Hirdetés

Ma is volt 338 felett az euró, tíz százalékkal ugrik a GE ára

Eidenpenz József, 2020. január 29., 18:39

A vírusjárvánnyal kapcsolatos félelmek enyhültek, a gyorsjelentések mozgatják ma az árfolyamok jelentős részét. Az összkép kedvező, az amerikai, nyugat-európai indexek felfelé tartanak. A BUX kissé esett, mindegyik vezető papírunk hasonló mértékben gyengült. Nem képes magához térni a forint.

Nem kiugróan nagy, de általános emelkedést mutatnak ma az amerikai és az európai tőzsdeindexek. A korona-vírussal kapcsolatos félelmek enyhültek. Legalábbis kevésbé gyorsan terjed a vírus, mint korábban, és jobban bíznak sokan a járvány mielőbbi megfékezésében. A terepet pedig az amerikai és európai gyorsjelentési szezon uralja, de a Fed is ma este nyilatkozik a monetáris politikájáról.

Az európai és európai indexek átlagosan mintegy 0,4-0,5 százalékos emelkedést mutatnak. A kevés kivétel egyike a hazai BUX, 0,6 százalékos eséssel, mind a négy vezető részvényünk hasonló, fél százalék körüli szerény süllyedést mutatott. Több nap után kinyitott Hongkong, és bepótolt több napos esést, Kína viszont még mindig zárva az Újév miatt. Esett még Prága és Athén is.

Hirdetés

A forint gyenge, megint járt 338 felett az euró, 338,40-el megközelítette a 338,80-as csúcsot. Az esti árfolyama pedig 337,60. (A forintgyengülés és a részvényárfolyamok kapcsolatáról még ma este publikálunk egy cikket.) Az olaj esése végre megállt, az arany és az ezüst stabil.

Az Apple-től a Facebook-ig

Ez lesz talán a legkeményebb nap a szezonban, amikor annyi gyorsjelentés záporozik a piacra, hogy a befektetők, elemzők csak kapkodják a fejüket. A tegnap este nagy eseménye az Apple jelentése volt, ami nagyon kellemes meglepetést okozott. Az egy részvényre jutó nyereség 4,99 dollár lett a várt 4,56 dollárral szemben.

A papír már tegnap is 2,5 százalékkal emelkedett, ma pedig újabb 2,9 százalékot tesz hozzá. Most 327 dollár, de kicsit korábban 327,80-on új történelmi rekordot állított be. Zárás után jelent majd a Facebook, úgy látszik, ettől is pozitív meglepetést várnak, mert a részvény szintén 2,5 százalékos pluszban van. Ma este esedékes még többek között a Microsoft és a Tesla kimutatása is.

Robbant a GE

Az AMD is tegnap jelentett, a profitja nagyot ugrott. Az árfolyam mégis zuhan a romló jövőbeli kilátások miatt. Az eBay, a McDonald’s, a Mastercard és a Starbucks inkább vegyes vagy enyhén pozitív hírekkel szolgált.

A sokat szenvedett, sokak által leírt General Electric (GE) ma tíz százalék körüli ugrást produkál a jelentése nyomán. A cég magasabb készpénz-bevételeket prognosztizált. A Boeing viszont, amelynek a GE is szállít hajtóműveket, csak másfél százalékos pluszban van. A cég eredményei rosszak a 737 Max modell miatt, de a piac is ezt várta.

Európában tegnap az SAP, ma pedig a Wizzair került sorra. Csak a jelentések egy kis részéről tudtunk beszámolni, de az árfolyamokból ítélve az összkép kedvező.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés
Hirdetés

Címlapon

Kibocsátani mindenütt jó, de a legjobb otthon

Kibocsátani mindenütt jó, de a legjobb otthon

Csökkentik a felesleges bürokráciát, támogatják a bankok technológiai fejlődését és erősítik a pénzügyi szektor stabilitását is a bankok szavatoló tőke számítására vonatkozó, az eddigi prudenciális keretrendszert (CRD, CRR) módosító új változásai. A Magyar Nemzeti Bank szakértőjének szakcikkét közöljük.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank
Hirdetés

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

A nettó átlagkereset kedvezmények nélkül 268 300 forint volt novemberben. Én ennél