5p
Nem lehet panasz a magyar nyelvű híreket szállító androidos alkalmazások kínálatára, sok létezik belőlük és vannak közöttük egészen jók. Van, ahol több tucatnyi weboldal hírei között lehet válogatni, másutt saját hírforrásainkat állíthatjuk be kedvünk szerint, megint másutt mindhárom magyar időjárás-jelentő céget egy helyen nézhetjük meg.
A Privátbankár a Feedly RSS-olvasóban

Hiába kis ország ez, rengetegféle mobilalkalmazás szállítja nekünk a híreket magyarul is. Sokszor könnyebb is a híreket áttekinteni mobilon, különböző weboldalak vagy témák hírei között váltogatni, mint asztali számítógépen vagy laptopon.

A reklámok is visszafogottabbak, az oldalakon nincs annyi figyelemelterelő kütyü, villogó banner, cikkajánló, mozgó animáció. Ágyban, párnánkon, egy ujjal kényelmesen vagy kis ügyességgel a metrón állva, fél kézzel kapaszkodva is olvashatunk.

1. Google-hírek

Az Android részeként érkező Google-alkalmazásnak több más nevével találkoztunk, az egyik magyar Android-verzióban „Hírek és időjárás” névre hallgat, másutt esetleg Google News vagy Kiosk. A lényeg, hogy már tud magyarul, benne azonban sok magyar forrásból eléggé korlátozott mennyiségű hírt találtunk.

2. Hírkereső

Egyszerű, de hasznos alkalmazás, ahol téma szerint, forrás (híroldal) szerint is nézhetjük a híreket, vagy megnézhetjük külön csak a legnépszerűbbeket. Elég sok, pár tucatnyi magyar híroldal lehet benne, még vidéki vagy női lapok is. Hátránya ennek is, hogy a hírek egy idő után elfogynak, limitált mennyiség jelenik meg egyszerre.

3. Friss hírek (Sztárold.hu)

Hasonló a hírkeresőhöz, nevét onnét kapta, hogy csillagokkal lehet értékelni, „lájkolni” a cikkeket. Kezdetben nem mutatja, hogy melyik cikk melyik oldalról való, így nem kell befolyásoljon bennünket semmiféle politikai vagy más előítélet, a cím és alcím alapján választhatunk híreket.

4. Feedly

Nagy kedvencünk, rendkívül hasznos, de némi munkával jár a használatba vétele. Ez egy úgynevezett RSS-olvasó, amely a híreket kilistázza az egyes weboldalakról, amihez mi állíthatjuk be, hogy melyekről. Ezen kívül tetszetős és praktikus is. Ha Google-fiókkal regisztrálunk rá, akkor nemcsak többféle eszközön olvashatjuk ugyanazokat a beállított kedvenc hírforrásainkat, de azt is mindegyiken tudni fogja, melyik cikket olvastuk már, és melyiket nem, a már olvasottakat elrejti.

A legjobb módszer, ha először asztali gépen vagy laptopon installáljuk, ami egy egyszerű böngésző-kiegészítő letöltését jelenti, valamint érdemes mindjárt hozzá felrakni a Feedly Mini kiegészítőt is. Ekkor (majdnem) minden weboldal jobb alsó sarkában felsejlik egy halvány négyszögletű ikon, amellyel az adott oldalt pár kattintással felvehetjük a figyelendők közé.

A Privátbankár a Feedly RSS-olvasóban

Sok weboldal tartalmaz rovatonkénti RSS-csatornákat is, így megtehetjük, hogy például csak a külpolitikai, vagy csak a tudományos cikkeket figyeljük. (A Privátbankár rovatonkénti RSS-csatornái úgy érhetők el, ha az adott rovat egyik cikkét megnyitjuk, majd a cikk végén megkeressük az RSS narancssárga íves ikonját.)

Különösen praktikus az RSS-olvasó olyan blogokhoz és más oldalakhoz, amelyek csak naponta vagy hetente, esetleg még ritkábban frissülnek. Az RSS, mint egy figyelőszolgálat, szállítja nekünk, ha jött új hír, nem kell az oldalt állandóan újra és újra meglátogatni.

5. Magyarország Hírek

Az alkalmazás hírszájtok szerint listázza ki a cikkeket, így olvashatjuk egy-két kedvenc oldalunk híreit külön, vagy belenézhetünk ismeretlen oldalakba is. Egyes hírforrásoknál külön rovatok szerint is lehet olvasgatni, másoknál nem. Nagyon egyszerű program, lényegében összegyűjti a hírforrásokat és minden cikknél átirányít az adott weboldalra, de praktikus.

 

Úgy tűnik, ugyanazon néven két változata is van, de az egyiknek jobb a kínálata, vélhetően azt érdemes használni. (A 2015 májusi, 1.1 verziót, összehajtogatott újság plusz magyar nemzeti színeket tartalmazó kör a szimbóluma.)

 

6. Hírportálok – Friss hírek

Sokrétű, komoly alkalmazás, nagyon nagy számú hírforrást tartalmaz, amikor teszteltük, éppen 129 volt a számuk. Mindenféle politikai irányvonalakon kívül autók, szakmai és életmód-blogok, lakberendezés, történelem, még erotikus újság is akadt köztük. Egyes televíziók weboldalainál videókat is kilistáz, a keresőfunkciója is működik.

Mindhárom, Magyarországon népszerű időjárás-előrejelző céget tartalmazza egy helyen, így nem kell hozzájuk külön alkalmazást telepíteni. Fizetős funkciói árfolyamokat, benzinárakat, lottószámokat, cikkmegosztást, cikkmentést tartalmaznak.

7. Newspapers of Hungary

Azaz magyar újságok. Az alkalmazás egyrészt azzal tűnt ki, hogy lassan indult el és működött, bár ez modernebb készülékeken talán már nem probléma. Másrészt viszont nagyon nagy választéka volt a magyar hírforrásoknak, még angol és német nyelvű magyar lapok weboldalai is benne voltak. Egyszerű, de praktikus.

(Olvassa el a nyelvtanulást megkönnyítő mobilos megoldásokról szóló cikkünket is!)

+1: Házi appok

Különböző híroldalaknak és újságoknak van saját mobilalkalmazásuk is. Ha van olyan weboldal, amelyet szívesen látogat, érdemes rákeresni az alkalmazások áruházában, lehet, hogy van külön mobilos verziója.

+2: Keressünk a hírekre

A „hírek”, „magyar hírek”, „újságok” kifejezésekre keresve az alkalmazás-áruházban további hírolvasó programokat is találunk. Ha szeretünk újdonságokat kipróbálni, az ingyenes verziókat letöltögethetjük, tesztelhetjük. Persze csak azt érdemes hosszabb távon megtartani, amit használunk is, hogy ne feleslegesen foglalja a memóriát.

A Hírportálok alkalmazás

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Tippek Kinőtted az országot? Ezzel az öt tippel külföldön is sikeres leszel
Balkó Rita | 2017. szeptember 20. 18:00
Sikeressé válni egy olyan kis országban is kihívás, mint a miénk, sokak számára azonban szűk ez a falatnyi kis terület. Ha sikerült túlélni a kezdeti nehézségeket, célszerű új piacok után nézni a határon túl, a külföldi terjeszkedés azonban a jelentős profitnövelés mellett sok ismeretlen buktatót és veszélyt rejteget. Mutatunk öt tippet, hogy hogyan élje túl a cég a külföldi terjeszkedést!
Tippek Sikeres akarsz lenni? Hallgasd meg azokat, akik a legfontosabbak!
Privátbankár.hu | 2016. december 31. 17:00
Mire az ember alapos tervezés után elindít egy vállalkozást, már pontosan tudja, milyen termékkel, szolgáltatással kíván belépni a piacra, mivel akarja meghódítani a vásárlókat. Azt is kitalálja, hogyan vezesse be termékét, hogyan reklámozza, tegye népszerűvé és kívánatossá az ügyfelek számára - innentől pedig már csak egy dolog állhat a siker útjába: ha amit kínálunk, az nem elég jó az ügyfélnek. A kudarc azonban biztosan elkerülhető, ha odafigyelünk arra, amit a vevőink jeleznek nekünk.
Tippek Hogyan válasszunk céges mobilelőfizetést?
Privátbankár.hu | 2016. december 30. 14:30
Nem is olyan régen még kinevették az úttörőket, ma már egy vállalkozás sem maradhat életben mobiltelefon nélkül. A piacon rengeteg az ajánlat, versenyeznek az ügyfelekért a szolgáltatók – hogyan válasszunk hát szolgáltatáscsomagot? Miközben nincs mindenkire egyformán alkalmazható recept, összeszedtünk néhány szempontot, amit érdemes szem előtt tartani a választásnál.
Tippek Ez legyen a célod jövőre: a leendő ügyfeleid mindenhol ott vannak, csak el kell érned őket
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 15:06
Csatornák miriádjain keresztül léphet ma kapcsolatba egy üzlet a potenciális vásárlóival, de komoly felkészülésre van szükség, ha nem akarunk elveszni a zűrzavarban.
Tippek Amire nem számítanál: kik azok, akik még szabadságra is alig mernek elmenni?
Privátbankár.hu | 2016. december 28. 13:05
Lehet, hogy később majd benő a fejük lágya, de az Y-generáció tagjai egy felmérés szerint pályájuk elején képtelenek elengedni a munkaügyeket: igazi mártíroknak tartják magukat, akik nélkül megáll az élet a cégnél. Még szabadságra se nagyon mennek el, vagy ha igen, akkor is a vállalati ügyekkel foglalkoznak – mivel állandóan online vannak, ezt könnyen meg is tehetik.
Tippek A 10 legmenőbb juttatás, amit egy főnök adhat
Privátbankár.hu | 2016. december 26. 17:30
A jó fizetés a mai világban már csak egy dolog, mivel szinte minden munkahely ad valamilyen extra juttatást ma már. Azt régóta tudjuk, hogy a boldog alkalmazott jobban is dolgozik, ezért összegyűjtöttük, hogy mik azok az extra figyelmességek, amelyek jócskán megkönnyítik a mindennapokat. Irigykedjetek velünk!
Tippek Egy 404-es történet: csinálj előnyt egy hibából!
Balkó Rita | 2016. december 22. 17:00
Elgépeltük, törölték, valami hiba csúszott a számításba – aki számítógépet használ, legalább egyszer az életében már találkozott a 404-es hibakóddal. Ez mind a felhasználónak, mind az oldal üzemeltetőjének egy apró, de megkerülhetetlen kellemetlenség a digitális világban. Ha azonban az oldal üzemeltetője egy kicsit kreatív, úgy nem csak egyedi, de akár szerethető is lehet a hibaüzenet.
Tippek Mi az a rugalmas munkaidő? Akkor dolgozunk, amikor akarunk?
Valkai Nikoletta | 2016. december 21. 16:12
Valószínűleg mindenkinek jutott már legalább egyszer az eszébe, hogy sokszor teljesen felesleges egyhuzamban 8 órát a munkahelyen tölteni. Szerencsére egyre több munkáltató dönt úgy, hogy rugalmas munkaidőt engedélyez dolgozóinak. Így nem csak költségeket lehet csökkenteni, de az alkalmazottak is motiváltabbak lesznek azáltal, hogy befolyásuk van a munkaidejükre, és amellyel nemcsak a munkavégzés válhat hatékonyabbá, de mindebből a cég is profitálhat.
Tippek Nem elég hatékonyak a beosztottjaid? Dolgozzanak csak négy napot!
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 17:30
Bár az elmúlt években egyre komolyabb előrelépések történtek a rugalmas munkavégzés területén, azért még jócskán van hová fejlődnünk. A home office ma már kezd megszokottá válni, de a négynapos munkahét Magyarországon még finoman szólva is ismeretlen. Holott a koncepció mindenképpen életképes, erre példa mások mellett a világ egyik leggazdagabb emberének ötlete is.
Tippek Kineveti az ötleted a bank? Kérj pénzt az internetezőktől!
Privátbankár.hu | 2016. december 16. 19:55
Ha banánzongorát vagy egy szupermenő hűtőtáskát akar az ember gyártani, de az ötleten kívül semmije sincs meg hozzá, valószínűleg még sorszámot sem kap a bankban, nem hogy hitelt. Ha azonban mások is hisznek az ötletben és pár dollárral beszállnak a megvalósításba, akár a milliók is összejöhetnek. Mire jó a crowdfunding?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG