Spórolás
Makro / Külgazdaság Nagy bajban van a fiatal generáció 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 21. 14:20
A 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka érzi bizonytalannak a jövőjét anyagi szempontból, ennek ellenére jelenleg mindössze csak a megkérdezettek 35 százaléka fekteti be a pénzét vagy tesz félre megtakarítási céllal – derült ki az OTP Bank friss felméréséből, amely arra is rávilágított, ennek egyik oka, hogy a válaszadók többsége szerint nem érdemes kis összegekben megtakarítani.
Makro / Külgazdaság Te meddig húznád ki, ha elvennék a fizetésed? Sok magyar óriási bajba kerülne 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 09:33
A 30-59 évesek átlagosan 7 hónap fizetésnélküli időszakot tudnának áthidalni egy friss felmérés szerint. 35 százalékuk viszont maximum 1 hónapig tudná fedezni a kiadásait - az érintettek negyede pedig nem tud vagy nem szokott félretenni.
Makro / Külgazdaság Aki spórol az energiával, olcsóbb tarifát fizet majd Franciaországban 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 26. 14:59
Árcsökkentéssel ösztönzik energia-megtakarításra Franciaországban az egyéni fogyasztókat, valamint a kis- és középvállalatokat jövő téltől.
Makro / Külgazdaság Spanyolország szorosabbra húzza a nadrágszíjat 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 2. 15:27
Spanyolországban nyáron nem lehet 27 Celsius-foknál hidegebbre hűteni, télen pedig 19 Celsius-foknál melegebbre fűteni egyebek mellett a közigazgatási épületeket, a kereskedelmi, zárt vendéglátó és kulturális tereket, vasút- és buszállomásokat.
Személyes pénzügyek Kiderült, mibe menekítjük a pénzünket a háború miatt 
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 10:07
Megtakarítási szokásaik átalakításával reagáltak a magyar háztartások a háborús bizonytalanságra és a megugró inflációra az első negyedévben.
Makro / Külgazdaság Most nagyon megnézik az árakat és az akciókat a magyarok 
Privátbankár.hu | 2022. május 31. 10:16
Gondosabban kezelik a kasszát a nők.
Makro / Külgazdaság Végre sokat spórolhatnak a kkv-k? 
Privátbankár.hu | 2022. május 30. 07:50
Több tízmilliárd forintot spórolhatnak évente a kkv-ék a foglalkoztatás adminisztrációjának csökkentésével, amelyen jelenleg is dolgozik a Pénzügyminisztérium.
Személyes pénzügyek Hogyan takarékoskodjunk lakásra? Mikortól érdemes rendszeresen félretenni? 
Privátbankár.hu | 2020. december 1. 17:33
A koronavírus-járvány kitörésével még inkább nyilvánvalóvá vált az a tény, hogy a hazai lakosság többsége igen csekély, egy-két hónapra elegendő megtakarítással – „vésztartalékkal” – rendelkezik. A legtöbben lakásvásárlásra vagy felújításra takarékoskodnak.
Személyes pénzügyek Öt tétel, amelyeken évente százezreket spórolhatsz 
Eidenpenz József | 2019. április 25. 06:06
Meglepően nagy összegek össze tudnak jönni egyenként pár száz forintos, de rendszeres kiadásokból évek alatt. Kiszámoltuk, hogyan járunk, ha le tudunk mondani napi egy kávéról, üdítőről, vagy rá tudjuk magunkat venni a gyorséttermek elkerülésére. Még tovább növeli az összeget, ha a pénzt mindjárt be is fektetjük – még a jelenlegi szerény kamatok mellett is.
Személyes pénzügyek Elkezdtek spórolni a magyarok – de van egy bökkenő 
Privátbankár.hu | 2019. március 5. 12:28
Egyre több magyar rendelkezik megtakarítással, és egyre többen tudnak önerőből fedezni komolyabb összegű váratlan kiadást is. Azonban az is látszik, hogy a magyarok nem használják ki eléggé a befektetési lehetőségeket, de gondolnak a nyugdíjas éveikre.
Személyes pénzügyek Esküvő kis költségvetéssel? Igen, lehetséges! 
Privátbankár.hu | 2018. november 17. 08:59
Bár az idei esküvői szezonnak már a vége felé járunk, a 2019-re tervezett lagzik szervezése már javában zajlik. Érdemes időben lefoglalni a legjobb helyeket, ugyanis egyre több pár áll mostanában az oltár elé. A növekvő tendenciát a KSH adatai is megerősítik: az első félévben közel négyszázzal több pár mondta ki a boldogító igent, mint tavaly ugyanebben az időszakban.
Vásárló És neked mennyi? Megvan, hány hónapot spórol a magyar, ha nyaralni akar 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 5. 11:07
A Provident Pénzügyi Zrt. saját ügyfélkörben végzett, 1000 fős magyarországi kutatása szerint kétszer annyian nyaralnak belföldön idén nyáron, mint két évvel ezelőtt, és a külföldi utazást választók aránya is emelkedett.
Személyes pénzügyek Üres a malacpersely: nagy bajban van a magyar fiatalok fele 
Privátbankár.hu | 2017. október 30. 13:05
Észrevehetően van még mit fejlődni a pénzügyi tudatosság terén, legfőképp a felnövekvő generációnak. Egy friss felmérés szerint ugyanis a magyar pályakezdők megtakarítási szokásai jóval elmaradnak az optimumtól, még ha 2017 második negyedévében a megtakarítások aránya rekordot is döntött.
Személyes pénzügyek Saját lakásról álmodnak a magyar fiatalok - de mit tesznek meg érte? 
Privátbankár.hu | 2017. október 6. 20:22
A magyar fiatalok fontosnak tartják a takarékoskodást, és 51 százalékuk havi rendszerességgel tesz félre. Az Intrum Justitia Európai Fogyasztói Fizetési Jelentésének eredményei alapján elmondható, a magyar fiatalok tudatosak a pénzügyi döntéseiket illetően. Elsősorban saját lakásra gyűjtenek, ezzel pedig teljesen más preferenciáik szerint kezelik a megtakarításaikat, mint kortársaik Európa más országaiban.
Személyes pénzügyek Kezdődik a nagy építgetés: ezzel spórolnának százezret a magyarok 
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 21. 07:33
2018 végéig jó eséllyel megépülnének a már engedélyezett napelemek.
Vásárló Ne verd magad felesleges költségekbe! Te tudod, hogy kell spórolni az autódon? 
Privátbankár.hu | 2017. január 15. 15:35
Az év végén, Magyarországon is sokan túlköltekeznek, ezért kénytelenek januárban visszafogni kiadásaikat. Mivel a háztartási költségek között 10,7 százalékkal a harmadik legnagyobb tétel a közlekedés, érdemes odafigyelni az autózással kapcsolatos kiadásokra, főleg ilyen hidegben, amikor jobban esik autóval járni, mint buszra várni, vagy biciklizni.
Személyes pénzügyek Te döntesz: kiokosodsz a pénzügyekben vagy inkább spórolni tanulsz 
Privátbankár.hu | 2017. január 13. 08:31
A magyar lakosság pénzügyi ismeretei nemcsak gyengék, de az utóbbi években még romlott is a helyzet e téren. Valószínűleg sokaknak nem éri meg túl sok energiát fektetni abba, hogy megismerjék a bonyolult pénzügyi szolgáltatásokat, ezért inkább maradnak az egyszerű megtakarítási formáknál, mint a betét, az egy éves állampapír, a bankkártya.
Személyes pénzügyek Most te döntesz: éhen halsz, vagy megtanulsz bánni a pénzzel? 
Privátbankár.hu | 2016. november 21. 11:36
Ki mondta, hogy a pénzügyi tudatosság nem lehet szórakoztató? Már külön mobiljátékot is írtak rá a hollandok.
Személyes pénzügyek Te is ennyi zsebpénzt adsz a gyerekednek?  
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 7. 12:38
A németek kétszeresét, az angol gyerekek pedig háromszorosát is megkaphatják a magyar átlagnak.
Karrier A milliárdos bevallotta: a turkálóból öltözködik 
Privátbankár.hu | 2016. március 10. 09:59
Az Ikea milliárdos alapítója igencsak spórolós: a ruháit turkálókban vásárolja egy dokumentumfilm szerint, amit a svéd televízió mutat be.
Személyes pénzügyek Több nő gondol a nyugdíjas éveire, mint férfi  
Privátbankár.hu | 2015. december 29. 15:56
A nyugdíjbiztosítást kötők 57 százaléka nő.
Tippek Rendbe akarod tenni a pénzügyeidet? Íme, 6+X mobilalkalmazás! 
Eidenpenz József | 2015. november 23. 16:15
Sokféle személyiség van, vannak, akik kézben tudják tartani a pénzügyeiket, másoknak elfolyik a kezeik közül bármennyi, akármennyit is keresnek. Van, akinek nem ártana némi segítség, hogy világosan lássa, mire is költ, kiadásai és bevételei egyensúlyban vannak-e. Ebben ma már a mobilunk is hasznos partner lehet.
Személyes pénzügyek Te hogyan spórolsz a nyaralásra? 
Privátbankár.hu | 2015. május 5. 09:59
Továbbra is a környező országok jelentik a legkedveltebb és legkeresettebb úti célokat a külföldi nyaralásra induló magyarok körében.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG