Hirdetés

Jó kapcsolatot szeretnél tartani üzleti partnereiddel?

2019. október 11., 09:18

Az üzleti siker több komponensből tevődik össze, ugyanakkor az egyik lényegesen kiemelkedik a többi közül. Ez pedig nem más, mint a kapcsolati háló. Sőt, nem túlzás azt állítani, hogy a jó partneri viszonyok, egy színes kapcsolati rendszer valódi vagyont jelent. Egy kincsesládát! Ezért nélkülözhetetlen a fenntartása és folyamatos ápolása. Az újabbnál újabb szálak kiépítéséről már nem is beszélve.

Egy kapcsolati rendszer lehetővé teszi a cég növekedését, bővülését, és segít bebiztosítani egy masszív helyet az üzleti életben. Azt hiszem, kijelenthetjük, hogy ez minden ügyvezető álma.

Most pedig nézzük meg, milyen lépések vezetnek el ennek a vágyképnek a megvalósulásához. Ugyanis ezzel a három tuti tippel garantáltan erősebbre lehet fűzni a partneri kötelékeket.

A jó kapcsolat alapja a levelezőlista

Hirdetés

Bizonyára neked is van már egy jó hosszú levelezőlistád azokról, akikkel vagy akiknek a mögötted álló évek során dolgoztál. Talán ideje lenne elővenni, leporolni és használni! Küldj kedves ünnepi üzeneteket, hogy lássák, gondolsz rájuk.

Mindeközben ne felejtsd el tovább bővíteni ezt a listát, hogy még több kapcsolatot építhess ki. Ezek remek feladatok például egy gyakornok számára.

Készülj meglepetéssel év végén üzleti partnereidnek

Gondold át, ki volt az, aki a lehető legtöbbet segítette a vállalkozásod fejlődését az évben. Szempont lehet például egy kedves gesztus, egy ajánlás, az anyagi javak, stb. A lényeg, hogy ezeket mindenképp köszönd meg egy kis ajándékkal vagy személyes meglepetéssel.

Persze ne feledkezz meg az ügyfeleidről sem, akik rengeteg bevételt hoztak neked. Egy kis figyelmességgel vagy ajándékkal az ő figyelmüket is felhívhatod magadra. Az, hogy mivel leped meg őket, a pénztárcádtól függ: az ajándékcsomagoktól kezdve a borkülönlegességeken keresztül a kuponfüzetekig bármi szóba jöhet.

Használd ki a partnertalálkozók erejét

Noha egy-egy köszöntő levél vagy ajándék is sokat tud segíteni abban, hogy jó kapcsolatot ápolhass üzleti partnereiddel, az aduász mégis egy rendezvény. Gondolkodj el például egy alkalmi vacsora megrendezésén, vagy állíts össze egy rendszeres programcsokrot az év végére.

Egy jó esemény lehetővé teszi, hogy a partnerek új élményekkel gazdagodva térjenek haza. Ezzel nemcsak kellemes benyomást szerzel, de még életre szóló kapcsolatokat is köthetsz. Hiszen egy ilyen rendezvény kötetlen, van idő beszélgetni a beszállítókkal vagy megrendelőkkel, jobban megismerni őket, nevetgélni, viccelődni és felejthetetlen emlékekkel gazdagodni.

Egy ilyen kaliberű rendezvény megszervezését mindenképp érdemes szakemberre bízni. A Horizont programszervezésével a siker és az elégedettség garantált.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Ide csak akkor költözhetsz be, ha törődsz a szomszédokkal

Ide csak akkor költözhetsz be, ha törődsz a szomszédokkal

Rendhagyó módon küzd az elmagányosodás ellen egy önkormányzat Svédországban: a lakásokat csak olyan bérlők vehetik ki, akik vállalják, hogy hetente minimum két órát más lakók társaságában töltenek. A remények szerint az emberek így boldogabbak lesznek, kevesebbszer betegszenek meg, és ezzel az egész társadalom jól jár.

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX45781.35-0.02%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ha holnap elkészülne, beadatná magának a koronavírus elleni oltást?