2p

A vegán étkezés egyre inkább „divatba jön”, ha lehet így fogalmazni, amivel igyekeznek lépést tartani az élelmiszergyártók is. Eljött az ideje annak, hogy a kiskereskedők is csatasorba álljanak.

A magyarországi Penny-hálózatot működtető német Rewe kiskereskedelmi lánc megnyitotta az első olyan áruházát Berlinben, ahol kizárólag növényi alapú élelmiszereket vásárolhatnak a fogyasztók. A boltban 2700 vegán termék kapható.

Ilyen még nem volt
Ilyen még nem volt
Fotó: Rewe

A Rewe összesen 3800 áruházat üzemeltet, ám ez az első olyan bolt, amelyben minden termék természetes növényi alapanyagokból készül, a sajttól a „húsig” mindent beleértve.

„Az új áruházzal megmutatjuk milyen sokfélék a vegán termékek, milyen széles választási lehetőséget nyújtanak a vásárlóknak” – mondta Peter Maly, az áruházlánc vezérigazgatója az ESM Magazin kiskereskedelmi szakportál szerint. Közölte: felismerték, hogy a vegán étkezés úttörői milyen elkötelezettek, mennyire ragaszkodnak a sajátos étkezési filozófiájukhoz illeszkedő termékekhez. Ez bátorította fel a céget, hogy saját boltot nyisson nekik.

A Rewe hagyományos üzleteiben csupán 1400 vegán terméket kínálnak a tejalternatíváktól kezdve a friss árun át a gyorsan elkészíthető ételekig. Tapasztalataik szerint az utóbbiak különösen népszerűek a vegán étrendet követő fogyasztók körében is, főként a saját márkás termékek kelendőek. 

Berlin nem éppen a szomszédban van, de nem is elérhetetlen a magyar vásárlóknak. Ha valaki arra jár vagy eltölt pár napot Németország fővárosában, a Warschauer Brücke városrészben a Friedrichstain kerületben találja a 212 négyzetméternyi eladóteret kínáló vegánáruházat. A fizetés meglehetősen automatizált, ám akit ez megterhel, az megnyugtathatja magát a boltban lévő fagylaltgéppel készülő vegán fagyival.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Újabb 180 fokos fordulat a magyar diszkontokban
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. május 27. 05:45
Miközben márciusról áprilisra feljebb ment a Privátbankár Diszkont Árkosarának átlagértéke, májusban irányváltás történt. A szóban forgó termékek ugyanis olcsóbbak lettek. 
Vásárló Lépett a Lidl: ennyi kedvezményt kaphatnak a hűséges brit vevők
Buksza blog | 2024. május 26. 15:41
Követve számos versenytársát, például a Tescót, hűségprogramot indított a Lidl is az Egyesült Királyságban, ám aki nem szereti, hogy adatok gyűjtenek róla, az nem fog lehidalni a lehetőségtől.
Vásárló A Penny boltjaiba tartó nyugdíjasok örülhetnek a szomszédban
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 26. 14:59
A Penny sikeres Romániában, ám ennek ellenére jelentős változásokat tervez, mert nem akarja elveszíteni a növekedési tempót. Megcélozza a nyugdíjasokat és a gyermekes vásárolókat.
Vásárló Ez így nagyon kevés - kiakadtak az éttermesek a McDonald’s lépésén
Buksza blog | 2024. május 25. 08:22
Lyukat üthet a McDonald’s franchise-partnereinek gazdálkodásán a gyorsétteremlánc filléres menüje, amelynek ára mélyen a költsége alatt van. Szerintük nem velük kellene megfizetni a marketingesek ötletét.
Vásárló Vallott a Temu és már Magyarországgal rivalizál
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 15:37
Az elmúlt év a kínai Temu nagy meneteléséről szólt az észak-amerikai és az európai online kereskedelemben, és úgy tűnik, a piacszerzés jót tett a vállalat pénzügyi helyzetének is.
Vásárló Maximális árrést vezetne be az élelmiszerboltokban a román kormány
Csernátony Csaba, Buksza blog | 2024. május 23. 14:48
Románia kormánya sem megy a szomszédba, ha valami olyasmit kell kitalálni, amivel a piaci realitásokra fittyet hányva kedveskedhetnek az embereknek és a helyi vállalatoknak.
Vásárló Érkezik a márkás ruhák turkálója, másképp
Buksza blog | 2024. május 21. 12:55
Bekapcsolódik az Ebay abba a hadjáratba, amely véget akar vetni a néhányszor hordott ruhák szemétbe kerülésének. Ez nagyobb környezetszennyezést okoz ugyanis, mint például a légi közlekedés.
Vásárló EPR okosan: így spórolhatnak a cégek a csomagolási költségeken
Márkázott tartalom | 2024. május 19. 09:01
Tavaly nyáron lépett életbe az új kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer, aminek következtében megemelkedtek a csomagolások után fizetendő díjak. 
Vásárló Fontos hír jött a benzinről, már ne tankoljon hétfőig!
Privátbankár.hu | 2024. május 17. 18:35
Pünkösd hétfőn tovább csökkennek az üzemanyagárak.
Vásárló Miért döntsünk az öko mellett?
Márkázott tartalom | 2024. május 16. 11:32
Bár ma már egyre többen felismerik az öko termékek jelentőségét, mégis sokan elutasítják azokat a magasabb áruk miatt. Első ránézésre valóban többe kerülhetnek ezek az árucikkek, mint a nem organikusan termelt és gyártott társaik. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG