<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Devizaárfolyam
Részvény / Deviza / Áru Idegből megy a kereskedés, de ma ebből jól jöttünk ki
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 18:08
Szépen ment szerdán a BUX, a budapesti tőzsde a legjobban teljesítők között volt Európában, bár ennek különösebb oka nincsen. A forint is erősödött - az olaj ára pedig sokéves csúcsra emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Kevésbé félelmetes az omikron, már a nyugdíjakkal is komolyabban tőzsdézhetnek - a benzinár újra a plafonra mászik
Gáspár András | 2022. január 3. 12:21
Egészen szép emelkedéssel kezdték az évet az európai tőzsdék, miután enyhül az omikron-variáns miatti aggodalom - a világgazdaság kilátásai jobbak, mint korábban gondolták volna, ami erősíti a kockázatvállalási kedvet is. A dánok például mostantól nyugdíj-megtakarításokkal is bátrabban rizikózhatnak. Az olaj tovább drágul, a magyarországi tankolás ára újra a plafonra ugrik.
Részvény / Deviza / Áru Egy pletyka miatt erősödött az OTP, teljesen beragadt a forint
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 12. 17:58
Átlag feletti forgalomban erősödött a Mol és az OTP kedden - ez utóbbi egy meg nem erősített bankvásárlási pletykának is köszönhető. Az euró 360 forintnál ragadt be.
Befalap Az alap, amely a hozamok emelkedéséből és eséséből is profitál
Eidenpenz József | 2020. május 15. 06:08
Sokan alacsonyabb inflációt várnak a válság miatt, a legnagyobb meglepetés ezért az infláció megugrása lenne a kötvénypiacokon. Az alacsony hozamok ellenére jöhetnek jó befektetési lehetőségek ezen a területen. A forint a válság előtt a nyugalom szigete volt, de most átesett a ló másik oldalára. Interjú.
Részvény / Deviza / Áru Nagy utat járt be a forint tavaly, de merre tart?
Eidenpenz József | 2019. január 7. 17:09
A tavalyi turbulens év a forintot sem hagyta érintetlenül, amely nagyot ment felfelé, majd korrigált lefelé. Nemzetközi összehasonlításban is viszonylag nagyot esett, de nem sokkal jobban, mint a többi térségbeli deviza. A nagy kérdés a jövőre nézve a hazai infláció, a nagy nemzetközi jegybankok viselkedése, a feltörekvő piacok helyzete.
Részvény / Deviza / Áru Miért a forintot ütötték a legjobban? Nem nagyon bíznak a magyar gazdaságban
Privátbankár.hu | 2018. július 5. 15:46
A feltörekvő devizáknál általános volt a gyengülés, de a forintot érintette legjobban a vihar. A magyar gazdaság körül nagyobb a bizonytalanság, mint a versenytársaknál - stabilizálódhat a forint árfolyama, de a korábban megszokottnál gyengébb szinten.
Részvény / Deviza / Áru Lélektani határt tört át a forint: újabb mélypontra zuhantunk
Gáspár András | 2018. június 29. 14:00
330 forintnál is többe került egy euró péntek délben.
Részvény / Deviza / Áru Ezek voltak tavaly a legzsírosabb részvénypiacok
Eidenpenz József | 2018. január 2. 17:10
Csodálatos évük volt a részvénybefektetőknek, alig volt olyan tőzsde, ahol csökkentek volna az árfolyamok. A két számjegyű hozamok nagyon gyakoriak, a legtöbb tőzsde 15-35 százalék között hozott. A BUX most nem volt az élbolyban, de nem is teljesített rosszul, a környező országok tőzsdéi általában még kevesebbet hoztak. A legjobbak egyike egy közeli, mégis alig emlegetett részvénypiac.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan a deviza, hamisítják a statisztikai adatokat
Eidenpenz József | 2017. november 21. 14:35
A török líra újabb és újabb mélypontokra zuhan, a jegybanknak egyelőre csak tűzoltásra tellett, de lehet, hogy már készülnek a válságtanácskozásra. Az amerikaiak és a törökök egymást vádolják egy szövevényes pénzmosási ügyben, eközben sokan kételkednek, hogy a török gazdaságról egyáltalán pontos képet lehet-e kapni. Kozmetikázzák az adatokat? Krach lesz a vége?
Részvény / Deviza / Áru A hatodik helyre szorult a magyar tőzsde, de két számjegyű a hozama
Eidenpenz József | 2017. július 3. 15:35
Negyed év alatt 9,5 százalékkal, egy év alatt majdnem 34 százalékkal emelkedett a Budapesti Értéktőzsde indexe, ezzel a legfontosabb tőzsdék között előkelő, hatodik helyet ért el. Előttünk a lettek, görögök, törökök, bolgárok és Dél-Korea. A forint változatlanul a legstabilabb devizák egyike.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyik fizetőeszközök teljesítettek a legjobban tavaly
Eidenpenz József | 2017. január 6. 14:10
Izgalmas év volt a tavalyi a devizapiacokon is, sok fizetőeszköz két számjegyű mértékben drágult vagy zuhant. Olyan is volt, amelynek értéke több mint kétszeresére, meg olyan is, amelyé kevesebb, mint felére változott. Térségünk és forintunk ehhez képest maga volt a megtestesült nyugalom. A cseh, lengyel, román, horvát devizákhoz képest a forint erősebb volt.
Részvény / Deviza / Áru Ez a valuta is a svájci frank sorsára jut?
Eidenpenz József | 2016. október 12. 16:20
A cseh koronát három éve rögzítették az euróhoz képest, lényegében ugyanúgy, mint korábban a svájci frankot. De juthat-e annak a sorsára?
Részvény / Deviza / Áru A forintgyengülés mellett sokkal több érvem van - interjú
Eidenpenz József | 2015. október 22. 06:08
Bizonyos jelek arra mutatnak, hogy a sok éves részvénypiaci fellendülés kifulladóban van, de az év végére még vár egy szelektív részvénypiaci ralit az Equilor Befektetési Zrt. A forintra és a magyar gazdaságra rövidebb távon még várhat fellendülés, de hosszabb távon gyengülést várnak. A részvényeink közül a Richter a nagy kedvenc. Interjú Kiss Mónika vezető elemzővel.
Részvény / Deviza / Áru El kell, hogy engedj – tényleg szándékosan gyengítik a forintot?
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 29. 18:29
Sok éve tartja magát a pletyka, hogy a jelenlegi kormányzat valójában gyengébb forintot szeretne, és az árfolyam alapján könnyen igaz is lehet. Az Alapblog cikke ezt boncolgatja, és áttekinti azt is, milyen következményei lehetnek egy ilyen politikának. Eddig jó – mondta a zuhanó optimista...
Részvény / Deviza / Áru Te is gyengének érzed a forintot? Pedig az még istenes
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 28. 18:00
Eddig ritkán járt 315 forint felett az euró, a napokban megint efelett ingadozott. Magyar sajátosság a gyenge deviza, vagy valamilyen általános jelenség? Megvizsgáltuk rengeteg ország devizáját, és a forint még egészen jól teljesített az utóbbi egy évben.
Részvény / Deviza / Áru Most lenne jó frankhitelt felvenni? Lassan kúszik vissza a svájci deviza
Eidenpenz József | 2015. augusztus 28. 12:40
A svájci frank az utóbbi hónapokban szinte észrevétlenül ledolgozta annak az árfolyam-növekedésnek egy részét, amit a januári hirtelen, pánikszerű megerősödése során összehozott. A gazdaság az erős frank ellenére meglepően jól teljesített, a várakozásokkal ellentétben elkerülte a recessziót.
Részvény / Deviza / Áru Nem mozdul a forint: megállt a 316-os szinten
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 27. 07:55
Alig változott a forint árfolyama csütörtök reggelre az euróval szemben.
Részvény / Deviza / Áru A nap grafikonja: Hol a legdrágább egy Big Mac, és alulértékelt-e a forint?
Eidenpenz József | 2015. július 28. 13:31
A júliusi Big Mac-index szerint 34 százalékkal vagyunk olcsóbbak, mint az USA hasonló szendvicse, tehát ennyivel alulértékelt lenne a forint. Kérdés, hogy ez az információ mit jelent és mire használható. Más adatok szerint az árszínvonalunk mindössze a fele az EU átlagának.
Személyes pénzügyek Egy térképen minden: melyik a legdrágább és legolcsóbb ország Európában?
Eidenpenz József | 2015. július 2. 13:16
A statisztikák szerint Svájc a legdrágább Európában, amiben a frank drágulása is szerepet játszhatott. Magyarország viszont annyira olcsó, hogy már csak Bulgária és Macedónia múl alul bennünket. Ebben lehet szerepe a forint gyengülésének és a rezsicsökkentésnek is. Vigyázz, a turista más árakat kap.
Részvény / Deviza / Áru Váltsak vagy ne váltsak – nyáron valóban erősebb a forint?
Eidenpenz József | 2015. június 8. 16:15
Igaz az, hogy nyáron olcsóbb az euró, erősebb a forint vagy csak tévhit? Mi lehet a többi évszakokban? Mikor érdemes eurót vásárolni, minél korábban vagy közvetlenül utazás előtt? Javaslunk egy egyszerű taktikát.
Részvény / Deviza / Áru 8 magyar androidos alkalmazás kisbefektetőknek
Eidenpenz József | 2015. június 2. 18:00
Az okostelefonok nagy segítséget nyújtanak akkor is, ha valaki a pénzét akarja befektetni, árfolyamokat szeretne figyelni, portfólióját értékelni, vagy egyenesen kereskedni szeretne bárhonnét. Némelyik alkalmazás ingyenes verziója is hasznos, mások viszont igen nehezen használhatók, főleg, ha államiak.
Makro / Külgazdaság A jó, a rossz és a csúf - fenntartható-e a gazdasági növekedésünk?
Eidenpenz József | 2015. május 14. 18:04
Gazdasági növekedésünk annyiban fenntartható, hogy külpiaci egyensúlyunk jó. De sok volt az egyszeri tényező az utóbbi időben, hosszú távon csak 2-2,5 százalékos a növekedési potenciálunk, ami kevés a felzárkózáshoz. Dollárban már nem olyan jó a magyar állampapír-hozam – hangzott el az Aberdeen konferenciáján.
Makro / Külgazdaság Erősödik a forint és társai - nem fogják ölbe tett kézzel nézni
Privátbankár.hu | 2015. március 25. 17:32
Londoni elemzők szerint a közép-európai jegybankok nem fogják tétlenül nézni a fizetőeszközök erősödését, vágni fognak.
Deviza / Áru Repül a, repül a forint! Már 298 forint alatt az euró
Privátbankár.hu | 2015. március 25. 09:42
Ma ott folytatta az euró árfolyama, ahol tegnap abbahagyta, kilenc óra körül 298 forint alá süllyedt egy euró ára. A BUX index szerény pluszban nyitott, majd mínuszra váltott, elöl az OTP és a Telekom, gyengélkedik a Mol és a Richter.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint és az európai indexek - a Molnak mégis nagyon fájt valami
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 17:54
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 69 pontos, 0,44 százalékos emelkedéssel, 15 755 ponton zárt pénteken. A mutató egyébként pár perccel öt óra előtt ugrott pozitívba.
Részvény / Deviza / Áru Valahol Európában… még van egy kis tőzsdei kereskedés, és így indult
Privátbankár.hu | 2014. december 31. 09:57
A német és észak-európai tőzsdéken kedden volt utoljára kereskedés, de ma kinyitott London, Amszterdam, az Euronext és Madrid, Párizs is. Az indexek negyed-fél százalékos pluszban voltak.
Részvény / Deviza / Áru 10 dolog, ami balul sülhet el 2015-ben
Privátbankár.hu | 2014. december 30. 11:00
A MarketWatch összefoglalta azt a 10 kockázati tényezőt, ami a 2015-ös tőzsdei ralit veszélyezteti – írta az Equilor Befektetési Zrt. hírlevele.
Deviza / Áru 304 forintnál pattog az euró, meglepetést okoztak a kínaiak
Privátbankár.hu | 2014. november 24. 11:26
Miután pénteken rövid időre 304 forint alá is beesett az euró árfolyama, hétfőn délelőtt kicsivel efelett mozgott, 304,20 körül. A svájci frank 253,20, a dollár 245,60 forinton állt. A jen hét éves mélypont közelében áll.
Deviza / Áru Elmaradt a tombolás, még a forintot se mozdította el a hír
Privátbankár.hu | 2014. október 2. 16:03
Bár sokféle intézkedésről beszélt az EKB ülése után Mario Draghi, egyik sem volt elég újdonság vagy eléggé konkrét a piac szája íze szerint. A kommentátorok enyhe csalódásként írták le az érkező híreket, a piacokon nem volt lényeges változás az árfolyamokban. Az euró kissé gyengült, ahogy a forint is.
Deviza / Áru Az infláció nem számít? Erősödött a forint (frissítve)
Privátbankár.hu | 2014. július 11. 09:46
Gyenge erősödéssel indult a forint a hét vége előtti napnak, az inflációs adatközlés előtti órában újra 310 fölé kúszott az euró árfolyama. Aztán vissza 310 alá. Aztán visszakapcsolták a mágnest.
Pénzügyi szektor Tényleg manipulálhatták a devizaárfolyamot - megvan a bizonyíték?
Privátbankár.hu | 2014. május 20. 16:47
Legalábbis erre utaló jeleket talált a német pénzügyi felügyelet, ezért nemcsak a Deutsche Banknál, hanem más német bankoknál is vizsgálódnak.
Deviza / Áru Kilőtt a GDP, kilőtt a forint: 300-ig is elmehet az euró? (frissítve)
Privátbankár.hu | 2014. május 15. 10:43
A vártnál is sokkal jobb lett a magyar GDP adat első negyedévben, a hírre megugrott a forint.
Részvény / Deviza / Áru Beszakadt az OTP - gyengült a forint
Privátbankár.hu | 2014. január 24. 17:42
Erőteljes nyomás alá kerültek a feltörekvő országok pénteken a pénzpiacokon, és a BUX is nagyot esett.
Deviza / Áru Bántják a forintot - 306 fölött volt az euró
Privátbankár.hu | 2014. január 24. 16:46
Az euró jegyzése már délelőtt átlépte a 306 forintot, innen kicsit visszaerősödött a magyar deviza, de továbbra is 306 környékén ingadozik az árfolyam.
Deviza / Áru Devizaárfolyamot manipuláltak? Több kontinensen is nyomoznak
Privátbankár.hu | 2013. december 4. 12:49
Lapértesülése szerint nagy hasznot húzhattak a napi 5 ezer milliárd forgalmú piacon.
Befalap Ez a közös a kungfuban és a devizaspekulációban – interjú
Eidenpenz József | 2013. november 21. 06:10
Az alacsony kamatok komoly fellendülést hozhatnak az ingatlanpiacon. Már 2009 óta állandóan a részvénypiacok haláláról van szó, de csak nem akar bekövetkezni, a papírok értékeltsége már nem olcsó, de az alacsony kamatokkal megmagyarázható. A kisbefektetők jobbára veszítenek a devizaspekulációkon – interjú Szabó Lászlóval, a Concorde Alapkezelő elnökével.
Makro / Külgazdaság Mi lesz velünk, ha jön egy újabb krach?
Eidenpenz József | 2013. szeptember 26. 06:10
Amit most kihagytak szeptemberben, az majd elindul október-novemberben, vagy komolyabb fordulat, rezsimváltás van a Fed politikájában? Miért állja jól a forint a nemzetközi viharokat, és meddig tarthat ez?
Deviza / Áru Könnyes búcsúra készül a piac - magyar adatok is jönnek
Privátbankár.hu | 2013. július 8. 08:58
A pénteki adatok megerősítették a befektetőket arról, hogy hamarosan el kell búcsúzniuk az amerikai pénznyomdától. A dollár bivalyerős.
Deviza / Áru Vegyük vagy adjuk el? Mi lesz most a forinttal?
Eidenpenz József | 2013. július 4. 06:15
Mennyi lesz a forint árfolyama augusztus végén és az év végén? Alulértékelt vagy felülértékelt nemzeti valutánk? Külföldi nyaralás előtt mikor érdemes devizát venni? Hogyan reagálnak a kisbefektetőik az alacsony kamatokra? Brókercégek elemzőit kérdeztük.
Deviza / Áru Tényleg olcsóbb nyáron az euró? Pont hiteltörlesztéskor drágább a frank?
Eidenpenz József | 2013. június 21. 06:05
Ilyenkor sokan törik a fejüket, hogy mikor, milyen áron vegyenek devizát a nyaraláshoz vagy spekulációs célzattal, mivel nyáron a turistaszezon miatt időnként olcsóbb, mint máskor. Az a meggyőződés is makacsul tartja magát sok hitelesnél, hogy a devizaárak mindig éppen akkor mennek fel, amikor törleszteniük kell. Tényleg?
Deviza / Áru Kínai figurával indul a hét - erősödik a forint
Privátbankár.hu | 2013. június 3. 08:38
Tömegével érkeznek ma a gazdaság kilátásairól árulkodó adatok, elsőként Kína jelentett - rögtön van is egy csavar a számokban.
Deviza / Áru Magyarországnak semmi keresnivalója a devizaháborúban
Eidenpenz József | 2013. április 24. 13:59
Bár minden feltétele adott, még korai devizaháborúról beszélni a nagyvilágban, inkább kisebb pengeváltások vannak a gazdaságélénkítési törekvések következményeként. Magyarországon ilyenbe belemenni, a forintot gyengíteni őrültség lenne, de szerencsére nem is merült fel komolyan – mondja a Pioneer Investments igazgatója.
Részvény / Deviza / Áru Tipptaksaméter 1.: Amikor tíz meghökkentő előrejelzésből egy sem következett be
Eidenpenz József | 2012. december 26. 18:43
Év végén rengeteg prognózis, a következő évre szóló tipp lát napvilágot, amelyek nagy része később feledésbe merül. Új sorozatunkban visszamegyünk az időben és megnézzük, mennyire jöttek be a korábbi tippek. Ki fogott mellé, kinek lett igaza? Mekkora nyereséget, veszteséget ért el, aki esetleg cselekvésre váltotta a gondolatokat, és valódi pénzt kockáztatott?
Deviza / Áru A japánok is megtudják, milyen a kétharmad - gyengélkedik a forint
Privátbankár.hu | 2012. december 17. 10:36
Japánban kétharmados győzelem született a választásokon, esett a jen árfolyama. Közeleg az amerikai költségvetési szakadék, Európában jó a hangulat, a forint mégis tovább gyengélkedik.
Deviza / Áru Este érkezhet újabb lökés - gyengült a forint
Privátbankár.hu | 2012. december 12. 10:24
Este a Fed bejelentheti, hogy mit kezd a gazdasággal az Operation Twist lejárta után. Az euróval épp minden rendben van, a fiscal cliff ügyében nincs megegyezés, a forint viszont árral szemben gyengül.
Deviza / Áru Itt van Amerika! Belehúzott a forint, 279 alatt járt az euró (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 14:50
A feltörekvő piaci eszközök iránti élénkülő kereslet és a magas magyar kamatfelár hatását a napokban ellensúlyozta az IMF-megállapodás távolodása és az újabb leminősítés híre, csütörtökön azonban már a forintot is "megfertőzte" az Amerika felől áradó optimizmus.
Vásárló Részegen fogsz fogadni a meccsre? Sokan várnak már a pénzedre!
Eidenpenz József | 2012. október 20. 14:00
Számos szurkoló a tévé előtt, a meccsre várva vagy a szünetben, az elfogyasztott sörök hatására kezd neki kedvenc csapatára fogadni az internetes fogadóirodáknál. Pedig sör nélkül is meglehetősen nagy hátrányban van, egy egész üzletág épül ugyanis arra, hogy a pénzüket vagy egy részét elnyerje, lehetőleg teljesen kifossza őket. Az iparág valóságos dzsungel, aki betéved, rengeteg veszéllyel kell szembenéznie.
Deviza / Áru Lehet egy pezóval, egy sékellel, egy báttal, egy ringgittel és két rúpiával több?
Privátbankár.hu | 2012. május 30. 15:24
A Magyar Nemzeti Bank áttekintette a hivatalos devizaárfolyam-lapján szereplő devizák listáját, és június 15-től kibővíti azt a következő devizákkal: izraeli sékel (ILS), thai bát (THB), indonéz (IDR) és indiai (INR) rúpia, maláj ringgit (MYR), fülöp-szigeteki peso (PHP) – közölte a jegybank.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG