<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az év végéig 133 uniós pályázatot írnak ki, ennek keretösszege 2700 milliárd forint. De a kormány azt is ígéri, 2017 nyaráig valamennyi európai uniós pályázatot meghirdetnek. Kedden is megjelent három, kutatás-fejlesztési tevékenységét ösztönző pályázat 71 milliárd forint keretösszeggel.

A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklus minden pályázatát meghirdeti a kormány 2017. június 30-ig, összesen 12 ezer milliárd forint keretösszegben – mondta a Győr-Moson-Sopron megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos. Simon Róbert Balázs elmondta, hogy az idén még 133 pályázati kiírás jelenik meg.

A politikus elmondta azt is, hogy a felgyorsított pályáztatás olyan előnyhöz juttatja majd a vállalkozásokat, önkormányzatokat és civil szervezeteket, amelyek révén növelni tudják versenyképességüket, munkahelyeket teremthetnek, hozzájárulhatnak az ország exportképességének növekedéséhez, ezáltal a magyar gazdaság bővüléséhez.

K+F-re megjelent pályázatok

Kedden megjelent három pályázat is a vállalati kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I) tevékenység növelésére, összesen 71 milliárd forint keretösszegben.

Valamennyi kiírást a kormány hivatalos pályázati oldalán, a palyazat.gov.hu oldalon is találja.

1., A Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című kiírásra mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve nagyvállalatok 50 milliárd forintos keretösszegig nyújthatnak be pályázatot. A jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusai kifejlesztésének megvalósítására minimum 50 millió, maximum 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A felhívásra szeptember 30-tól adhatják be a pályázók konkrét elképzeléseiket.

Start 2015: Konferencia a pályázatokról kkv-knak!

Az elmúlt néhány hónapban megnyílt az uniós pénzcsap és szépen lassan meghirdetésre kerülnek a pályázati lehetőségek. A témában a Privátbankár.hu konferenciát szervez szeptember 10-én. Ajánljuk a konferenciát azoknak a cégtulajdonosoknak, cégvezetőknek, akik

  • terveznek pályázni, de szeretnének több információt gyűjteni a pályázati lehetőségekkel, feltételekkel kapcsolatban
  • sikeresen pályáztak és most vágnak bele a megvalósításba, de úgy gondolják, hogy szükségük lenne tanácsra, gyakorlati segítségre
További részletek, árak és jelentkezés >>

2., Az Iparjog című pályázaton 1 milliárd forintos keretösszegig mikro-, kis- és középvállalkozások, költségvetési szervek, non-profit gazdasági társaságok minimum 1 millió, maximum 6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el. A felhívás célja a szellemi alkotások hazai, és/vagy nemzetközi iparjogvédelmi oltalmát szolgáló újdonságkutatási, oltalomszerzési és oltalom-fenntartási, valamint a szellemi vagyon értékelés és audit tevékenységek támogatása.

A pályázatok szeptember 24-től nyújthatók be.

hirdetés

3., A Kutatási infrastruktúra megerősítése - nemzetköziesedés, hálózatosodás című felhívás célja a hazai kutatási infrastruktúra nemzetközi versenyképességének erősítése, a kutatás hatékonyságának növelése, valamint a kutatói hálózatosodás ösztönzése. A 20 milliárd forintos keretösszegre támogatási kérelmet nyújthatnak be költségvetési szervek, azok jogi személyiséggel rendelkező intézményei (amennyiben kutatóhelynek minősülnek), egyházi tulajdonú felsőoktatási intézmények, állami többségi tulajdonú non-profit gazdasági társaságok. Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás 50 millió és 1 milliárd forint között lehet.

A konstrukció keretében kizárólag olyan kutatási eszköz, illetve infrastruktúra-beszerzés, építés vagy korszerűsítés támogatható, amely nemzetközi kutatási infrastruktúrákban való magyar részvételt, illetve azokhoz való csatlakozást tesz lehetővé, valamint hozzájárul a Horizont 2020 (H2020) program keretében támogatott programokhoz.

A pályázati felhívásra október 15-től lehet benyújtani a támogatási igényeket.

Munkahelyteremtés és exportnövelés a cél

Csepreghy Nándor Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára nemrég úgy nyilatkozott, a kormánynak nem az a célja, hogy a "lehető leggyorsabban vigyék el ezeket a pályázati forrásokat", hanem hogy olyan beruházások valósuljanak meg, amelyek az ország exportképességét növelik vagy új munkahelyeket teremtenek.

Csepreghy elmondta azt is, míg a 2007-2013-as fejlesztési ciklus teljes keretösszegének mindössze 16 százalékát pályázhatták meg a vállalkozások, most azonban az ország rendelkezésére álló 12 ezer milliárd forint 60 százalékát viszik majd el vállalkozói projektek. A maradék 40 százalékot ugyan az állam használja fel, de ez is a gazdaságfejlesztést szolgálja. Erre példaként említette, hogy az összes megyei jogú várost bekapcsolják az autópálya-hálózatba.

Ha tényleg 2 év alatt szeretnénk kiírni a 2014-20-as időszak pályázatait, az elektronikus pályázati rendszer gyermekbetegségeit sürgősen orvosolni kell - mondta nemrég a Privátbankárnak Krisán László. A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatójával készült videót itt lehet megtekinteni:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Uniós pályázatok Perényi ment, Ágostházy jött: egy kézbe került az uniós pénzek elköltésének felügyelete
Privátbankár.hu | 2021. április 7. 06:49
Perényi Sigismund Petert felmentette Orbán Viktor -  az államtitkárság után a Partnerségi Megállapodás monitoring bizottságának vezetését is átvette tőle  Ágostházy Szabolcs.
Uniós pályázatok Öt újabb cég kapott ma 1,2 milliárd forint innovációs támogatást
Privátbankár.hu | 2020. október 30. 14:51
A mostani időszakban megvalósuló beruházások kiemelten fontosak, hiszen munkahelyeket teremtenek, és egyben a válság utáni időszak növekedését is jelentik – erről beszélt Varga Mihály a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) nyertes vállalkozások támogatási szerződésének ünnepélyes aláírásán, amelyen öt cég kapott mintegy 1,2 milliárd forintnyi támogatást. A 128 milliárd keretösszegű, a vállalatok kutatásfejlesztési és innovációs tevékenységét támogató pályázaton eddig 359 nyertes projekt született, és közel 90 milliárd forinttal segítették a hazai vállalkozások innovációit – tette hozzá a pénzügyminiszter. Az átlagos támogatási összeg tehát mintegy 250 millió forint volt.
Uniós pályázatok Újfajta csapatépítő verseny indul vállalatvezetőknek
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 2. 11:08
A jelentkezők számától függően legalább 50, legfeljebb 75 háromfős, vezetőkből álló vállalati csapat versenyezhet egymással 2021 júniusában Siófokon – hangzott el az esemény ötletgazdája és szervezője, az Event Csoport sajtótájékoztatóján.
Uniós pályázatok Nem hagy babérokat másoknak Mészáros Lőrinc a vasútépítésben
Privátbankár.hu | 2020. június 29. 17:03
Mészáros Lőrinc építőipari cége ugyanis kivásárolta azt a budaörsi vállalkozást, amely mellette 40 százalékban alapító volt az R-Kord Network Kft.-ben.
Uniós pályázatok Újabb roham az utolsó uniós támogatásokért - akár nyolcszor annyian is lecsapnának, mint amennyi pénz van
Privátbankár.hu | 2019. július 13. 14:05
A pénteki napon indult a pályázat az utolsó jelentős kutatás-fejlesztésre szánt pályázati forrás 2019-ben.
Uniós pályázatok Tállai városa is kapott uniós pénzt energetikai korszerűsítésre
Privátbankár.hu | 2019. július 9. 07:49
Mezőkövesd az egyike annak az öt borsodi településnek, mely részesül az összesen 300 millió forintos EU-s forrásból.
Uniós pályázatok Még mindig ömlik hozzánk Brüsszel pénze, pedig szinte mindent elköltöttünk
Privátbankár.hu | 2019. június 11. 15:12
Szinte minden operatív program forrásait 100 százalék feletti mértékben kötötték már le, de még idén is odaítéltek 71 milliárd forintot. Hiába fogy ki a keret, még így is akadhat némi elkölthető pénz - ez akkor lehetséges, ha a forint gyenge lesz, ha a kormány engedi a túlvállalást saját szakállára, vagy ha sok korábban nyertes pályázat dől be, és újra kiosztják az ő keretüket is.
Uniós pályázatok Indul az egyeztetés - hamarosan lehet pályázni a napelemekre
Privátbankár.hu | 2019. március 21. 10:36
Elindult a „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című pályázati felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban - nyilatkozta Rákossy Balázs a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.
Uniós pályázatok Kiosztottak több milliárdnyi EU-s pénzt - megvan, mire
Privátbankár.hu | 2018. július 26. 08:08
Megszórták a vállalkozásokat uniós pénzekkel.
Uniós pályázatok Pofátlanul lopták el az uniós pénzeket - hogyan csinálták?
Privátbankár.hu | 2018. július 24. 09:51
Üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, számviteli rend megsértése és hamis okirat felhasználása miatt emeltek vádat Zalában három cég ügyvezetője ellen, mert az egervári várkastély felújításánál több tízmillió forintról hamis számlákat állítottak ki.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló