Bank of Japan
Pénzügyi szektor Továbbra is mínuszos a kamat, lazán folytatják a japánok 
Privátbankár.hu | 2024. január 23. 10:07
A tízéves japán államkötvény kamatát nulla körül tartaná a japán jegybank. 
Makro / Külgazdaság Árfolyamzuhanás lehet a vége a kormánybarát jegybanki viselkedésnek a japánoknál 
Privátbankár.hu | 2023. november 14. 11:06
Olyan mélypontra gyengült a japán jen a dollárral szemben a tokiói jegybank kitartóan laza monetáris politikája miatt, ami egy évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna.
Makro / Külgazdaság A koronavírus miatt a héten megint megnyílnak a jegybanki pénzcsapok 
Privátbankár.hu | 2020. április 27. 09:40
A legfontosabb jegybankok a héten ismét mozdulhatnak, és újabb gazdaságösztönző lépéseket jelenthetnek be a koronavírus-járvány romboló hatásainak ellensúlyozására. Sőt a japánok már egy brutális kötvényvásárlási programot el is indítottak.
Makro / Külgazdaság Az új válság fészke: meddig húzhatja még Japán? 
Privátbankár.hu | 2016. április 19. 17:04
Az Abe Sinzó elnök nevével fémjelzett gazdaságpolitika megbukni látszik, hiába "lövi ki új nyilait" az elnök. Japán az első olyan fejlett ország, amelyiknek komoly strukturális reformokra van szüksége ahhoz, hogy túléljen. Az átalakulást azonban politikai botrányok és természeti katasztrófák övezik. Mayer László elemző szerint semmi jóra nem számíthat a szigetország gazdasága.
Vásárló Mit kezdene egy magyar autóhiteles egy banki robot ügyintézővel?  
Privátbankár.hu | 2015. január 20. 15:44
Japánban akár már nekik is panaszkodhatnak. Az ügyfelek 19 nyelven cseveghetnek a kedves, ám kevésbé megnyerő külsővel rendelkező gépekkel.
Deviza / Áru Domo arigato! Van egy másik pénznyomdánk - erősödik a forint 
Privátbankár.hu | 2014. október 31. 11:06
Miután a Fed leállította a pénznyomdát, a japánok felpörgették a sajátjukat - az újabb óriási adag jen jót tett a forintnak is.
Állampapír / Kötvény Domo arigato! Magyarországra is ömlenek a japán háztartások milliárdjai 
Privátbankár.hu | 2013. április 9. 11:40
Messze túlmutat Japán határain a jegybank gigantikus gazdaságélénkítő csomagjának hatása. Hatalmas pénzen ülnek a japánok, ami a program hatására kiszabadulhat az országból - a Bank of Japan tartós és nagyon nagy hatású folyamatot indított be, amiből Magyarország már rövidtávon is profitálhat.
Deviza / Áru A japán hír és az EKB nyugtatják a piacokat 
Privátbankár.hu | 2013. április 4. 16:18
Bár nincs határozott irány a tőzsdéken, úgy tűnik, a kedvező japán hír, és az EKB-elnök megnyugtató szavai emelhetik a piacokat.
Makro / Külgazdaság Megvan az új jegybankelnök - örülhet a japán kormány 
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 08:41
A további monetáris lazítást és a defláció elleni agresszív harcot támogató Kuroda Haruhikót, az Ázsiai Fejlesztési Bank vezetőjét jelöli a jegybankelnöki tisztségre Abe Sindzó japán miniszterelnök - jelentette kormányzati forrásokra hivatkozva a japán média hétfőn.
Deviza / Áru Újabb Matolcsy - para a forintpiacon, szakadt az OTP is  
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 18:30
Bár a japán jegybank kisebb csalódást okozott hajnalban, egy erős német adat és a gyengülő dollár nem engedett nagy esést a piacokon. A forintot és a BUX-ot ismét sajtótalálgatások gyengítették.
Deviza / Áru Csalódást okozott a japán jegybank, gyengül a forint  
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 09:52
A japán jegybank részben hozta az elvárásokat a hajnali döntésével, részben csalódást okozott. A jen a bejelentésre erősödni kezdett, a hangulat romlott. A forint is kisebb gyengüléssel kezdte a napot.
Deviza / Áru Erősödött a forint - maradhat a kivárás a piacokon  
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 09:58
Ma nem lesz kereskedés az USA-ban, így főleg Európára és Japánra figyelhetnek a befektetők. Erősödik az óvatosság a heti amerikai gyorsjelentések előtt, az irány inkább lefelé mutathat mint felfelé.
Deviza / Áru Nem jutott messzire a forint (firssítve) 
Privátbankár.hu | 2012. december 20. 10:34
Az euró kora délután erősödik a dollárral a szemben, a forint viszont egyelőre meg sem próbálkozik a 286-os euróárfolyam áttörésével. Már tudjuk, mi lesz a magyar államadóssággal.
Deviza / Áru Küszöbön a 300 forintos euró 
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 15:50
Folytatódott a napok óta tartó gyengülés a forint piacán. A hazai deviza kettős nyomás alatt áll, egyrészt egyre rosszabb a nemzetközi hangulat, másrészt egyre nagyobb az aggodalom az IMF/EU tárgyalások csúszása miatt. Összegyűjtöttük, hogy mi áll a forint esésének hátterében.
Deviza / Áru Nem hozott megváltást a húsvét 
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 12:21
A hosszú hétvége után szinte minden tőzsde eséssel tért vissza. A dollár és a jen megint erősödik, a nyersanyagárak kritikus szinten állnak. Az európai kötvényhozamok tovább emelkedtek. Úgy tűnik, a húsvét mindent hozott a piacokra, csak nem megváltást. Gyengül a forint is.
Részvény / Deviza / Áru Hullámvasúton a piacok, délután az amerikai adat rontotta a jókedvet 
Borbély Péter | 2012. február 14. 12:05
Váratlanul nagyot javult a piaci hangulat délelőtt a nagyon jó német adat miatt. Hajnalban még szolid lejtmenettel fogadták a tőzsdék, hogy a Moody’s tömeges leminősítést, illetve kilátásrontást jelentett be kilenc európai országra. A negatív piaci reakció amúgy is érett a tegnapi általános emelkedés után. A dollár erősödése ellenére 101 dollár fölé emelkedett az olaj ára. A délutáni amerikai kiskereskedelmi adat megint lehúzta a tőzsdéket és az eurót. (A cikk frissül.)
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG