<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Zöld utat kapott a magyar törvényhozástól több nemzetközi szerencsejáték is.

Zöld utat kapott az eurólottó

A jövőben magyarok számára Magyarországon is elérhetővé válik az eurólottó, a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt is érintő költségvetési bizottsági módosító javaslat szerint. A parlamenti testület módosító indítványokat nyújtott be az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködést szabályozó törvényjavaslathoz, amely egyéb jogszabályokat is módosít. Pősze Lajos, a bizottság független tagja, a Szerencsejáték Zrt. korábbi elnök-vezérigazgatója kérdésére a kormány képviselője elmondta, hogy az eurólottó adója megegyezik a belföldi hasonló szerencsejáték adójával. A bizottság által benyújtott, 10 pontos módosító indítvány elsősorban jogharmonizációs célú, másrészről a gazdasági környezet kedvezőbbé tételét szolgáló és a jogalkalmazást elősegítő és pontosító módosításokat tartalmaz.

A szerencsejáték törvény módosításával az állami szerencsejáték szervezőnek lehetősége nyílik nemzetközi szervezésű számsorsjátékban és totalizatőri fogadásban részt venni. Az új játékforma esetén a Szerencsejáték Zrt. az Euromillions, Eurojackpot játékokhoz hasonló nemzetközi szerencsejátékokhoz csatlakozhat szervezőként és biztosíthatja a magyar játékosok részvételét. A költségvetési bizottság - miután ellenzéki tagjai ekkor nem voltak jelen - egyhangúlag támogatta a módosító indítványokat.

Vita a pénzmosásról

A bizottság tárgyalta még a pénzmosás elleni törvénnyel kapcsolatos képviselői indítványokat is. Vita alakult ki Veres János (MSZP) javaslatáról, amely a kiemelt közszereplők körébe akarta sorolni a politikai elitet. Végül abban állapodtak meg a bizottság jelen lévő tagjai, hogy a parlament plenáris ülése döntsön az ügyben. Ezért Seszták Oszkár (KDNP) is a javaslat támogatására voksolt, így az megkapta a plenáris ülésre vitelhez szükséges több mint egyharmados szavazati arányt.

Béren kívüli juttatások és kisadók az asztalon

A személyi jövedelemadó törvényben - a javaslat szerint - béren kívüli juttatásnak minősül, a munkáltató által az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárakba munkavállalónként, a minimálbér összegéig célzott szolgáltatásra befizetett összeg. A célzott szolgáltatás a magánszemély szempontjából adómentes. A bizottsági módosításra az önkéntes pénztárakra vonatkozó törvény hatályos rendelkezés miatt van szükség. Ez ugyanis megengedi, hogy a munkáltató, a pénztártag alkalmazottai részére célzott szolgáltatásokat nyújtson. Ennek az adójogi kezelését rendezi a javaslat. Így a mostani módosítás hatálybalépését megelőzően történt célzott munkaadói befizetésre is alkalmazni lehet az előbbi szabályokat, ha a munkáltató vállalja az adófizetést. A társasági adó körében a kisvállalati adót választó vállalkozások esetében kérdéses, hogy miképpen vehetik figyelembe a kisvállalati adóalanyiság előtti időszakra vonatkozó, de már a kisvállalati adóalanyiság időszakában kapott adó-visszatérítést, a kisvállalati adóalap meghatározása során.

A bizottsági módosító indítvány gondoskodna arról, hogy a kisvállalati adóalanyiság időszakát megelőző időszakra vonatkozó, viszont a kisvállalati adóalanyiság időszaka alatt visszatérített adó csökkentse a kisvállalati adó alapját. A benyújtott törvényjavaslat értelmében a tulajdonos helyett a tartós bérbevevő (lízingbe vevő) lesz a cégautó adó alanya, annak érdekében, hogy a személygépkocsi utáni cégautó adóból le lehessen vonni a gépjárműadót. A bizottsági módosítás szerint a tartós bérbevevő akkor lesz a cégautó adó alanya, ha ő egyben üzembentartónak is minősül. A gyakorlatban előfordul, hogy a tartósan bérbe vevő számára nem alapítanak üzembentartói jogot, és ekkor nem élhet a gépjármű adó beszámításának a lehetőségével. Az illetékekről szóló törvény módosítását részben az építésfelügyeleti eljárásra vonatkozó szabályozás változása indokolja, tekintettel arra, hogy a használatba vételi engedély mellett már lehetőség van a használat hatóság általi tudomásul vételére is, amely szintén igazolhatja a 4 éven belüli lakóház építés megtörténtét.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Ellátási gondok: a Lidl korlátozza számos termék eladását
Privátbankár.hu | 2022. június 29. 13:01
Nem csak az árstopos termékekét. 
Vásárló Masszív áresés jön a benzinnél - az árstopos szinttől persze még mindig kilométerekre vagyunk
Privátbankár.hu | 2022. június 20. 10:55
A gázolaj piaci átlagára már 825 forint fölött jár, a benzin viszont sokkal olcsóbb lesz szerdától.
Vásárló Kerti támfalak építése – miből és mennyiért?
Márkázott tartalom | 2022. június 19. 09:34
Azok számára, akiknek valóban fontos az igényes, esztétikusan felállított kert, valószínűleg elképzelhetetlen az összkép a megfelelő kerti támfalak nélkül. Ezeket azonban többféle anyagból is el lehet készíteni – természetesen a felmerülő költségek is ennek fényében változnak. Viszont nem csupán a költségek változnak ilyenkor, de maga a támfal jellege is az anyag függvényében. Nézzük meg tehát, mikor és milyen kerti támfalat érdemes csináltatnunk a különféle anyagok felhasználásával? És milyen árakra számíthatunk ezek kapcsán?
Vásárló Tényleg még mindig olyan könnyű ingatlant eladni? Vagy mégsem?!
Márkázott tartalom | 2022. június 18. 10:20
Az elmúlt évek kétségtelenül azoknak kedveztek, akik ingatlant értékesítőként jelentek meg, hiszen a rendkívül magas kereslettel szemben viszonylag alacsony kínálat találkozott, aminek köszönhetően nemcsak rendkívül gyorsan, de meglepően jó áron is adhatta el ingatlanát az, aki jól hirdetett és jól árazott. De mit is jelent a jó hirdetés és a jó árazás? Mai cikkünkben ezt a kérdéskört igyekszünk körbejárni.
Vásárló Miért fogadja el a Gucci a kriptovalutákat - előretekintés a jövőre?
Márkázott tartalom | 2022. június 17. 09:38
A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben. A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben.
Vásárló Egy borbár, ahol nem lehet mellényúlni Vidd haza Magyarország borainak gyöngyszemeit az N28-ból!
PR | 2022. június 15. 10:44
A közel egy éve megnyitott N28 Wine & Kitchen bemutatkozásával két híres, magyar borászat álma vált valóra. Barta Károly – Ujvári Vivien főborász segítségével – világszínvonalú tokaji borokat készít Mádon. Szentesi József pedig a Velencei-tó északi részének vezető borásza, aki rengeteget tett az olyan ősi magyar fajták megmentéséért, mint például a csókaszőlő, a sárfehér vagy a tihanyi kék. Az ő nagy párosuk volt az alapja annak, hogy megszületett ez a különleges hely, mely azon túl, hogy a világjárt és világhírű Molnár Márk séf vezetésével álmodja meg étlapját, olyan széles választékot kínál hazai, kis pincészetek izgalmas boraiból, melyet máshol a városban nem igen találunk. Az N28 Wine and Kitchen különleges bortételeihez letisztult, szezonális fogások párosulnak, amelyeket úgy állítottak össze, hogy tökéletes harmóniában legyenek a borok adta ízélménnyel. Itt az ételeket párosítják a borokhoz és nem fordítva.
Vásárló Válasszon praktikus, dizájnos és elegáns üveg tolóajtót otthonába, irodájába!
Márkázott tartalom | 2022. június 14. 10:50
Az üveg tolóajtók gyönyörű megoldást jelentenek olyan terekben, ahol kevés a hely, a természetes fény, illetve a térérzet miatt szükség van valamilyen légies megoldásra a helyiségek elválasztására. 
Vásárló Defektet kaptál? Otthon is meg tudod javítani
Márkázott tartalom | 2022. június 14. 10:31
Hogyha sokat utazol kerékpárral, biztosan téged sem fognak elkerülni a defektek. Ezek megjavítása sokszor nagy fejtörést okozhat, de nem lehetetlen őket otthon is megoldani. Ha érdekel, hogy hogyan teheted meg mindezt, akkor tarts velünk, és megmutatjuk a lépéseket.
Vásárló Hogyan készíts köszöntőajándékot egyszerűen?
Márkázott tartalom | 2022. június 9. 20:11
Sok olyan esemény vagy ünnep van, ami alkalmat ad arra, hogy megajándékozzunk másokat. Gondolunk itt például az anyák napjára, ballagásra, névnapra, szülinapra. Ilyenkor nem feltétlenül kell kész ajándékban gondolkodunk, hiszen saját magunk is készíthetünk meglepetést.
Vásárló Az élelmiszerárstop nem több, mint egy szépségtapasz?
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 18:02
Munkatársunk az ATV Start című műsorában beszélt a Privátbankár Árkosár legfrissebb eredményeiről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG