MTI Fotó: Nándorfi Máté |
2. Csak tiszta grillsütőn kezdjünk hozzá a sütögetéshez. Minden használat után fordítsunk időt az alapos tisztításra. A grillrácsról egy kefe segítségével távolítsuk el a nagyobb ételmaradékokat, majd mosószeres vízzel mossuk el, öblítsük le és hagyjuk megszáradni - javasolja a blog.
3. Praktikus és higiénikus a lyukacsos alutálcák használata, melyekben már adagokra szedve végezhetjük a sütést. A grillüstből öntsük ki a maradék hamut.
4. A grillrácsra a nyers húsok mellé vagy után ne tegyünk már elkészült ételt melegíteni, ugyanis könnyen keresztszennyeződés történhet. Ugyanígy ne használjunk ugyanazt az edényt a nyers és már elkészült ételek tárolására.
5. Legyen kéznél 2 hússütő csipesz. Egyiket a nyers húsokhoz használjuk, a másikat pedig a már készre sütött ételekhez. Legjobb, ha különböző színű a végük, így biztos nem cseréljük fel őket.
+1. Legyen kéznél villa, vagy hústű is – legjobb az ételhőmérő – amelyekkel ellenőrizhetjük, hogy átsültek-e már a vastagabb darabok (ha a szúrás helyén véres lé csordul ki, akkor még nem sült át a hús, belső hőmérséklete még nem érte el a +75 0C-ot).