Hirdetés
Hirdetés

Ennél a banknál vagy ügyfél? Figyelj oda! Többnapos leállás jön

2018. október 16., 12:34

Új kártyarendszerre áll át a Budapest Bank.

A Budapest Bank október 24. (szerda 21 óra) és október 29. (hétfő reggel 6 óra) között vezeti be új kártyarendszerét. A négy napig tartó informatikai átállás ideje alatt ideiglenesen több szolgáltatás elérhetősége szünetel majd - közölte a pénzintézet a Privátbankár.hu-val.

Hirdetés

Mint közleményükben írják, a  bankkártyás fizetés és az ATM-es készpénzfelvétel ez idő alatt is működni fog, de kisebb kiesések előfordulhatnak. Az átállás két bankszünnappal is jár, ezért az október 22-ével kezdődő héten − a munkaszüneti napokat is figyelembe véve − bankfióki ügyintézésre, utalás indítására és fogadására csak október 24-én, szerdán lesz lehetőség.

Lehetnek kisebb leállások a pénzfelvételnél

A gördülékeny átállás érdekében a bank október 25-én, csütörtökön, valamint 26-án, pénteken könyvelési, pénztári és pénzforgalmi bankszünnapot tart. Az átállás ideje alatt a bankkártyák a megszokott módon használhatók lesznek fizetésre és ATM-en keresztüli készpénzfelvételre, azonban szombat délután előfordulhatnak rövid ideig tartó, átmeneti kiesések.

A bank azt javasolja ügyfeleinek, hogy a kártyás fizetéseken és az ATM-es készpénzfelvételen kívül pénzügyeik intézését lehetőség szerint a rendszer bevezetését megelőző, október 15-i hétre időzítsék, mivel a bankszünnapok és a nemzeti ünnep munkaszüneti napjai miatt az átállás hetében csak október 24-én, szerdán lesz a lehetőség bankfióki ügyintézésre, utalás indítására és fogadására.

Ami biztosan nem fog működni

Az átállás ideje alatt a pénzintézet elektronikus csatornái, az internetbank, a mobilapplikáció, az SMS-ügyintézés és az Üzleti Terminál (Budapest Internetbank, Budapest Mobil Internetbank, Budapest Mobilbank, Business Terminal) nem lesznek elérhetőek, továbbá nem lehet majd például utalást indítani és fogadni, a telefonos ügyfélszolgálat csak korlátozott, kártyával kapcsolatos ügyekben tud segíteni.

A pénzintézet szerint az új kártyarendszer, amely a bank egyik informatikai alaprendszere az ügyfelek számára is sok előnnyel jár majd. Többek között felgyorsulhatnak a digitális fejlesztések a banknál, és a jövőben lehetővé válik új, innovatív kártyakonstrukciók, hűségprogramok és pénzbefizetésre alkalmas bankautomaták, továbbá a teljesen online bankszámlanyitás és hitelfelvétel bevezetése.

Részletes tájékoztatás és tanácsok az ügyfeleknek arról, hogyan készüljenek az informatikai átállás időszakára itt található.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Diana kiütötte Gotovina tábornokot

Diana kiütötte Gotovina tábornokot

A háború mindig jó téma a filmművészetben. A 66. Pólai Filmfesztiválon is két háborús film versengett egymással. Az egyik tízezer szerb gyermek megmentéséről szólt, a másik pedig több mint kétmillió euróba került. Az utóbbiból Ante Gotovina tábornok köszönt vissza. Ennek ellenére nem a horvátok többsége által nemzeti hősként tisztelt tábornok nyert. Sőt: a Tábornok című film egyetlen fődíjat sem vitt el.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?