BUX
34 407.20
-0.62%
-213.00
OTP
10 200.00
-0.58%
-60.00
MOL
1 707.00
-0.87%
-15.00
RICHTER
6 770.00
-0.95%
-65.00
MTELEKOM
370.00
+0.68%
+2.00
 
Bérleti díj
Ingatlan Sokkhatás a budapesti albérlet-piacon: mi jön az árzuhanás után?
Privátbankár.hu | 2020. május 3. 16:12
A márciusi sokkhatás után egyértelműen életre kelt a budapesti albérletpiac, az online világhoz történő alkalmazkodás és a csökkenő bérleti díjak hatására élénkült a bérlők kereslete a kiadandó lakások iránt a Rentingo.com adatai szerint. A bérlők jelenleg már több mint 20 ezer forinttal kevesebbet fizetnek egy átlagos albérletért januárhoz képest, és a bérleti díjra vonatkozó alku általánossá vált. Várhatóan a bérleti díjak csökkenése lassulni fog májusban, visszapattanására azonban aligha számíthatunk, mert a korábban Airbnb-n kiadott lakások folyamatosan jelennek meg a hosszú távú bérleti piacon és hétről hétre növelik a kínálatot.
Vállalat Döbbenetes szabálytalanságok a Várban – van, akinek mindent szabad?
Privátbankár.hu | 2017. május 30. 13:33
Áron alul bérelt üzletek, pályáztatás nélküli bérbeadás és még számos kényes kérdés kering a levegőben a a budai Vár és a Várbazár kapcsán.
Ingatlan Vége a feketén kiadott lakások korának? Nagy változások jönnek a lakásbérlésnél
Privátbankár.hu | 2017. május 8. 11:55
Szakértők szerint átalakulás előtt áll a magyarországi bérlakás-piac: az árak végre nem emelkednek tovább a fővárosban sem - nem is lenne könnyű kifizettetni a bérlőkkel, akik az átlagbér kétharmadát költik már havonta lakhatásukra. Nagy változást hozhat az is, ha tényleg a felére faragják a lakáskiadásból származó jövedelmek közterhét: kifehéredhet a piac.
Vásárló Felújítanak egy budapesti piacot – bérlőket is keresnek
Privátbankár.hu | 2016. november 29. 13:46
Az átadás jövő ősszel lesz.
Ingatlan Adózni, szerződni, átírni: jön az igazi robbanás az albérleteknél
Privátbankár.hu | 2016. július 18. 16:52
Mint ahogy minden nyáron, a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése után ismét megélénkül az amúgy is pezsgő albérletpiac. Ami már most látszik, komoly rohamra készülhetnek azok, akik most akarnak lakást bérelni. Mennyi most egy lakás Budapesten? Mennyi az egyetemi városokban? Mire kell mindenképpen ügyelni, ha lakást akarunk kivenni?
Ingatlan Ki miatt ugrott ilyen hatalmasat az albérletek ára?
Privátbankár.hu | 2015. július 27. 10:33
Sokan költöznek a munkahelyük közelébe, emiatt nagyobb a kereslet az albérletek iránt - szép hozamot érhetnek el a befektetési céllal vásárlók.
KKV Azt hiszed, a Váci utca drága hely? Hol ne nyissunk sarki fűszerest?
Privátbankár.hu | 2014. november 20. 09:36
A New York-i Fifth Avenue felső szakasza megelőzte a hongkongi Causeway Bay környékét és a világ legdrágább bevásárló övezete a bérleti díjak alapján - szerepelt a Cushman & Wakefield szolgáltató cég tanulmányában.
Ingatlan Felvettek az egyetemre? Mutatjuk az albérlet árakat - körkép
Privátbankár.hu | 2014. július 23. 17:25
Csütörtökön nyilvánosságra hozzák a felvételi ponthatárokat, és ezzel nemsokára elkezdődik a diákok albérletkeresésének időszaka, amikor felbolydul a főváros és az egyetemi városok bérlakás piaca és szinte alig marad kiadandó lakás.
KKV Alig van trafiknak való üzlethelyiség, és az is méregdrága
Privátbankár.hu | 2013. május 15. 07:22
A trafikoknak kisebb üzlethelyiségek fognak megfelelni, de ezekből nagyon kicsi a kínálat, és jóval drágább is a bérleti díja.
Ingatlan Korrigálnak a bérleti díjak Budapest presztízs részein
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 14:44
A bérlők még ma is fizetnek kulcspénzt, ha Budapest presztízs-környékére szeretnének bejutni. Bár korai még trendfordulóról beszélni, a bérleti díjak csökkenése lassult az Andrássy úton, és megállt a Váci utcában.
Ingatlan Mozgolódás az üzlethelyiségek hazai piacán
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 13:56
A hazai piacon kisebbek lettek a területigények, stagnálnak a bérleti díjak és a bérlők a rugalmasan alakítható feltételeket keresik a kereskedelmi üzlethelyiségek piacán.
Ingatlan Maradt a toporgás az irodapiacon
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 27. 13:37
Maradt az egy helyben toporgás az irodapiacon, viszont javult lett a fizetés fegyelem és mindinkább előtérbe kerülnek a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vevő zöldfejlesztések.
Ingatlan Segítség, albérletet keresek!
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 29. 09:03
A finisébe érkezett a felsőoktatásba jelentkezők albérletrohama augusztusban. Az adatokból kiderült, hogy inkább a nagyobb méretű, többszobás lakások kerültek fókuszba, amelyeket többen összeállva vettek ki a leendő hallgatók.
Ingatlan Az ingatlanágazat legbiztosabb üzlete a raktárbérlet
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 10. 15:01
Válság ide, vagy oda úgy tűnik a raktárak bérleti piacán nincs visszaesés a kihasználtság terén, sőt az elmúlt félévben már a növekedés jelei látszanak.
Befalap Az Erste ingatlanalapja lett a legjobb
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 13:03
Az Erste Alapkezelő által kezelt Erste Ingatlan Alap lett a legjobb hazai ingatlanalap a MoneyMoon független pénzügyi tanácsadó rangsorában. A társaság az általa működtetett referenciastátuszú portálrendszerek alapján rangsorolja a Magyarországon elérhető hazai és külföldi befektetési alapokat, magán-nyugdíjpénztári portfóliókat és unit linked eszközalapokat.
Ingatlan Eszközkezelnek: egy 8 milliós lakást 10 ezerért bérelhetnek majd
Privátbankár.hu | 2012. április 13. 10:13
Megjelent és hatályba lépett a Nemzeti Eszközkezelőnek értékesített ingatlanok bérleti díjáról és cseréjének feltételéről szóló kormányrendelet. A lakbér induláskor a devizahitel felvételekor megállapított forgalmi érték 1,5 százaléka lesz évente, majd az inflációval emelkedik.
Ingatlan Elárulták, mennyi lesz a bérleti díj Ócsán és az Eszközkezelőnél
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 13:04
Az ingatlan forgalmi értékének másfél százaléka lesz az éves bérleti díja annak a lakásnak, amelyet megvásárol a bajba került devizahitelestől a Nemzeti Eszközkezelő, a korábbi tulajdonos pedig visszabérel a társaságtól - közölte a kormányszóvivő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
Friss
hírlevél