<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Aberdeen Asset Management
Részvény / Deviza / Áru Hát ez aggasztó - nem a válság miatt alacsony a kamat és a növekedés
Eidenpenz József | 2016. május 26. 16:30
Van egy pár rossz hírem – kezdődött az Aberdeen Asset Management befektetési napja. Az alacsony kamatok és az alacsony gazdasági növekedés nem ok nélkül való és nem a 2008-as válsággal kezdődött, így várhatóan sokáig fog tartani. Ezért a hagyományos részvény-kötvény felosztás is már a múlté. Fektessünk hurrikánvédelembe vagy repülő-lízingbe?
Makro / Külgazdaság A jó, a rossz és a csúf - fenntartható-e a gazdasági növekedésünk?
Eidenpenz József | 2015. május 14. 18:04
Gazdasági növekedésünk annyiban fenntartható, hogy külpiaci egyensúlyunk jó. De sok volt az egyszeri tényező az utóbbi időben, hosszú távon csak 2-2,5 százalékos a növekedési potenciálunk, ami kevés a felzárkózáshoz. Dollárban már nem olyan jó a magyar állampapír-hozam – hangzott el az Aberdeen konferenciáján.
Részvény / Deviza / Áru Állampapír-tulajdonosok figyelem! Trendforduló következhet
Privátbankár.hu | 2014. május 16. 06:10
Van, aki szerint ideje átgondolni a hazai portfóliók jövőjét, hiszen a hozamcsökkenés a vége felé közeledik - az Aberdeen Asset Management szakemberei az európai vállalati kötvények, illetve a feltörekvő piaci instrumentumok irányába történő elindulást ajánlják.
Befalap Magyarok is kaphatnak belőle – 455 millió eurót fizet ki az ingatlanalap
Eidenpenz József | 2012. december 3. 18:15
December 11-ével újabb 455 millió eurót fizet ki befektetőinek a CS Euroreal, az egyik legnagyobb, ám végelszámolás alatt levő német ingatlanalap. Ebben hazai befektetők pénze is benne ragadt 2010-ben, így a mögöttes magyarországi alapok végelszámolása is tőle függ. A végelszámolásban jó hír, hogy félévente fizetnek, a rossz az, hogy 2017-ig is eltarthat.
Befalap Megszüntetik a két Aberdeen-ingatlanalapot a német sógor miatt
Privátbankár.hu | 2012. május 15. 16:31
A két magyarországi Aberdeen-ingatlanalap kezelője bejelentette, hogy ingatlanalapjai megszüntetése mellett döntött, mert a mögöttes német alap is vagy megszűnik, vagy ha fennmarad, akkor is csak évente lesz lehetőség a befektetési jegyeinek visszaváltására. Kísérletet tesznek az összes magyar befektetési jegy visszaváltására május 21-én, kérdés, ez sikerül-e.
Befalap Rossz hír: a lábukkal szavaztak az ingatlanalap befektetői
Privátbankár.hu | 2012. május 9. 13:23
Kudarcba fulladt a legnagyobb, hatmilliárd euró feletti német ingatlanalap, a SEB Immoinvest újbóli megnyitása, miután jóval több befektetési jegy tulajdonosa kérte vissza pénzét, mint amire az alap 30 százalékát kitevő likvid eszközök fedezetet nyújtottak. Ez rossz hír lehet azoknak a magyaroknak is, akiknek a pénze két éve fagyott be egy hasonló konstrukcióban. A végelszámolás öt évig is eltarthat.
Befalap Május második hetében döntenek a magyar befektetők milliárdjairól
Eidenpenz József | 2012. április 26. 15:09
Az alapkezelő május második hetére ígéri a döntést a CS Euroreal nevű német ingatlanalapról, amelynek visszaváltását 2010 májusában függesztették fel, és amelynél lejár a törvényi határidő. Március végén az alap vagyonának 25,3 százaléka volt likvid forrásokban, de nem biztos, hogy ez elég lesz. Társa, a SEB Immoinvest felemás megoldást választott: egyetlen napra nyit ki, majd újra bezár.
Részvény / Deviza / Áru Nagybevásárlás a Richternél
Privátbankár.hu | 2012. február 17. 17:10
Az brit Aberdeen Asset Management PLC's Fund Management Operating Subsidiaries befektetési alap tulajdona 20 százalék fölé nőtt a Richter Gedeon Nyrt.-ben - közölte a Richter a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG