<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A mobiltelefonok segítségével éjjel-nappal, bárhol figyelhetjük kedvenc tőzsdéinket, értékpapírjainkat, devizáinkat és kötvényeinket. Műveleteket is lehet végezni: aki a biztonságos állampapírnál marad, az is tud út közben befektetni, és kockázatos részvénybefektetéseinket is intézhetjük így. Már egy hétköznapi valutaváltást is az interneten érdemes kezdeni szaladgálás helyett.

 

1. OTP Bank Smart Broker

 

A legnagyobb hazai bank alkalmazása azért jó, mert a magyar eszközökre koncentrál, és ha nem vagyunk ügyfelek, demóverziója is hasznos. Mindjárt indítás után a BUX index, az euró és a svájci frank forintárfolyama és a négy legnagyobb tőzsdei cég részvénye fogad. (Késleltetett árakkal, mint majdnem mindegyik alkalmazás.) Az „árfolyamok” menüpontban pedig a kevésbé kurrens részvényekről is van ár – ha volt rájuk aznap kötés. Híreket is tartalmaz.

2. Investing.com

Az alkalmazás azért nagyszerű, mert rengeteg minden van benne, árak, hírek, vélemények, elemzések, eseménynaptár. De talán a legjobb, hogy az árfolyamok jelentős része nem késleltetett, mint a többi helyen. Remek az egyéni portfólió, ahol magunk állíthatjuk össze a figyelendő értékpapírok, indexek, áruk stb. listáját.

A BUX-ot és a főbb magyar részvényeket is ismeri. A Google-fiók segítségével a web-oldalon beállított árfolyamokat a mobilon is nézhetjük, és fordítva. Magyarul nem tud, de az angolon kívül még több mint egy tucatnyi nyelvre beállíthatjuk. A híreket is az adott nyelvhez igazítja, német esetén például több német vonatkozású infót közöl.

3. Barchart

A vájt fülű, avagy szofisztikált befektetőknek sok érdekességet tartogat ez az alkalmazás. A részvényszekcióban például kilistázza azon papírokat, amelyek forgalma nagyon megugrott. Vagy azokat, amelyek nagy gappel mentek fel, illetve le. (A gap azt jelenti, hogy szakadás történik az árfolyamban, egy ártartományt nem jár be a papír. Technikai elemzők szerint ide előbb-utóbb mindig visszatér az árfolyam.)

Van benne többek között momentumfigyelő, és olyan részvények listája, amelyeket mindenki vételre, vagy mindenki eladásra javasol. Az árupiacon nemcsak a közeli határidőket, hanem a távolabbiak árát is meg lehet nézni, a WTI olajét például egészen 2023-ig, sőt opciós árakat is találunk benne.

4. Ministocks

Egyszerű, mint a fagolyó: a beállított indexeket, devizákat, részvényeket egy kis ablakban megjeleníti a képernyőn, így bármikor egy pillantással tájékozódhatunk róluk. Az árfolyamokat a Yahoo által használt kódrendszer szerint magunknak kell beállítani, az euró/forint például „EURHUF=X”, a DAX index pedig „^GDAXI” névre hallgat. A BUX-ot és a magyar részvényeket, más ritkább befektetéseket azonban úgy tűnik, nem ismeri.

5. Börsenradio

Németül jól értő és főleg a német piaccal foglalkozó befektetőknek ajánlható Android-alkalmazás Stuttgartból, naponta mintegy féltucatnyi riport, vélemény, piaci összefoglaló hallható rajta. Némelyik megszólalóra bizonyára érdemes odafigyelni, vén, több évtizedes tapasztalattal rendelkező tőzsdei rókák is vannak köztük.

6. Államkincstár

Azoknak, akik nem akarnak kockázatot vállalni. A Kincstár alkalmazásával a hazai állampapírok lakossági árjegyzését követhetjük figyelemmel, és ha van számlánk, megfelelő szerződésünk, akkor tranzakciókat is végezhetünk vele. Mint annyi más állami szolgáltatás, eléggé nehézkes és barátságtalan.

7. StockTwits

Ez egyfajta közösségi befektetési oldal és alkalmazás: követhetjük mások véleményét, egyénekre lebontva és összesítve is, felmérhetjük az általános hangulatot, a „szentimentet” egyes befektetési eszközökkel, részvényekkel, árukkal kapcsolatban. Sokan vélik úgy, hogy akkor kell venni, amikor szinte mindenki pesszimista, és eladni, amikor tombol az optimizmus.

8. Valutacentrum

A hazai pénzváltók közötti választást könnyíti meg, térképen ábrázolja a legközelebbi pénzváltó helyeket, és fel is tudjuk őket hívni egy-két mozdulattal. Tartalmaz MNB-árfolyamokat is. Az egyes pénzváltók árait összehasonlítani nem tudja, de erre a cég weboldala alkalmas.

9. Bloomberg Business

Nem minden készülékre sikerül feltelepíteni és lassú, de a Bloomberg a pénzügyi életben szinte kikerülhetetlen, nagy presztízsű hírforrás. Az ingyenes verzióban némi késleltetéssel megnézhetjük a pénzvilág legfontosabb híreit, jó az árfolyam-modulja, saját portfóliót is összeállíthatunk. Rengeteg rövid videót is tartalmaz, persze mindent angolul.

10. MNB- és egyéb devizaárfolyamok

Az „árfolyamok” szóra keresve az Android-alkalmazások között főleg devizaárfolyamokat mutató programokat találunk. Van az MNB-nek is saját alkalmazása „Árfolyamok” néven. Akinek csak a devizák napi egyszeri hivatalos középárfolyama kell, annak jó szolgálatot tehetnek. Persze rengeteg idegen nyelvű deviza-átszámoló program is létezik.

Tippek Kinőtted az országot? Ezzel az öt tippel külföldön is sikeres leszel
Balkó Rita | 2017. szeptember 20. 18:00
Sikeressé válni egy olyan kis országban is kihívás, mint a miénk, sokak számára azonban szűk ez a falatnyi kis terület. Ha sikerült túlélni a kezdeti nehézségeket, célszerű új piacok után nézni a határon túl, a külföldi terjeszkedés azonban a jelentős profitnövelés mellett sok ismeretlen buktatót és veszélyt rejteget. Mutatunk öt tippet, hogy hogyan élje túl a cég a külföldi terjeszkedést!
Tippek Sikeres akarsz lenni? Hallgasd meg azokat, akik a legfontosabbak!
Privátbankár.hu | 2016. december 31. 17:00
Mire az ember alapos tervezés után elindít egy vállalkozást, már pontosan tudja, milyen termékkel, szolgáltatással kíván belépni a piacra, mivel akarja meghódítani a vásárlókat. Azt is kitalálja, hogyan vezesse be termékét, hogyan reklámozza, tegye népszerűvé és kívánatossá az ügyfelek számára - innentől pedig már csak egy dolog állhat a siker útjába: ha amit kínálunk, az nem elég jó az ügyfélnek. A kudarc azonban biztosan elkerülhető, ha odafigyelünk arra, amit a vevőink jeleznek nekünk.
Tippek Hogyan válasszunk céges mobilelőfizetést?
Privátbankár.hu | 2016. december 30. 14:30
Nem is olyan régen még kinevették az úttörőket, ma már egy vállalkozás sem maradhat életben mobiltelefon nélkül. A piacon rengeteg az ajánlat, versenyeznek az ügyfelekért a szolgáltatók – hogyan válasszunk hát szolgáltatáscsomagot? Miközben nincs mindenkire egyformán alkalmazható recept, összeszedtünk néhány szempontot, amit érdemes szem előtt tartani a választásnál.
Tippek Ez legyen a célod jövőre: a leendő ügyfeleid mindenhol ott vannak, csak el kell érned őket
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 15:06
Csatornák miriádjain keresztül léphet ma kapcsolatba egy üzlet a potenciális vásárlóival, de komoly felkészülésre van szükség, ha nem akarunk elveszni a zűrzavarban.
Tippek Amire nem számítanál: kik azok, akik még szabadságra is alig mernek elmenni?
Privátbankár.hu | 2016. december 28. 13:05
Lehet, hogy később majd benő a fejük lágya, de az Y-generáció tagjai egy felmérés szerint pályájuk elején képtelenek elengedni a munkaügyeket: igazi mártíroknak tartják magukat, akik nélkül megáll az élet a cégnél. Még szabadságra se nagyon mennek el, vagy ha igen, akkor is a vállalati ügyekkel foglalkoznak – mivel állandóan online vannak, ezt könnyen meg is tehetik.
Tippek A 10 legmenőbb juttatás, amit egy főnök adhat
Privátbankár.hu | 2016. december 26. 17:30
A jó fizetés a mai világban már csak egy dolog, mivel szinte minden munkahely ad valamilyen extra juttatást ma már. Azt régóta tudjuk, hogy a boldog alkalmazott jobban is dolgozik, ezért összegyűjtöttük, hogy mik azok az extra figyelmességek, amelyek jócskán megkönnyítik a mindennapokat. Irigykedjetek velünk!
Tippek Egy 404-es történet: csinálj előnyt egy hibából!
Balkó Rita | 2016. december 22. 17:00
Elgépeltük, törölték, valami hiba csúszott a számításba – aki számítógépet használ, legalább egyszer az életében már találkozott a 404-es hibakóddal. Ez mind a felhasználónak, mind az oldal üzemeltetőjének egy apró, de megkerülhetetlen kellemetlenség a digitális világban. Ha azonban az oldal üzemeltetője egy kicsit kreatív, úgy nem csak egyedi, de akár szerethető is lehet a hibaüzenet.
Tippek Mi az a rugalmas munkaidő? Akkor dolgozunk, amikor akarunk?
Valkai Nikoletta | 2016. december 21. 16:12
Valószínűleg mindenkinek jutott már legalább egyszer az eszébe, hogy sokszor teljesen felesleges egyhuzamban 8 órát a munkahelyen tölteni. Szerencsére egyre több munkáltató dönt úgy, hogy rugalmas munkaidőt engedélyez dolgozóinak. Így nem csak költségeket lehet csökkenteni, de az alkalmazottak is motiváltabbak lesznek azáltal, hogy befolyásuk van a munkaidejükre, és amellyel nemcsak a munkavégzés válhat hatékonyabbá, de mindebből a cég is profitálhat.
Tippek Nem elég hatékonyak a beosztottjaid? Dolgozzanak csak négy napot!
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 17:30
Bár az elmúlt években egyre komolyabb előrelépések történtek a rugalmas munkavégzés területén, azért még jócskán van hová fejlődnünk. A home office ma már kezd megszokottá válni, de a négynapos munkahét Magyarországon még finoman szólva is ismeretlen. Holott a koncepció mindenképpen életképes, erre példa mások mellett a világ egyik leggazdagabb emberének ötlete is.
Tippek Kineveti az ötleted a bank? Kérj pénzt az internetezőktől!
Privátbankár.hu | 2016. december 16. 19:55
Ha banánzongorát vagy egy szupermenő hűtőtáskát akar az ember gyártani, de az ötleten kívül semmije sincs meg hozzá, valószínűleg még sorszámot sem kap a bankban, nem hogy hitelt. Ha azonban mások is hisznek az ötletben és pár dollárral beszállnak a megvalósításba, akár a milliók is összejöhetnek. Mire jó a crowdfunding?
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG