Hirdetés
Hirdetés

Elárulta a volt Hír TV-s, miért őrjöngött a folyosón

2018. december 07., 10:54
Cimkék
média
, médiaipar
, hír tv

A Hír TV-nél eltöltött utolsó éveiről, a Fidesztől való elfordulásáról és jövőbeni terveiről is beszélt egy lapinterjúban Jáky-Szabó Gergely, a televízió korábbi hírolvasója és műsorvezetője.

Forrás: Facebook/Hír TV
Forrás: Facebook/Hír TV

„A 2015 és 2018 közti Hír TV egyik fő erőssége volt, hogy nagyon sokféle világlátású ember dolgozott ott. A vállaltan radikális jobboldalitól a vállaltan balliberálisig bezárólag akadt mindenki, mégis szóba tudtunk állni egymással, sőt!”

- jelentette ki a Magyar Hangnak adott, ma megjelent interjúban Jáky-Szabó Gergely. A hírolvasó-műsorvezető idén nyáron mondott fel a Hír TV-nél, miután az ismét kormánybarát médium lett.

Hirdetés

Szerinte 2015 és 2018 között jó műsorokat készítettek, és csupán egyetlen kirohanása volt, az is az egyik vendéggel szemben.

„A választási műsorban az egyik meghívott, Kéri László – már az eredmény ismeretében – minősíthetetlen jelzőkkel illette a Fidesz-szavazókat. A folyosón nagyon keményen kikeltem magamból, mondván: az ő válla fölött ugyanaz a cégér, mint az enyém fölött, és semmiképp sem szeretném, hogy engem ezzel a stílussal, ezzel a gondolatmenettel azonosítsanak. Sajnos ezt nem sikerült személyesen tisztáznom az illetővel, hiszen jelenésem volt a másik stúdióban.”

Hír TV-s sztorik- A Hír TV X-aktája: emiatt bűzlik a hazai média

-Simicska-Orbán háború: megszólalt a kirúgott Hír TV-s

- Újabb riporter dobta be a törölközőt a Hír TV-nél

- Felmondott a Hír TV riportere, aki megszorongatta Orbán Viktor vejét

- Kirúgták a Hír TV fenegyerekét, de százezren várják máshol

- Újabb alapembert veszít a Hír TV

Jáky-Szabó Gergely Kálmán Olgáról (a Hír TV akkori, Egyenesen című műsorának vezetőjéről – a szerk.) azt mondta: mindenkire lőtt, mindegy, melyik párt politikusa volt. Hozzátette: hírolvasóként nem kapott olyan utasítást, hogy a Jobbikot kímélni (vagy támogatni) kellene.

A televízió egykori munkatársa beszélt arról is, hogy a jelenlegi kormány főleg erkölcsi szempontból okozott neki csalódást, ugyanakkor sok olyan intézkedése is van, amit vállalhatónak tart. Szerinte számos, jobboldalinak mondott sajtótermék (Lokál, Ripost) valójában nem jobboldali, a jobboldali és a polgári jelzőt pedig manapság összemossák.

Hozzátette: az úgynevezett belgák azért kényelmetlenek mindkét oldal számára, mert nyitottak a párbeszédre.

„Én nem vagyok sem ’Fidesz-náci’, sem ’Soros-bérenc, sem libsi migrássimogató.’ Egy, a hazáját szerető, konzervatív gondolkodású, istenhívő ember vagyok, aki szívesen beszélget és vitázik bárkivel. Azt tapasztalom, hogy erre egyik oldalról sincs igény, mégpedig azért, mert nem tudnak ezzel a karakterrel mit kezdeni.  Egyszerűbb rátolni őket az ellentáborra, és akkor szóba sem kell velük állni.”

Jáky-Szabó Gergely jelenleg főállású apa, a jövőben pedig – ahogy korábban is tette – szívesen készítene sportműsorokat.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Később mehetnének nyugdíjba az osztrákok. És mi?

Később mehetnének nyugdíjba az osztrákok. És mi?

Az OECD jelentése azt javasolja Ausztriának, hogy tolják ki a nyugdíjkorhatárt. A dolgozók teljes munkaidőben dolgozzanak, és növeljék a képzésre fordított pénzügyi erőforrásokat is. Magyarországgal kapcsolatban is van egy érdekes megjegyzésük.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX0.000%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?