<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Adóalap
Adó El ne felejtse a határidőket! Több mindenre is figyelmeztet most az adóhatóság
Privátbankár.hu | 2015. január 20. 09:55
Ezekben a hetekben várják ugyanis a munkáltatók, hogy alkalmazottaik nyilatkozzanak arról, milyen kedvezményekkel csökken idén a személyi jövedelemadójuk. Ennek megfelelően kapják ugyanis már januári bérüket a dolgozók. Sőt, az egyetemi hallgatók se felejtsenek el valamit!
Vásárló Szeretne többet fizetni a Tescóban? A kormány ezt is megoldja
Privátbankár.hu | 2014. november 7. 15:38
A hat százalékot is elérheti a nagy külföldi áruházláncok bevételét sújtó új adóteher. A külföldi kereskedelmi láncok hátrányos megkülönböztetése a magyar tulajdonú vállalkozásokkal szemben tovább folyik. Büntetik a kis árréssel dolgozó, tehát olcsó kereskedőket. Hogy ebből mekkora áremelés lesz, még kérdéses.
Adó BÚÉK! Így készítsd fel céged a 2014-es adóévre!
Privátbankár.hu | 2013. december 12. 14:22
Több jelentős, a cégek adózási kötelezettségeit érintő törvényi változás lép életbe jövőre. Érdemes tehát mielőbb átgondolniuk a legfontosabb adózási teendőket, illetve feltérképezni és végrehajtani a főbb adónemekben még elvégezhető ésszerűsítési lépéseket. Az időben megkezdett felkészülés nemcsak a decemberi, hanem a május végi bevallási időszakot is nagyban megkönnyítheti.
Adó Ön jól jár jövőre? Kimazsoláztuk a januártól változó adótörvényeket!
Privátbankár.hu | 2012. október 13. 07:00
Jövőre búcsú a szuperbruttótól, változnak az öröklési járulékok, a termelők a saját maguk előállította bioetanolt is tankolhatják.
Adó Ne görcsöljön a jövő évi fizetésén: elmondjuk, mennyi lesz!
Privátbankár.hu | 2012. október 10. 06:50
A jövő évre vonatkozó, már elfogadott adóváltozások után az RSM DTM kiszámolta, hogy mennyi nettó jövedelem társul majd a bruttó bérekhez. Első ránézésre is látszik, hogy azok fognak majd jól járni, akik bruttó 202 ezer forint felett keresnek - és persze a gyermekes családok.
Adó Tranzakciós illeték: a rejtély megoldva, többen fizetnek, lesz plafon (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. június 28. 12:04
Fizetési műveletenként hatezer forintban maximálná a tranzakciós illetéket az Országgyűlés költségvetési bizottságának javaslata, amely az illeték személyi hatályát - meghatározott kivételektől eltekintve - kiterjesztené a kincstári körben végzett fizetési műveletekre, továbbá részben bevonná az illetékfizetési körbe a Magyar Nemzeti Bankot is.
Adó Fizessen Ön is egészségbiztosítást! - újabb adómódosításokat dolgozott ki az NGM
Privátbankár.hu | 2012. május 2. 17:01
A kormány újabb adómódosításokat tartalmazó törvénytervezetet készített, amely többek között tartalmazza, hogy akinek nincs egészségbiztosítása, az az év elejétől visszamenőleg köteles lesz egészségügyi szolgáltatási járulékot, havi 6 390 forintot fizetni, megszűnik a gyógyszertári szolidaritási díj, és az szja törvény is módosul.
Adó Változhat az áfa az EU-ban
Privátbankár.hu | 2011. december 6. 14:13
Az Európai Unión belüli áfa-rendszer nagyszabású reformját javasolja az Európai Bizottság. A tagországok nemzeti bevételeinek több mint 20 százaléka származik az általános forgalmi adóból. Az unió áfa-rendszerét azonban 40 évvel ezelőtt hozták létre, és az EB szerint a szabályozás ma már nem felel meg szolgáltatásközpontú, technológiaalapú gazdaságnak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG