<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben.

A Gucci ügyfelei hamarosan olyan kriptovalutákkal fizethetnek majd a megvásárolt luxusdivatért, mint a Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), készpénz, Dogecoin (DOGE), shiba inu, wrapped bitcoin (WBTC), life Coin és más digitális valuták a kiválasztott amerikai üzletekben.

Május végétől kezdve a Gucci öt üzletben - a Miami Design Districtben, a Los Angeles-i Rodeo Drive-on, a New York-i Wooster Street-en, az atlantai Phipps Plazában és a Las Vegas-i The Shops at Crystals-ban fogadja el a kriptovalutákat. A lépéssel a luxusmárka igyekszik fiatal vásárlókat vonzani az üzleteibe, és hűséget teremteni a kriptotechnológia korai alkalmazói között.

"A Gucci mindig igyekszik új technológiákat alkalmazni, ha azok jobb élményt nyújthatnak vásárlóinknak" - mondta Marco Bizzarri, a Gucci elnök-vezérigazgatója a Vogue Businessnek. Majd így folytatta: "Most, hogy képesek vagyunk integrálni a kriptovalutákat a fizetési rendszerünkbe, ez egy természetes fejlődés azon vásárlók számára, akik szeretnék, hogy ez a lehetőség elérhető legyen számukra".

Más luxuskereskedők is tesztelik a kriptovalutás fizetéseket. Az Off White bejelentette, hogy párizsi, londoni és milánói zászlóshajóüzletei elkezdték elfogadni a kriptopénzekben történő fizetést. Nincsenek fizetési korlátok, és a visszatérítést csak bolti kreditként kínálja majd. Ezzel szemben a Gucci azt tervezi, hogy kriptopénzben történő vásárlások esetén kriptopénzben történő visszatérítést kínál majd.

Természetesen további kiskereskedők is vannak, akik mostantól elfogadják a kriptopénzeket az Egyesült Államokban. Ezek közé tartozik a Whole Foods, a Starbucks (SBUX), a Home Depot, a Microsoft (MSFT), a Shopify és a PayPal (PYPL). Ezek nem olyan luxusmárkák, mint a Gucci, de mindannyian a fiatalabb vásárlókhoz (és mindenki máshoz, aki felkarolja ezeket az új valutákat) akarnak igazodni. Várhatóan még több vállalat fog alkalmazkodni és elfogadni az új érméket. Philip Plein tervező tavaly nyáron "kriptokirálynak" nyilvánította magát, miután az első olyan márka lett, amely elfogadta a digitális tokeneket fizetésre. Jelenleg bővíti londoni üzletét, és elmondása szerint naponta legalább egy bitcoin-tranzakciót bonyolít le. Egy jelentés szerint jelenleg 150 bitcoinja van, ami körülbelül 5,8 millió dollárnak felel meg.

A Gucci egy Web-3-ra összpontosító csapatot alakított ki; továbbá digitális ingatlanokat vásárolt és fejleszt a The Sandbox (SAND) blokklánc alapú ingatlanplatformon. Többek között az Adidas és az Al Dente is fejleszt ott telkeket. Ehhez kapcsolódóan a Gucci volt az első luxusmárka, amelyik NFT-t adott ki; az egyedi filmje 25 000 dollárért kelt el.

Utószó

A kriptovaluták árfolyama nagyon ingadozó volt. El kell gondolkodni azon, hogy ez az ingadozás az állami vállalatok által értékesített árucikkek esetében hátrányosan érinti-e ezeket a vállalatokat. A Gucci a Kering tulajdonában van, és ez hatással lehet a bejelentett eladásokra és bevételekre, ami közvetlenül a Kering tulajdonosaira is kedvezőtlenül hat. Rámutatnék továbbá, hogy a bitcoin a világjárvány idején a 60 000 dolláros tartomány közepén kereskedett, de tegnap este 36 277 dolláron zárt. Elégedetlen vásárlókat látok ilyenkor, és azon is elgondolkodom, hogyan tudnak az üzletek profitot termelni, amikor a kiskereskedelmi árak nagymértékben ingadozhatnak. Egy fiatal barátom, aki rendelkezik némi kriptovalutával (ellenőrizze a legjobb bitcoin befektetés) biztosított arról, hogy a koinokkal könnyű kereskedni bármelyik országban, ezért tetszenek neki az új tokenek. Ahogyan a kiskereskedőknek alkalmazkodniuk kellett a világjárvány idején népszerűvé vált érintés nélküli fizetésekhez, úgy kell majd megtalálniuk a módját, hogyan kezeljenek minden ilyen új fizetési formát, amely a célközönség körében teret nyer.

 

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Kereskedői szolgáltatások: Amit a kiskereskedőknek tudniuk kell
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 8. 15:44
Az ügyfelek szabadságot és rugalmasságot szeretnének élvezni a termékekért való fizetés módjának megválasztásában. 79%-uk az érintés nélküli fizetést részesíti előnyben, és a digitális pénztárcás fizetés gyorsan felváltja a készpénzt.
Vásárló Sosem került még ennyibe a családi nagybevásárlás – duplázódott a kenyér és a sajt ára
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. augusztus 8. 05:20
Augusztusban is 30 százalék fölötti éves áremelkedést mutat a Privátbankár Árkosár több mint 15 éve havi rendszerességgel elvégzett felmérése. Még soha nem fordult elő, hogy 30 ezer forint fölé kerüljön a családi nagybevásárlás átlagos ára, most ez is bekövetkezett. A sajt és a kenyér ára is megduplázódott egyetlen év alatt - összességében nehéz lenne azt mondani, hogy az árstopnak egy teljes bevásárlás árára lenne bármi érdemi hatása. 
Vásárló Miért válasszunk rozsdamentes acél mosogatótálcát?
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 12:46
A sokoldalúsága miatt a rozsdamentes acél mosogatótálca a legjobb választás lehet a lakástulajdonosok számára, ha konyhatervezésről vagy felújításról van szó. Amellett, hogy költséghatékony opció is, rengeteg előnnyel bír más anyagokkal szemben.
Vásárló Első lépés cipők járástanuláshoz
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 12:34
Már az első önálló lépések megtételét követően fontos, hogy minőségi cipő kerüljön a gyermek lábára. Ezzel minden szülő megalapozhatja a megfelelő mozgásfejlődést, és sokat tehet azért, hogy a gyermeknek a jövőben se legyenek egészségügyi problémái.  Nézzük meg, miért az első lépés babacipők a legmegfelelőbbek erre a célra!
Vásárló Futár vagy? Ezt olvasd el!
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 7. 11:41
Eltűnődtél már azon, hogy egyszerű lenne az ismerkedés, ha már jóval előre tudnánk, hogy mivel foglalkozik az illető? Amolyan “mutasd a pólód, megmondom ki vagy” elven működnének a dolgok, és máris lenne közös téma. Persze a hétköznapok alatt nincs ilyen egyszerű dolgunk, de előfordulhat, hogy mi szívesen képviselnénk a szakmánkat, csak éppen nem tudjuk, hogyan.
Vásárló Otthoni kényeztetés hidromasszázs káddal
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 6. 08:13
Mindannyian különbözőek vagyunk, de az egészen biztos, hogy közös bennünk, hogy lételemünk a víz. Az ember valószínűleg evolúciós okok miatt is vonzódik ehhez az ősi anyaghoz, amely testünk nagy részének is alkotóeleme. A kellemes hőmérsékletű vízben történő tartózkodás vitathatatlanul nagyszerű módja az idő eltöltésének, emellett pedig a testünk és lelkünk is megköszöni és meghálálja az így eltöltött időt.
Vásárló A tökéletes üzleti ajándék nyomában
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 4. 11:50
Az üzleti ajándékok jelentősége nagyon is hangsúlyos, hiszen cégvezetőként ezek által fejezheted ki üzletfeleid, valamint munkatársaid felé megbecsülésedet, köszönetedet, további együttműködési szándékodat. Az ideális céges ajándék kiválasztása azonban nem egyszerű feladat, hiszen több szempontot is mérlegelni kell a döntés előtt. 
Vásárló Napi munkánkhoz nagy segítséget nyújt a rokon értelmű szavak gyűjteménye
Márkázott tartalom | 2022. augusztus 1. 08:19
A magyar nyelvről mi, magyarok tudjuk leginkább, hogy mennyire részletgazdag, kiterjedt szókinccsel rendelkezik. A mi nyelvünk annyira eredeti, hogy semmihez nem fogható, és még mindig kutatják az ősi nyelvemlékeinket. A külföldiek számára az egész egy katyvasz és szerintük nehezen tanulható, amivel teljes mértékben egyet lehet érteni. Bár, aki felismeri a mélyen benne rejlő logikát, az könnyebben el tudja sajátítani.
Vásárló A nap képe: ezt láttuk egy budapesti benzinkúton az üzemanyagár-stop szigorítása után
Privátbankár.hu | 2022. július 30. 15:34
A rendkívüli, szombati Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, hogy szűkül a jogosultak köre.
Vásárló A bentlakásos terápia nem büntetés, hanem esély egy új életre!
Márkázott tartalom | 2022. július 13. 10:52
Amikor valaki a függőségével odáig jut, hogy már nem elegendő a heti néhány alkalmas konzultáció egy szakemberrel, akkor a legjobb választás részt venni egy több hetes bentlakásos terápián. Ez elsőre rémisztőnek tűnhet, de ha megtesszük az első lépést, akkor már csak nyerhetünk vele.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG