetőségét is, így nem kell keresgélnünk, ha reklamálni akarunk a cégnél. [Android]

Rengeteg lehetőség közül választhat tehát az, aki nem akar tömegközlekedést használni, vagy nem szeretne a városban vezetni. Azonban nem árt, ha észben tartjuk, hogy a legtöbb esetben még így is hiányoznak bizonyos kényelmi funkciók: nem jelölhetjük az itt felsorolt applikációkban például ha kisgyerekkel, vagy háziállattal utazunk, egyes alkalmazásokban pedig az utasok létszámát nem lehet meghatározni. Egyre többen rendelnek azonban okostelefonon keresztül, ezért a szolgáltatók remélhetőleg pótolni fogják a hiányosságokat.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Tippek Kinőtted az országot? Ezzel az öt tippel külföldön is sikeres leszel
Balkó Rita | 2017. szeptember 20. 18:00
Sikeressé válni egy olyan kis országban is kihívás, mint a miénk, sokak számára azonban szűk ez a falatnyi kis terület. Ha sikerült túlélni a kezdeti nehézségeket, célszerű új piacok után nézni a határon túl, a külföldi terjeszkedés azonban a jelentős profitnövelés mellett sok ismeretlen buktatót és veszélyt rejteget. Mutatunk öt tippet, hogy hogyan élje túl a cég a külföldi terjeszkedést!
Tippek Sikeres akarsz lenni? Hallgasd meg azokat, akik a legfontosabbak!
Privátbankár.hu | 2016. december 31. 17:00
Mire az ember alapos tervezés után elindít egy vállalkozást, már pontosan tudja, milyen termékkel, szolgáltatással kíván belépni a piacra, mivel akarja meghódítani a vásárlókat. Azt is kitalálja, hogyan vezesse be termékét, hogyan reklámozza, tegye népszerűvé és kívánatossá az ügyfelek számára - innentől pedig már csak egy dolog állhat a siker útjába: ha amit kínálunk, az nem elég jó az ügyfélnek. A kudarc azonban biztosan elkerülhető, ha odafigyelünk arra, amit a vevőink jeleznek nekünk.
Tippek Hogyan válasszunk céges mobilelőfizetést?
Privátbankár.hu | 2016. december 30. 14:30
Nem is olyan régen még kinevették az úttörőket, ma már egy vállalkozás sem maradhat életben mobiltelefon nélkül. A piacon rengeteg az ajánlat, versenyeznek az ügyfelekért a szolgáltatók – hogyan válasszunk hát szolgáltatáscsomagot? Miközben nincs mindenkire egyformán alkalmazható recept, összeszedtünk néhány szempontot, amit érdemes szem előtt tartani a választásnál.
Tippek Ez legyen a célod jövőre: a leendő ügyfeleid mindenhol ott vannak, csak el kell érned őket
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 15:06
Csatornák miriádjain keresztül léphet ma kapcsolatba egy üzlet a potenciális vásárlóival, de komoly felkészülésre van szükség, ha nem akarunk elveszni a zűrzavarban.
Tippek Amire nem számítanál: kik azok, akik még szabadságra is alig mernek elmenni?
Privátbankár.hu | 2016. december 28. 13:05
Lehet, hogy később majd benő a fejük lágya, de az Y-generáció tagjai egy felmérés szerint pályájuk elején képtelenek elengedni a munkaügyeket: igazi mártíroknak tartják magukat, akik nélkül megáll az élet a cégnél. Még szabadságra se nagyon mennek el, vagy ha igen, akkor is a vállalati ügyekkel foglalkoznak – mivel állandóan online vannak, ezt könnyen meg is tehetik.
Tippek A 10 legmenőbb juttatás, amit egy főnök adhat
Privátbankár.hu | 2016. december 26. 17:30
A jó fizetés a mai világban már csak egy dolog, mivel szinte minden munkahely ad valamilyen extra juttatást ma már. Azt régóta tudjuk, hogy a boldog alkalmazott jobban is dolgozik, ezért összegyűjtöttük, hogy mik azok az extra figyelmességek, amelyek jócskán megkönnyítik a mindennapokat. Irigykedjetek velünk!
Tippek Egy 404-es történet: csinálj előnyt egy hibából!
Balkó Rita | 2016. december 22. 17:00
Elgépeltük, törölték, valami hiba csúszott a számításba – aki számítógépet használ, legalább egyszer az életében már találkozott a 404-es hibakóddal. Ez mind a felhasználónak, mind az oldal üzemeltetőjének egy apró, de megkerülhetetlen kellemetlenség a digitális világban. Ha azonban az oldal üzemeltetője egy kicsit kreatív, úgy nem csak egyedi, de akár szerethető is lehet a hibaüzenet.
Tippek Mi az a rugalmas munkaidő? Akkor dolgozunk, amikor akarunk?
Valkai Nikoletta | 2016. december 21. 16:12
Valószínűleg mindenkinek jutott már legalább egyszer az eszébe, hogy sokszor teljesen felesleges egyhuzamban 8 órát a munkahelyen tölteni. Szerencsére egyre több munkáltató dönt úgy, hogy rugalmas munkaidőt engedélyez dolgozóinak. Így nem csak költségeket lehet csökkenteni, de az alkalmazottak is motiváltabbak lesznek azáltal, hogy befolyásuk van a munkaidejükre, és amellyel nemcsak a munkavégzés válhat hatékonyabbá, de mindebből a cég is profitálhat.
Tippek Nem elég hatékonyak a beosztottjaid? Dolgozzanak csak négy napot!
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 17:30
Bár az elmúlt években egyre komolyabb előrelépések történtek a rugalmas munkavégzés területén, azért még jócskán van hová fejlődnünk. A home office ma már kezd megszokottá válni, de a négynapos munkahét Magyarországon még finoman szólva is ismeretlen. Holott a koncepció mindenképpen életképes, erre példa mások mellett a világ egyik leggazdagabb emberének ötlete is.
Tippek Kineveti az ötleted a bank? Kérj pénzt az internetezőktől!
Privátbankár.hu | 2016. december 16. 19:55
Ha banánzongorát vagy egy szupermenő hűtőtáskát akar az ember gyártani, de az ötleten kívül semmije sincs meg hozzá, valószínűleg még sorszámot sem kap a bankban, nem hogy hitelt. Ha azonban mások is hisznek az ötletben és pár dollárral beszállnak a megvalósításba, akár a milliók is összejöhetnek. Mire jó a crowdfunding?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG