<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Sokféle személyiség van, vannak, akik kézben tudják tartani a pénzügyeiket, másoknak elfolyik a kezeik közül bármennyi, akármennyit is keresnek. Van, akinek nem ártana némi segítség, hogy világosan lássa, mire is költ, kiadásai és bevételei egyensúlyban vannak-e. Ebben ma már a mobilunk is hasznos partner lehet.
Expense IQ

Tudja, hogy ha minden nap megiszik egy 360 forintos kávét munkába menet, az mennyi éves szinten? Az 86 400 forint 48 munkahéttel számolva, egy olcsóbb számítógép ára. Mire költ sokat, min érdemes spórolni? Mindig tudja, hogy a havi kiadásai nem haladják-e meg a bevételeit?

Egyszerű kérdések ezek, de legtöbbünk mégsem tud rájuk mindig válaszolni. Pedig óriási összegeket lehet spórolni olyan hétköznapi tételekkel, mint éttermi étkezés, gyorsan bedobott apró finomságok és apró élvezeti cikkek. A legfontosabb pénzügyi bölcsességnek pedig sokan azt tartják, ha nem költünk többet annál, mint amennyit megkeresünk.

A saját költségvetésünk, kiadásaink, bevételeink nyomon követésére sok programot írtak, amelyek mobiltelefonon vagy tableten működnek, így út közben, munkában, bárhol nyilván tarthatjuk pénzügyeinket. Persze kicsit dolgozni kell vele, vezetni kell, be kell írni az alkalmazásba, mit mire költöttünk, milyen bevételeink voltak az adott hónapban.

Magyarul is létezik vagy tucatnyi hasonló programocska, ezek között néztünk szét elsősorban (Androidos eszközön). Mindegyik ingyenes, vagy van ingyenes verziója is, így nyugodtan le lehet tölteni, kipróbálni, és eldönteni, marad-e vagy törölhető.

1. Handwallet

Szimpatikus volt, hogy könnyen lehetett benne rendszeresen ismétlődő kiadásokat létrehozni (fizetés, banki törlesztés, rezsi), akár évekre előre is, meg lehet neki pontosan mondani, hogyan, milyen időközönként, mely napokon gondoljuk. A magyar tudása kicsit döcög, a súgó rendszere pedig nem magyar nyelvű.

2. MoneyFlow Pro

Egyszerű kivitel, lehet rögzíteni a bevételeket, kiadásokat, bankszámla-tranzakciókat, és egyszerű kimutatásokat készít. Az adatokat exportálni is tudja.

3. Expense IQ

Talán ez volt a legszimpatikusabb magyar nyelvű alkalmazás, sok részletből az látszik, hogy jól át van gondolva. Az adatbevitelnél például egyből egy kis kalkulátort találunk, amivel alapműveleteket el lehet végezni. Sokféle kimutatást tartalmaz, számlaemlékeztető van benne, biztonsági mentések, felhőszinkronizálás, költségvetés készítése.

4. Cash Droid

Tetszetős kimutatásokat készít tetszőleges időtávra, költségvetéseket, ütemezett tranzakciókat tartalmaz. Hétköznapi használatra igen praktikusnak tűnik.

CashDroid

5. „Kiadáskezelő”

Ez az alkalmazás a lehető legegyszerűbb, felvisszük a bevételeket, a kiadásokat, és kiszámolja, grafikusan ábrázolja az egyenleget. Ezt azért egy Excelben vagy kockás lapon is könnyen meg lehetne oldani, és vannak idegesítő tulajdonságai, mint hogy állandóan visszaugrik havi nézetről napi nézetre, vagy ha nem használjuk az Entert, elfelejti az éppen bevitt adatot.

6. AnMoney Free

Ígéretesnek tűnik, sokféle funkcióval, de az ingyenes verzió tele van korlátozásokkal, nehéz felmérni, hogy valójában mennyire használható.

+X: Angol nyelvű programok

Volt még néhány, amelyeket próbáltunk, de túl egyszerűnek vagy barátságtalannak tűntek. Persze ha valaki tud angolul, esetleg más világnyelven, többszörösére növekednek a választási lehetőségei.

Például az egymilliós androidos letöltésszámból és a felhasználók értékelése alapján jó lehet a CWMoney nevű program, amely sok mindent tud, például elvileg a kiadásainkhoz kapcsolódó számlákat is be tudja szkennelni vonalkód vagy QR-kód segítségével.

Elvileg, mert a mi készülékünkön egy egyszerű szupermarket-számla, amelyet a Googles alkalmazás pedig értelmezni tudott, kifogott rajta. Néha pedig váratlanul visszaváltott angolról kínai nyelvre.

Expense manager, expense tracker, spending tracker, personal finance, budgeting – ezekkel az angol nyelvű keresőkifejezésekkel még számos alkalmazást találunk, ha szeretünk kísérletezni. Az itt látható összehasonlítás alapján érdemes lehet még jó párral kísérletezni, a felsoroltak egy része ingyenes, más része fizetős.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Tippek Kinőtted az országot? Ezzel az öt tippel külföldön is sikeres leszel
Balkó Rita | 2017. szeptember 20. 18:00
Sikeressé válni egy olyan kis országban is kihívás, mint a miénk, sokak számára azonban szűk ez a falatnyi kis terület. Ha sikerült túlélni a kezdeti nehézségeket, célszerű új piacok után nézni a határon túl, a külföldi terjeszkedés azonban a jelentős profitnövelés mellett sok ismeretlen buktatót és veszélyt rejteget. Mutatunk öt tippet, hogy hogyan élje túl a cég a külföldi terjeszkedést!
Tippek Sikeres akarsz lenni? Hallgasd meg azokat, akik a legfontosabbak!
Privátbankár.hu | 2016. december 31. 17:00
Mire az ember alapos tervezés után elindít egy vállalkozást, már pontosan tudja, milyen termékkel, szolgáltatással kíván belépni a piacra, mivel akarja meghódítani a vásárlókat. Azt is kitalálja, hogyan vezesse be termékét, hogyan reklámozza, tegye népszerűvé és kívánatossá az ügyfelek számára - innentől pedig már csak egy dolog állhat a siker útjába: ha amit kínálunk, az nem elég jó az ügyfélnek. A kudarc azonban biztosan elkerülhető, ha odafigyelünk arra, amit a vevőink jeleznek nekünk.
Tippek Hogyan válasszunk céges mobilelőfizetést?
Privátbankár.hu | 2016. december 30. 14:30
Nem is olyan régen még kinevették az úttörőket, ma már egy vállalkozás sem maradhat életben mobiltelefon nélkül. A piacon rengeteg az ajánlat, versenyeznek az ügyfelekért a szolgáltatók – hogyan válasszunk hát szolgáltatáscsomagot? Miközben nincs mindenkire egyformán alkalmazható recept, összeszedtünk néhány szempontot, amit érdemes szem előtt tartani a választásnál.
Tippek Ez legyen a célod jövőre: a leendő ügyfeleid mindenhol ott vannak, csak el kell érned őket
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 15:06
Csatornák miriádjain keresztül léphet ma kapcsolatba egy üzlet a potenciális vásárlóival, de komoly felkészülésre van szükség, ha nem akarunk elveszni a zűrzavarban.
Tippek Amire nem számítanál: kik azok, akik még szabadságra is alig mernek elmenni?
Privátbankár.hu | 2016. december 28. 13:05
Lehet, hogy később majd benő a fejük lágya, de az Y-generáció tagjai egy felmérés szerint pályájuk elején képtelenek elengedni a munkaügyeket: igazi mártíroknak tartják magukat, akik nélkül megáll az élet a cégnél. Még szabadságra se nagyon mennek el, vagy ha igen, akkor is a vállalati ügyekkel foglalkoznak – mivel állandóan online vannak, ezt könnyen meg is tehetik.
Tippek A 10 legmenőbb juttatás, amit egy főnök adhat
Privátbankár.hu | 2016. december 26. 17:30
A jó fizetés a mai világban már csak egy dolog, mivel szinte minden munkahely ad valamilyen extra juttatást ma már. Azt régóta tudjuk, hogy a boldog alkalmazott jobban is dolgozik, ezért összegyűjtöttük, hogy mik azok az extra figyelmességek, amelyek jócskán megkönnyítik a mindennapokat. Irigykedjetek velünk!
Tippek Egy 404-es történet: csinálj előnyt egy hibából!
Balkó Rita | 2016. december 22. 17:00
Elgépeltük, törölték, valami hiba csúszott a számításba – aki számítógépet használ, legalább egyszer az életében már találkozott a 404-es hibakóddal. Ez mind a felhasználónak, mind az oldal üzemeltetőjének egy apró, de megkerülhetetlen kellemetlenség a digitális világban. Ha azonban az oldal üzemeltetője egy kicsit kreatív, úgy nem csak egyedi, de akár szerethető is lehet a hibaüzenet.
Tippek Mi az a rugalmas munkaidő? Akkor dolgozunk, amikor akarunk?
Valkai Nikoletta | 2016. december 21. 16:12
Valószínűleg mindenkinek jutott már legalább egyszer az eszébe, hogy sokszor teljesen felesleges egyhuzamban 8 órát a munkahelyen tölteni. Szerencsére egyre több munkáltató dönt úgy, hogy rugalmas munkaidőt engedélyez dolgozóinak. Így nem csak költségeket lehet csökkenteni, de az alkalmazottak is motiváltabbak lesznek azáltal, hogy befolyásuk van a munkaidejükre, és amellyel nemcsak a munkavégzés válhat hatékonyabbá, de mindebből a cég is profitálhat.
Tippek Nem elég hatékonyak a beosztottjaid? Dolgozzanak csak négy napot!
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 17:30
Bár az elmúlt években egyre komolyabb előrelépések történtek a rugalmas munkavégzés területén, azért még jócskán van hová fejlődnünk. A home office ma már kezd megszokottá válni, de a négynapos munkahét Magyarországon még finoman szólva is ismeretlen. Holott a koncepció mindenképpen életképes, erre példa mások mellett a világ egyik leggazdagabb emberének ötlete is.
Tippek Kineveti az ötleted a bank? Kérj pénzt az internetezőktől!
Privátbankár.hu | 2016. december 16. 19:55
Ha banánzongorát vagy egy szupermenő hűtőtáskát akar az ember gyártani, de az ötleten kívül semmije sincs meg hozzá, valószínűleg még sorszámot sem kap a bankban, nem hogy hitelt. Ha azonban mások is hisznek az ötletben és pár dollárral beszállnak a megvalósításba, akár a milliók is összejöhetnek. Mire jó a crowdfunding?
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos