CMA DataVision
Állampapír / Kötvény Elszakadtunk a régiótól: öthavi mélyponton a magyar csődkockázat  
Privátbankár.hu | 2013. március 13. 08:07
A piac jelenleg 21 százalékos halmozott valószínűséggel árazza az 5 éven belüli magyar államcsődöt. A CDS-felárunk februárban 290 pont is volt, most 344 - elszakadtunk a régiótól.
Állampapír / Kötvény Egy éve nem volt ilyen: mélyben a csődkockázat a kamatvágás után 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 6. 17:43
Idei mélypontjára, az utóbbi egy évben most először 400 bázispont alá csökkent a magyar államadósság-törlesztési kockázat biztosítási tranzakcióinak árazása Londonban, majd a kormányfői bejelentés után visszaugrott 413 pontra.
Állampapír / Kötvény Újabb mélyponton a magyar CDS 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 6. 15:50
Folytatódott hétfőn a magyar és az euróövezeti államadósság-törlesztési kockázat biztosítási tranzakcióinak múlt héten kezdődött meredek áresése a londoni piacon. A magyar törlesztéskockázat-biztosítási kontraktusok árfolyama újabb idei mélypontjára, 430 bázispontra süllyedt.
Deviza / Áru Idei mélyponton a magyar CDS, csúcson a forint - hátradőlhetünk?  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 3. 18:11
Újabb meredek csökkenéssel idei mélypontjára süllyedt a hét zárónapjára a magyar államadósság-törlesztés leállásának kockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása, és jelentősen csökkentek az európeriféria több gazdaságának törlesztéskockázat-biztosítási költségei is. Londoni elemzők szerint ugyanakkor nem árt megemelni a paklit a pezsgőbontás előtt.
Makro / Külgazdaság Kéthavi mélyponton a magyar CDS-árazás 
Privátbankár.hu | 2012. július 5. 08:10
Kéthavi mélypontra, 500 bázispont alá süllyedt a szerdai londoni kereskedésben a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása, miközben az európeriféria kockázati árazásai a nap folyamán emelkedtek.
Makro / Külgazdaság A világ 10 legkockázatosabb adósa között Magyarország 
Privátbankár.hu | 2012. április 17. 10:28
A világ tíz legkockázatosabb államadósa közül öt az Európai Unió tagja a legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport, a CMA DataVision kedden ismertetett idei első negyedéves összesítése szerint. Magyarország a 9. helyre került, megelőzve a jelenlegi legnagyobb euróövezeti problémát jelentő Spanyolországot.
Makro / Külgazdaság Nagyot csúszhat az IMF-megállapodás, ismét emelkedik a magyar CDS  
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 18:40
Londoni elemzők szerint a harmadik negyedévre tolódhat ki az új IMF/EU-program indulása a várhatóan többfordulós, időigényes tárgyalások miatt és a megegyezésig eltelő időben a forint valószínűleg széles árfolyamsávban mozog majd. A rövid időn belüli IMF/EU-megegyezést most már kevésbé valószínűsítő befektetői és elemzői véleményeket tükrözve jelentősen emelkedett a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása.
Állampapír / Kötvény Mélyponton a magyar csődkockázat  
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 13:51
Idei mélypontjára süllyedt a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása a pénteki londoni kereskedésben, tükrözve a piac derűlátását a görög adósságátrendezési tervekkel és az azonnali görög államcsőd elkerülhetőségével kapcsolatban.
Makro / Külgazdaság TOP 10-es ország vagyunk - a feketelistán  
Privátbankár.hu | 2012. január 10. 08:40
A világ tíz legkockázatosabb államadósa közül öt az Európai Unió tagja a legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport, a CMA DataVision kedden ismertetett negyedéves összesítése szerint. A cég legújabb globális kockázati listáját változatlanul Görögország vezeti, és a felső tízes mezőnyben van Magyarország is.
Deviza / Áru Nem hatotta meg a forintot Orbán, de jelentősen csökkent az államcsőd kockázata 
Privátbankár.hu | 2012. január 6. 11:48
Meredek csökkenéssel, 700 bázispont alá süllyedt a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása, amely előző nap még 750 bázispont feletti rekordszinteken járt. Londoni elemzők szerint eltúlzottak a magyar törlesztésképtelenséggel kapcsolatos piaci aggályok. Megállt a forint esése is, de a reggeli erősödésnek is vége.
Állampapír / Kötvény A csődkockázatunk rekordmagasságban  
Privátbankár.hu | 2012. január 4. 10:50
Meredek drágulással rekordot döntött a szerdai londoni kereskedésben a magyar államadósság törlesztéskockázatára kínált biztosítási tranzakciók árazása. Az 5 éves CDS-s felárunk elérte a 680 bázispontot, eddig 630 volt a rekord, de az a 2009 márciusában, a válság akkori elmélyülése után volt.
Állampapír / Kötvény Keményen emelkedtek a magyar CDS-ek 
Privátbankár.hu | 2011. december 22. 13:45
Jelentősen emelkedett a magyar CDS-árazás. A magyar államcsődre köthető biztosítási ügyletek felára 600 bázispont fölött van, miután a Standard & Poor's hitelminősítő megvonta Magyarországtól a befektetési ajánlású szuverén adósosztályzatot. A CMA DataVision adatai szerint 612 bázispont környékén mozgott a magyar CDS-felár, az előző esti 570,8 bázispontos záróérték után.
Állampapír / Kötvény Újabb csúcson a magyar CDS-árazás 
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 12:15
Az euróövezeti kockázatbiztosítási árfolyamok folyamatosan emelkedtek ma, a magyar szint két és féléves csúcson tetőzött: 612 ponton - az abszolút rekord 630 pont volt 2009 márciusában.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG