<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A magyar nyelvről mi, magyarok tudjuk leginkább, hogy mennyire részletgazdag, kiterjedt szókinccsel rendelkezik. A mi nyelvünk annyira eredeti, hogy semmihez nem fogható, és még mindig kutatják az ősi nyelvemlékeinket. A külföldiek számára az egész egy katyvasz és szerintük nehezen tanulható, amivel teljes mértékben egyet lehet érteni. Bár, aki felismeri a mélyen benne rejlő logikát, az könnyebben el tudja sajátítani.

A magyar nyelv összetettsége

Szerencsére a magyar nyelv gazdag szókészletéből mi csak profitálhatunk. Ugyanis ennek köszönhetően igen sokszínűen ki tudjuk fejezni magunkat. Nincs szükség arra, hogy egy szavunk legyen nagyon sok cselekvésre vagy több főnévre, mert a rokon értelmű szavaink bőségesen rendelkezésre állnak. Amennyiben szükséged van valamelyik szó rokon értelmű párjára, akkor használd az online magyar szinonimaszótár keresőjét.

Egyes kutatások szerint a magyar nyelv 800.000-1.000.000 szóval rendelkezik. Természetesen igazán sosem lehet majd megszámolni, mert olyan hosszú idő kell hozzá, hogy mire a végére érnek akár csak egy részterületének is, már bizonyos szavak kivesztek a használatból vagy teljesen újak születtek.

Az is kérdés, hogy mely szavakat számítjuk bele a teljes magyar szókincsgyűjteménybe. Egy kamasz már 6-7 ezer szavas gyűjteménnyel rendelkezik, egy diplomás értelmiségi elérheti akár az 50 ezres szókincset is.

A szinonimaszótár létjogosultsága

Az elmúlt évtizedben a digitalizáció és változó világunk hatására egyre többen kezdtek el otthonról is dolgozni. A szolgáltatóipar nagyléptékű fellendülése maga után vonta, hogy a cégek kereskedelme áttevődött az online térbe, és már a legtöbb webáruháznak nincs is kézzelfogható irodája. Bizonyos termékek esetében lehet találkozni bemutatótermekkel.

Számtalan olyan munkahely és foglalkozás létezik humán területeken, amelyekhez már régebben is nélkülözhetetlen volt a rokon értelmű szavaink használata és ismerete. Azonban az elmúlt két év járványhelyzete olyan időszakot teremtett, hogy hetekig, hónapokig nem jártak be az emberek a munkahelyükre, ilyenkor segítséget egy fogalmazásban csak a szinonimaszótár nyújthatott.

Kiknek segít a szinonimaszótár?

A szinonimaszótar.com oldalon található gyűjtemény révén nem kell szóismétlésekre hagyatkoznunk, hanem változatos formában tudjuk megfogalmazni irományainkat. Egy ilyen oldal nem kizárólag a felnőttek számára nyújt hasznos segítséget.

Mivel a diákok azok, akik a legtöbb időt töltik már a számítógép előtt, számukra egy-egy tantárgy otthonra kiadott feladatának összeállításában nagyon jól jön, ha ők is ismerik, hogyan kell használni egy ilyen weboldalt, applikációt.

De nem csupán a fiatalabb rétegek tudnak ebből profitálni. Az idősebbek közül sokan szeretnek keresztrejtvényt fejteni. Számukra külön öröm, hogy tanulják a modern tudományokat, megismerik a legújabb vívmányokat, és a weboldalakon, okostelefonos applikáción keresztül bővítik tudásukat.

Címkék: Vásárló

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Vár a 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál
PR | 2022. szeptember 26. 18:11
Mindegy, hogy sokat futsz, vagy keveset, állj rajthoz Te is a 37. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál valamelyik távján. Október második hétvégéjén több tízezer futó társaságában élvezheted Te is a közös mozgás örömét.
Vásárló Már csak a megfelelő fotó hiányzik az önéletrajzodból?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 24. 11:37
Önéletrajzot írni nem egyszerű. Akkor sem, ha van már munkatapasztalatod, és akkor sem, ha pályakezdőként, friss diplomásként készülsz betörni a munkaerőpiacra. Ha ez utóbbi a helyzet, és gyakornoki vagy normál állást keresel, akkor bizony nem sok mindent tudsz beleírni az önéletrajzodba.
Vásárló Kültéri lépcső a házhoz: hogyan válasszuk ki a megfelelő alapanyagot?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 14:41
Ha a házunkon kívülre tervezünk lépcsőt, akkor mindenképp érdemes alaposan fontolóra vennünk a megfelelő alapanyagok kiválasztását, hogy valóban a kívánt végeredményt kapjuk. Ehhez azonban több szempontot is figyelembe kell vennünk, hiszen a kültéri viszonyok néha elég szélsőségesek, éppen ezért az ide tervezett lépcsőnek komoly kritériumoknak kell megfelelnie. Nézzük meg tehát, mire is érdemes pontosan odafigyelnünk az anyag választásánál.
Vásárló Borkóstoló a szecessziós kastélyépület pincéiben
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 16. 12:33
Aki Tolna megye kilencedik legnépesebb települését, Simontornyát meglátogatja, az ki ne hagyja a településbe oly harmonikusan beilleszkedő igazi kis szecessziós ékszerdobozt, a város híres szállodáját!
Vásárló Keressünk eredeti céges karácsonyi ajándékot!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 16:00
A karácsonyi ajándékok megtalálása a családtagok számára is elég nehézkes, de ha még minket bíznak meg a tökéletes ajándék felkutatásával a vállalati ügyfeleknek vagy alkalmazottaknak, a nyomás megtízszereződik.
Vásárló Téged is kínoz az allergia?
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 12. 10:31
Sajnos manapság egyre többen szenvednek különféle allergiáktól, és ezek közül az egyik legalattomosabb a pollen és porallergia, amellyel csak nagyon nehezen lehet bármit is kezdeni. Biztosan neked is ismerős, hogy hiába minden erőfeszítés, a mindennapos porszívózás, az ablakon beszűrődő fénynyalábokban bizony táncot járnak a porszemek, pollenek.
Vásárló Online vásárlás – minden, ami érdemes tudnia, mielőtt kattint!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 9. 09:24
Ugyan nem egy újszerű dologról van szó, sokak számára még mindig kifejezetten kockázatos tevékenységnek számít az online vásárlás. A folyamat nem ördögtől való, sokkal egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb, mint az offline vásárlás, ráadásul még pénzt is spórolhat vele! 
Vásárló Céges karácsonyi ajándékcsomag olcsón, de mégis magas minőségben? Igen, létezik!
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 8. 09:29
Az ajándékozás nem akkor lesz örömteli, ha minél nagyobb az ajándéktárgy értéke. Az ajándékozás attól válik igazán boldog pillanattá, hogy a meglepetés szívhez szól, és benne van mind az ajándékozott, mind az ajándékozó.
Vásárló A népharag a magángépek ellen fordult – de mi lehet a valódi megoldás a betiltás helyett?
Kollár Dóra | 2022. szeptember 7. 19:09
A magánrepülőgép-ipar által elindított „No Plane, No Gain”-kampány a magánrepülés termelékenységi és gazdasági előnyeit hangsúlyozza; a használt repülőgépek tavalyi eladásának ugrásszerű emelkedése és az európai magánrepülések rekordnövekedése alapján idén nyáron az utazók ráérezték arra, miért éri meg a hagyományos, kereskedelmi légiközlekedés helyett valami másra voksolni. Mindezek alapján úgy tűnhet, hogy a magánrepülők piacán tulajdonképpen minden rendben van, csakhogy a közvélemény egyre inkább a luxusgépek ellen fordul.
Vásárló Új online magazinok indultak augusztusban
Márkázott tartalom | 2022. szeptember 7. 10:26
Új ismeretterjesztő valamint kulturális online magazint indítottak 2022 nyarán a citygreen.hu kertészeti és életmód magazin szerkesztői. A thinker.hu ismeretterjesztő magazin, valamint a teaser.hu kulturális és szórakoztató magazin színvonalas és hiteles tartalmakat kínál olvasói számára.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG