Csődtörvény
KKV Nem lehet előnytelen: így változik a csődtörvény 
Privátbankár.hu | 2014. március 30. 10:01
Kiegészítő szabályok kerülnek be a csődtörvénybe.
KKV A volt cégvezető fizetheti a cechet - változásokat hoz az új Ptk.  
Privátbankár.hu | 2013. július 7. 09:22
Ingyenes céginformáció és csőd esetén felelősségre vonható cégvezető. Több jogszabály is változik az új Polgári törvénykönyv miatt, amely jövő tavasszal lép hatályba.
KKV A kormány gyámsága alá került a Pápai Hús 
Privátbankár.hu | 2013. július 4. 08:34
A kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Pápai Hús 1913 Kft.-t és a Pápa-Ser Sertéstenyésztő- és hízlaló Kft.-t, az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.
KKV Változhat a csődtörvény 
Privátbankár.hu | 2013. március 22. 16:45
A csődtörvényhez nyújtott be módosító javaslatot egy fideszes képviselő. Az új törvény több időt biztosítana a kormánynak, hogy kiemelt státuszúvá tegyenek egy céget a felszámolás bejelentése után, és korlátok közé szorítaná az állam felszámoló tevékenységét.
Állampapír / Kötvény Szörnyű rossz befektetések 4.: magyar vállalatok rémálom-kötvényei 
Eidenpenz József | 2012. szeptember 27. 06:48
Több nagy kötvénycsőd borzolta a kedélyeket a kilencvenes években, Realbank, WVM Lízing, Faktorház, Globex, ahol sok ezer befektető bukott több milliárd forintot. A legtöbb történet viszonylag szerencsésen végződött ugyan a kisbefektetők számára, de nem mindegyik, a követelések befolyásához néha egy évtized is kellett, és az esetek máig tanulsággal bírnak.
Vásárló Ezek a szabályok változnak mától  
Privátbankár.hu | 2012. július 1. 11:25
Szigorodnak mától a műszaki vizsgára vonatkozó szabályok, az építési engedélyekhez kötődő előírások, és változás van a csődtörvényben is. Módosul a víziközművekre vonatkozó előírás, de akkor is alaposabban kell eljárnunk, ha esetleg versenyautót építünk.
KKV Az adófizetők állhatják a Neo FM csődjét?  
Zsiborás Gergő | 2012. június 26. 06:38
A Médiatanács a múlt héten hozott határozatával szerződést bontott az egyik országos kereskedelmi rádióval, miközben az csődvédelem alatt áll. Holott a tavaly év végén módosított csődtörvény egyértelműen fogalmaz: ilyenkor erre nincs mód.
KKV Úgy mentenék a Gyulai Húskombinátot, ahogy a Malévot nem sikerült  
Privátbankár.hu | 2012. április 16. 14:56
Az 1868-as alapítású Gyulai Húskombinát Magyarország legrégebbi húsipari vállalkozása, a kormány arra készül, hogy stratégiailag fontos, kiemelt vállalattá nyilvánítsa a céget, mely nagyon nehéz helyzetbe került. A Malév csődjét is hasonló eljárás előzte meg.
KKV Bizonytalanság, kiskapuk, adóellenőrzés: így mennek tönkre a magyar cégek 
Privátbankár.hu | 2012. április 12. 11:48
Minden bizonnyal az elkövetkező időszakban is marad a küszködés a magyar gazdaságban, s együttvéve nem várható a fizetésképtelenségi eljárások számában radikális változás. Egy friss elemzés szerint idén az első negyedévben összességében közel 25 százalékkal nőtt az eljárások száma; a kormányzati intézkedések sem segítették a kockázatok mérséklődését, és új kockázati elemek is megjelentek.
KKV Nem kegyelmez a szlovák csődtörvény a cégvezetőknek 
Privátbankár.hu | 2012. február 9. 13:47
Az új szlovák csődtörvény szerint a külföldi és a szlovák cégvezetők 4 évre visszamenőleg is felelősségre vonhatóak lesznek, ha nem kezelték szabályszerűen a vállalat csődhelyzetét. Az új szabály szerint a vezetőknek minden esetben kérvényezniük kell a csődeljárást, ha a cég összes tartozása, függetlenül azok lejáratától meghaladja a társaság vagyonát.
KKV Márciustól módosulnak a cégbejegyzés szabályai 
Privátbankár.hu | 2012. február 7. 13:43
A cégeknek csak induláskor kell megadniuk a tevékenységi köreiket a cégbíróságnak, a módosításokról az adóhatóság értesíti a cégbíróságot, továbbá megszűnik a kiemelkedően közhasznú jogállás - módosult a csőd- és cégtörvény, márciustól élnek az új szabályok.
Utazás A kormány felkészült a Malév esetleges leállására 
Privátbankár.hu | 2012. február 1. 07:25
A kormányrendelet szerint, a Malév esetleges leállása esetén a leállás napján és az azt követő 3 napban az utazásukat megkezdő, vagy a visszaúton lévő utasok kártalanítást és segítségnyújtást kapnak. Kártalanításra azok is számíthatnak, akik már elutaztak és a visszafele útra február 29-ig érvényes Malév jegyük van. A rendkívüli intézkedésekre a kormány 2 milliárd forintot különít el.
Utazás A Malév működésének finanszírozása január végétől ellehetetlenül 
Privátbankár.hu | 2012. január 30. 16:25
Január végétől ellehetetlenül a Malév tevékenységének finanszírozása a folyamatosan javuló kereskedelmi eredmények ellenére - jelentette be Limburger Lóránt vezérigazgató a légitársaság igazgatóságának hétfőn tartott ülésén. Ugyanakkor megállapodás született az ILFC amerikai lízingcéggel, amely továbbra is biztosítja a folyamatos működéshez a repülőgépeket.
KKV Maradtak a kifizetetlen számlák, egyre többet késik az állam is  
Privátbankár.hu | 2012. január 4. 16:23
A kormánypártok kifejezett célja volt a körbetartozás felszámolása, a szakértők szerint ehelyett még a csődtörvénnyel is sok a gond. A beszállítóit ráadásul az állam is egyre nagyobb késedelemmel fizeti ki. A gyenge forint és a bóvliba sorolás nagy kihívások elé állítják 2012-ben a magyar cégeket.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG