Hirdetés
Hirdetés

Megállapodtak a pilótákkal, nem lesz több sztrájk

2018. augusztus 28., 16:00
Cimkék
sztrájk
, Ryanair

Az ír után az olasz szakszervezetekkel is megállapodott a Ryanair az új kollektív szerződésről, a pilóták szakszervezete elfogadta a javaslatot.

Az ír diszkont légitársaság szerint az olasz ANPAC szakszervezet nagy többséggel megszavazta az új kollektív szerződés javaslatát. Erről még augusztus 9-én állapodtak meg, de az érvényességhez meg kellett várni a szakszervezeti szavazás végeredményét.

A Ryanair üdvözölte, hogy az egyik legnagyobb európai piacon sikerült megállapodni az új kollektív szerződésről.

Az ír pilótákkal is megegyeztek

A múlt héten az ír fapados az ír pilótákat képviselő FORSA érdekképviselettel is megegyezett, bár ebben az esetben nem új kollektív szerződésről, hanem a munkakörülmények javításáról tárgyaltak. A megegyezés érvénybe lépéséről még itt is szavaznak a szakszervezetek.

A Ryanairnél a nyáron két jelentős sztrájkra került sor. Mindkettő egynapos volt, és napi 3-400 járat kimaradását okozta.

A munkabeszüntetések hátterével foglalkozó cikkünket itt olvashatja.

 

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

A politikusaink csak fogják a fejüket, mekkora agyelszívás folyik

A politikusaink csak fogják a fejüket, mekkora agyelszívás folyik

Sokan tapasztalják a volt szocialista országokban, hogy a fiatal, jól képzett munkaerő vándorol elsősorban Nyugatra, és emiatt már megbízásokat kell visszautasítaniuk a cégeknek. Ugyanakkor Romániába, Bulgáriába még keletebbről érkeznek dolgozók. Hogyan lettek Németországban a jugoszláv takarítónők, munkások és betegápolók leszármazottaiból értelmiségiek?

Hirdetés
Hirdetés