<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Bár a japán jegybank kisebb csalódást okozott hajnalban, egy erős német adat és a gyengülő dollár nem engedett nagy esést a piacokon. A forintot és a BUX-ot ismét sajtótalálgatások gyengítették.

Kisebb csalódást és zavart okozott reggel a japán központi bank, amikor bejelentette, hogy ugyan a várakozásoknak megfelelően 1-ről 2 százalékra emeli az inflációs célját, de nem turbózza tovább a már folyó eszközvásárlási programját, hanem az amerikai Fed-hez hasonló újabb, nyílt végű programot indít, aminek a hátránya, hogy nem látni a végét, tehát semmi nem garantálja, hogy az hosszútávú lesz.  A piaci szereplők keményebb fellépést vártak a Bank of Japantól, emiatt nagyot erősödött a japán jen, és az európai börzék is ezzel a kolonccal a nyakukban indították a kereskedést. A hangulatot egész nap terhelte a hajnali bejelentés, bár jöttek jó hírek is.

 A német ZEW-index, ami a német gazdaság legfontosabb mutatója, nagyon nagy emelkedést mutatott januárról, ez jelentősen javította a hangulatot, illetve erősítette az eurót.

 

 Átmenetileg beszakadt egy pletykára ugyanakkor a frankfurti tőzsdeindex, miután elterjedt, hogy a német jegybankelnök lemondásra készül, ezt viszont hamar igyekezett mindenki megcáfolni, így a kereskedés menete is helyreállt.

Kedvezőtlen hírek jöttek viszont az Egyesült Államokból, ahol decemberben 1 százalékkal csökkentek a használtlakás-eladások az előző hónaphoz képest és visszaeső aktivitásról számolt be a richmondi körzet Fed-e. A nyersanyagokat ugyanakkor támasztotta az újabb japán pénznyomda bejelentése, és még mindig erős támaszt adnak a múlt heti erős kínai GDP-adatok. Az arany és az olaj ára is szinten maradt. A tegnapi szünet után ugyan 5 éves csúcsuk közelében nyitottak a New York-i tőzsdeindexek, viszont a kedvezőtlen ingatlanadat után csökkenni kezdtek. Sorsfordító lehet a holnapi Apple-gyorsjelentés.

A forintot ismét hazai találgatások gyengítették. A hazai deviza már reggel megbillent a japán bejelentésre, aztán több sajtóhír is megjelent azzal kapcsolatban, hogy Matolcsy György lehet az új MNB-elnök, a Bankszövetség korábbi elnöke, Patai Mihály pedig az alelnök. Ezen kívül több londoni elemzőház is rontotta a forintra kiadott prognózisát, ez pedig már határozottabban gyengítette a hazai devizát, ami ugyanakkor nem lépett ki abból a sávból, amiben nagyjából két hete mozog.

 

 A magyar tőzsdét is utolérte a forintpiaci aggodalom, a BUX 2,3 százalékkal esett 19211 pontra, a vezető részvények méreteset zakóztak. A távközlési papír 1,9 százalékkal esett 401 forintra, az OTP 3,1 százalékkal szakadt, 4549 forintra, a Mol 2,9 százalékkal 18450 forintra, a Richter 37235 forinton zárt, 0,7 százalékkal olcsóbban, mint tegnap.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG