Adóellenőr
Személyes pénzügyek Az adóellenőrök ráfeküdtek a webshopokra 
Privátbankár.hu | 2023. július 12. 16:17
Nem csökken a visszaélések száma az internetes kereskedelemben, így az adóhatóság is egyre több ellenőrzést indít a fogyasztóknak, a tisztességes kereskedőknek és a költségvetésnek is kárt okozó illegális piaci gyakorlatok visszaszorítása.
Vállalat Úristen, jön az adóellenőr! Mit tegyek? 
Privátbankár.hu | 2018. május 31. 11:06
Jön az új adótörvény, több és alaposabb vizsgálatra számíthatnak a magyar cégek. Mi ilyenkor a teendő?
KKV Szeretnél kétmillió forintot? Találj ki valami más módszert 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 20. 11:45
Elfogtak a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy nőt, aki adóellenőrnek adta ki magát és egy vállalkozótól kétmillió forintot próbált zsarolással megszerezni.
Közérdekű Bezárta az ellenőröket és elhajtott - most vádat emelnek az uberes ellen 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 7. 14:00
Hiába kérték, nem állt meg. Pénzbírság lehet a vége.
KKV Még a tetoválást is bevállalták az adóellenőrök - képek 
Privátbankár.hu | 2015. május 22. 08:51
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei várhatóan 200 ezer forintra bírságolják azt a férfit, aki engedély nélkül működtetett egy tetováló szalont.
Adó A te céged merre van? Rászáll az adóhatóság egy régióra 
Privátbankár.hu | 2014. július 10. 11:29
A nyári idegenforgalmi szezonban összehangolt ellenőrzéssorozatba kezd a Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak-Magyarországon.
Adó Álellenőrök garázdálkodnak - hogy ismerheti fel a csalókat? 
Privátbankár.hu | 2014. május 14. 09:31
Ál-adóelleőrök járják az országot, pénzt akarnak kicsalni a vállalkozóktól. Hogyan lehet felismerni a csalást?
Vásárló Vigyázat! Átlátszó mesével húzzák le a boltosokat ál-adóellenőrök 
Privátbankár.hu | 2014. május 10. 08:59
Tájékozatlan boltosokat csapnak be ál-adóellenőrök, akik arra hivatkozva bírságolnak százezrekre vállalkozókat, hogy azok a címletváltással pénzváltási tevékenységet folytatnak.
Adó Elárulták: őket ellenőrzi a NAV, a legváratlanabb pillanatban csapnak le 
Privátbankár.hu | 2014. március 24. 09:22
Az évszakra jellemző kereskedelmi, szolgáltatási tevékenységekre fókuszál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ma kezdődő ellenőrzéssorozatában.
Adó A NAV már nem csak a kasszákba akar bekukkantani? 
Privátbankár.hu | 2014. március 20. 07:34
Szakértők szerint ki kellene alakítani egy olyan informatikai rendszert, amellyel a cégek könyvelési rendszereibe is betekinthetne online az adóhivatal - írta a Magyar Nemzet.
Adó Új szabály alapján: meglepő módon hajtja be az adótartozást a NAV 
Privátbankár.hu | 2014. március 19. 11:45
Az új törvényi lehetőséggel élve, közúti ellenőrzés során, két esetben is behajtották a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az adótartozást a Dél-Alföldön, az egyik esetben egy vontatót foglaltak le a pénzügyőrök, a másik esetben helyben kiegyenlítette tartozását az érintett személy – tájékoztatta a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense szerdán az MTI-t.
Adó Ki van a célkeresztben? Kiderült, mire ugrik idén az adóhatóság 
Privátbankár.hu | 2014. február 18. 16:33
A revizorok tavaly fejenként átlagosan 182 millió forintot találtak az államnak, idén már az online kasszák is segítik a dolgukat. Egyebek mellett az újak, a rovott múltúak, a jövedelmüket eltitkolók, a minimálbéres vállalkozók, a húsosok, a szervizesek,
Adó Ezt benézted, Sherlock: magánnyomozót fogtak az adóellenőrök 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 15. 10:52
Nem adott számlát, így lebukott az a Pest megyei magánnyomozó, akit egy kitalált személy megfigyelésével bíztak meg a NAV inkognitóban lévő adóellenőrei.
Adó Jól sikerült az álca! Turistának nézték az adóellenőrt 
Privátbankár.hu | 2013. július 26. 11:09
Nagyjából minden második ajándékárus lebukott az ellenőrzésen. Elfelejtettek, vagy hibás számlát adtak. Emellett sok szabálytalanságot találtak a parkolókban is az ellenőrök.
Adó Az építkezés után a kocsmába is benéznek az ellenőrök 
Privátbankár.hu | 2013. július 18. 10:37
Kockázatelemzés alapján dől el, mikor, hová mennek a revizorok.
Adó Félmillió ember is tévedhet - így rontottuk el az adóbevallásunkat 
Privátbankár.hu | 2013. július 11. 18:07
Bőven talált hibákat a NAV a 2012. évi szja-bevallásokban: akadt, akinél a bevallott jövedelem sem stimmelt, mások jogosulatlanul akartak kedvezményt igénybe venni, sőt fiktív adóbevallással is találkoztak a revizorok.
Adó Vigyázat, a látszat csal! Álruhába bújnak az adóellenőrök 
Privátbankár.hu | 2013. július 2. 08:56
Nemcsak a nyugtát ellenőrzik, azt is megnézik, hogy bejelentették-e az alkalmazottat. Az ellenőrök nem hivatali időben dolgoznak, bármikor megjelenhetnek.
Adó Taxival járnak bulizni az adóellenőrök 
Privátbankár.hu | 2013. április 22. 08:10
Az esti órákban és a hétvégén sok az adóügyi visszaélés, ezért az adóhivatal revizorai taxiba ülnek és az éjszakai szórakozóhelyeket is ellenőrzik - írja a Magyar Nemzet hétfői számában.
Adó Nagyon figyel a NAV: ezekre a cégekre vár szigorú ellenőrzés 
Privátbankár.hu | 2013. március 21. 11:37
Kiemelten vizsgálja a kapcsolt vállalkozások finanszírozási megállapodásait az idei transzferár-ellenőrzések során a NAV - hívja fel a figyelmet a Mazars. Azok a – különösen külföldi kapcsolt vállalkozással rendelkező – cégek számíthatnak szigorú ellenőrzésre, amelyek gazdálkodásával kapcsolatban felmerül, hogy kölcsönszerződésnek álcázva juttatnak ki adózás előtti jövedelmet Magyarországról.
Adó Tankot vezetnek, zumbáznak és libát vesznek - szereti valaki az adóellenőröket? 
Czinege László | 2013. március 19. 06:15
Egyre fifikásabbak az adóellenőrök. Ha kell tankot vezetnek, vagy éppen lovat patkoltatnak. Maguktól, merthogy alkalom szüli... Ma már szinte bármit, bárhol kipróbálnak, hogy kiderüljön: kapnak-e nyugtát fizetéskor - mindenképpen megpróbálják behajtani az állam jussát. Azt gondolnánk, senki sem szereti őket - vagy mégis?
Adó Pörögtek a pénznyerők, szinte minden szabálytalan volt a diszkóban 
Privátbankár.hu | 2013. március 1. 12:46
Több szabálytalanságot, egyebek mellett feketén foglalkoztatott alkalmazottakat és illegálisan működő nyerőgépeket találtak egy dél-alföldi diszkóban az ellenőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális főigazgatóságának sajtóreferense pénteken.
Adó Szerelmes párnak adták ki magukat az adóellenőrök 
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 13:16
Valentin-napi tűzijátékot rendeltek a dél-alföldi adóellenőrök, nyugtát azonban nem kaptak a szolgáltatásról, és a pirotechnikusnak adószáma sem volt – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális adófőigazgatóságának sajtóreferense.
Adó Csaltak az adóellenőrök, börtönre ítélték őket 
Privátbankár.hu | 2013. február 11. 11:53
Hivatali visszaélés és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt ítélt jogerősen letöltendő börtönbüntetésre adóellenőröket hétfőn a Debreceni Ítélőtábla - közölte Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője.
Adó Elárulták, kire és mire utazik idén az adóhatóság - itt a lista 
Privátbankár.hu | 2013. február 5. 15:12
Az adóbeszedés szempontjából az idei évet "borzasztóan" nehéznek nevezte a NAV elnökhelyettese, de jelezte: az adóhatóság mindent megtesz annak érdekében, hogy a költségvetési bevételek teljesüljenek, amihez az adózói kör szélesítése szükséges. Elárulták, mik lesznek az idei ellenőrzési irányok.
KKV Háromszor is elmentek zumbázni az adóellenőrök 
Privátbankár.hu | 2013. január 31. 11:23
Zumbaoktatót ellenőriztek a dél-alföldi adórevizorok, a tréner azonban nem adott bizonylatot az óradíjról. Az első kettő még ingyen volt, így háromszor is tornáztak az ellenőrök.
Adó Nem mondta a kártya előre, lecsaptak az adóellenőrök a jósnőre 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 3. 17:51
Többszázezer forintos bírságra számíthat az a Heves megyei jósnő, aki elfelejtett számlát adni a jövőjüket nála firtató adóellenőröknek.
Adó Fejenként 139 milliót szereztek vissza az államnak az adóellenőrök 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 6. 11:32
A NAV Közép-magyarországi régiójában az első félévben mintegy 400 bűncselekményre bukkantak a revizorok, akik fejenként 139 millió forintot hoztak a költségvetésnek.
Adó Ezúttal autószerelőket látogatott meg az adóhatóság 
Privátbankár.hu | 2012. június 6. 08:53
Sokba kerül a lökhárító-fényezés azoknak a fővárosi autószerelőknek, akiket nemrégiben a NAV ellenőrei látogattak meg. Az alkalmanként elkért 22-25 ezer forintos munkadíjról ugyanis nem adtak bizonylatot, a bevételeltitkolás pedig több százezer, sőt akár egymillió forintnyi bírság kiszabását vonja maga után.
Adó Bármikor beugorhat az adóellenőr egy gyantázásra 
Privátbankár.hu | 2012. május 2. 10:59
Rendhagyó vállalkozói fórumot tartott a fővárosban a NAV: segítenek a vállalkozóknak abban, hogyan teljesíthetik törvényi kötelezettségeit a nyugtaadás, a megfelelő adóbevallás terén. Májustól erre leginkább a szépségiparban tevékenykedőknek lehet szüksége: a szokásosnál nagyobb az esélye, hogy egy revizor ugrik be egy új frizurára, műkörömre vagy brazil gyantára.
Adó Eltitkolt bevételek: magánrendelésre járnak az adóellenőrök 
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 09:47
Az adóhatóság az idén is folytatja a magánklinikák, magánorvosok ellenőrzését, mert ebben a szektorban kiemelkedően sok szabálytalanságot tapasztal. Egy fül-orr-gégész szakorvos kétmillió fölötti bírságra számíthat, de azt sem hagyják szó nélkül, ha a mellnagyobbítást gyógyító tevékenységként akarja elszámolni egy klinika.
Adó Szilveszterkor sem pihentek az adóellenőrök 
Privátbankár.hu | 2012. január 5. 10:35
A NAV dolgozói szilveszterkor sem pihentek, az alkalmi dudaárusoknak és az italkimérések kereskedőinek mulasztása miatt kiszabott bírság összege meghaladta az egymillió forintot. A bírságok mellett az adóellenőrök többszöri mulasztás miatt egy belvárosi őrzött parkolót is több napra bezártak.
Adó Fájdalmas mulasztás: egy orvost is lebuktattak az adóellenőrök 
Privátbankár.hu | 2011. november 24. 08:52
Inkognitóban ellenőriztek az adóellenőrök egy újabb magánklinikát a fővárosban és ismét nem kaptak bizonylatot a kezelés ellenértékéről. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai folytatják a szolgáltató szektor korábban kevésbé ellenőrzött ágazatai, például a magánorvosi praxisok és luxusszolgáltatók vizsgálatát.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG