Hirdetés
Hirdetés

Megállapodtak a pilótákkal, nem lesz több sztrájk

2018. augusztus 28., 16:00
Cimkék
sztrájk
, Ryanair

Az ír után az olasz szakszervezetekkel is megállapodott a Ryanair az új kollektív szerződésről, a pilóták szakszervezete elfogadta a javaslatot.

Az ír diszkont légitársaság szerint az olasz ANPAC szakszervezet nagy többséggel megszavazta az új kollektív szerződés javaslatát. Erről még augusztus 9-én állapodtak meg, de az érvényességhez meg kellett várni a szakszervezeti szavazás végeredményét.

A Ryanair üdvözölte, hogy az egyik legnagyobb európai piacon sikerült megállapodni az új kollektív szerződésről.

Az ír pilótákkal is megegyeztek

A múlt héten az ír fapados az ír pilótákat képviselő FORSA érdekképviselettel is megegyezett, bár ebben az esetben nem új kollektív szerződésről, hanem a munkakörülmények javításáról tárgyaltak. A megegyezés érvénybe lépéséről még itt is szavaznak a szakszervezetek.

A Ryanairnél a nyáron két jelentős sztrájkra került sor. Mindkettő egynapos volt, és napi 3-400 járat kimaradását okozta.

A munkabeszüntetések hátterével foglalkozó cikkünket itt olvashatja.

 

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

17,16 százalék a részvételi arány, többen mennek el szavazni, mint legutóbb

17,16 százalék a részvételi arány, többen mennek el szavazni, mint legutóbb

Eljött az európai parlamenti választások napja, reggel hat óta már nyitva tartanak a szavazókörök. A részvételi arány egyelőre magasabb, mint a 2014-es EP-választásokon volt, hiszen reggel 7-kor 1,48 százalék, míg reggel 9-kor már 7,78 százalék volt a már szavazott állampolgárok aránya. Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc már túl van a voksoláson.

Hirdetés
Hirdetés