<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Ajándékozási illeték
Makro / Külgazdaság Nem kellene illetéket fizetni a testvérek közötti ajándékozás, öröklés után
Privátbankár.hu | 2020. június 6. 14:43
A jövőben nem kellene illetéket fizetni a testvérek közötti ajándékozás és öröklés után. Az illetékszabályok megváltoztatását indítványozó kormánypárti javaslat május végén került a törvényhozás elé, és az Országgyűlés támogatása esetén az új kedvezmény már nyáron életbe léphet.
Adó Ajándékozna a feleségének, de tart az illetéktől? Kicsit várjon!
Privátbankár.hu | 2013. november 13. 10:45
Több ponton is könnyítene az illetékszabályokon az készülő adótörvény. A tervek szerint nem csak a házastársak, hanem az első lakást vásárlók esetében is könnyítene a terheken a 2014-es adótörvény. Ugyanakkor lesz olyan is, ahol szigorítanak a feltételeken.
Adó Lehet menni a kasszához: visszajár a visszamenőleges illeték!
Privátbankár.hu | 2013. június 25. 09:57
Akár 20 évre visszamenőleg is megadóztathatták a pénzajándékokat egy jogszabály alapján. Egy módosítással azonban most változtattak ezen. A visszamenőlegesen beszedett illeték visszajár, de ez nem automatikus, kérelmezni kell! Figyeljen az elévülési időre is!
Adó Pénzt ajándékba? Visszamenőleg adóztathatják meg a gondatlanokat
Privátbankár.hu | 2013. április 23. 12:48
Akár 20 évre visszamenőleg is megadóztathatják a pénzajándékokat, mert az új törvény szerint 2013. január 1-jét megelőzően létrejött ügyletekre is az új szabályokat kell alkalmazni, amennyiben azokat korábban még nem jelentették be az adóhatóságnak.
Adó Elfogadták a csomagot - így búcsúzott Matolcsy
Privátbankár.hu | 2013. április 9. 13:07
Az Országgyűlés elfogadta a Matolcsy György által nemzetgazdasági miniszterként beterjesztett utolsó adócsomagot. A módosítás elsődleges célja az adó- és egyéb közterhekkel kapcsolatos nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályairól szóló új törvény megalkotása volt, de számos, különböző adótörvényt érintő kisebb változást is tartalmazott.
Adó Így változnak az illetékek - ki nyer rajta, és ki fizet rá?
Privátbankár.hu | 2013. január 16. 13:48
Január elsejétől hatályba léptek az illetéktörvény módosításai, amelyek összességében egyszerűsödést hoznak több ponton, miközben megszűnnek illetékkedvezmények, ami kellemetlen meglepetéseket is okozhat. Emelkedik például a lakásvásárlások illetéke, viszont egyszerűsödik a helyzet öröklés és ajándékozás esetén, a takarékbetét ajándékozás azonban illetékkötelessé válik.
Személyes pénzügyek Éljen az illetékmentesség: egyre többen ajándékoznak ingatlant
Privátbankár.hu | 2013. január 12. 10:43
Ingatlanajándékozási hullám söpört végig Magyarországon az elmúlt négy évben. Sokan nem bízzák a végrendeletre vagyonuk sorsát, inkább még életükben elrendezik dolgaikat, ha már illetékmentes.
Adó Adókalkulátorok
Privátbankár.hu | 2011. december 16. 12:47
Alább talál linkeket az adózással kapcsolatos kalkulátorokhoz és információkhoz: nettóbér-számító, bérköltség-kalkulátor; ajándékozási, öröklési, átruházási, igazgatási, eljárási illeték információk; társasági adó információk; személyi jövedelemadó, szja kedvezmények és járulék információk.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG