Adóhátralék
Vállalat Furcsaságok a legfrissebb szégyenlistán: mi folyik Sajószentpéteren?
Gáspár András | 2019. július 16. 15:31
A NAV ezúttal is közzétette a legnagyobb adótartozással rendelkező magánszemélyek és cégek listáját. A pontos összegek nem ismertek, de biztos hogy 100 milliárdokkal rövidítették meg a szereplők a magyar államkasszát. A magánszemélyek körében Sajószentpéteren, a cégek esetében Tésán és Újlengyelen történnek furcsa dolgok - a szégyenlistán a Facebook és a Google is helyet kapott.
Adó Nem fogott a mágia: a NAV-ot Harry Potter se tudná átvágni
Privátbankár.hu | 2012. október 26. 10:14
Eddig már több mint három és fél millió forint adókülönbözetet és bírságot kellett megfizetnie egy Németországban is sugárzó tévécsatorna zalai műsorvezetőjének, mert a mágiával foglalkozó férfi nem nyújtott be adóbevallást - adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága.
Adó Zsebből fizette ki az adóellenőröket egy pesti vállalkozó
Privátbankár.hu | 2012. október 11. 09:15
Az adókötelezettségeiket önként nem teljesítők gyakran térnek jobb belátásra, ha azt tapasztalják, hogy árukészletük lefoglalása a tét.
Adó Így szab ki idén bírságokat az adóhatóság
Privátbankár.hu | 2012. június 15. 06:29
Útmutatót adott ki a NAV a bírságolási gyakorlatáról. Az adóbírság és a mulasztási bírságról szóló tájékoztatóból kiderül, hogy adóhiány esetén mikor kell a munkáltatónak kifizetnie a bírságot, hogy a bevétel eltitkolásával, csalással keletkezett adóhiány hányszorosára emelkedett idén januártól. Valamint, hogy az adóbírság kiszabásakor az adózó javára szól, ha kisiparos tevékenységet űz.
Adó Megérkezett a NAV feketelistája, kétmilliárddal lógnak a listavezetők
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 16:43
A NAV honlapján közzétette azon adózók listáját, akiknél a negyedév során a legmagasabb adóhiányt állapítottak meg. Mintegy száz név lehet rajta, a listavezetőnél, egy budapesti vagyonvédelmi vállalkozásnál egymilliárdos adóhiányt és több mint 900 milliós „jogkövetkezményt” tártak fel. Az összes feltüntetett cég és magánszemély legalább 20-25 milliárddal lóghat az államnak.
hírlevél