Egészségügyi kiadások
Benchmark Államhatalmi centralizáció: így érezzük csupán vagy valóban zajlik? 
Bod Péter Ákos | 2021. április 23. 05:14
Egyre több területre terjed ki a kormányzati hatalom-központosítás, ezzel a társadalom és a gazdaság életében való beavatkozás. Vajon valóban érvényesül ilyen folyamat, vagy csupán néhány vitatott ügy miatt érezzük így? Esetleg csak a korszellem érvényesül minálunk is? Az államháztartás szerkezeti változásaiból több kérdésre is választ kaphatunk.
Makro / Külgazdaság A jövő évre csúszhat a kórházak adósságának rendezésére 
Baka F. Zoltán | 2019. december 12. 12:16
Időről időre óriási adósságot halmoznak fel a korházak, most ismét fojtogató ennek a szintje. Gyulyás Gergely ennek rendezéséről azt mondta, hogy csomagban vizsgálja a kérdést a kormány.
Vállalat Nagy fordulat az egészségügyben - hamarosan már nem lesznek igazi betegek? 
Privátbankár.hu | 2018. február 24. 18:34
Évente átlagosan 4,1 százalékkal nőnek majd az egészségügyi kiadások 2017 és 2021 között világszerte. A magasabb költés ugyanakkor nem feltétlenül jelent jobb egészségügyi eredményeket, az egészségügyi szolgáltatóknak valószínűleg továbbra is csökkenő nyereséggel és növekvő költségekkel kell számolniuk.
Makro / Külgazdaság Ennyi pénzből meddig lehet életben maradni? Tényleg fejlődik a magyar egészségügy 
Privátbankár.hu | 2016. október 5. 14:48
A pénz nem boldogít, de legalábbis nem ez tesz minket elsősorban hosszú életűvé – míg számos fejlett ország meglehetősen csúfos helyen végzett a Bloomberg egészségügyet vizsgáló indexében, Magyarország szépen kapaszkodik fölfelé. A régiós társakhoz képest azonban még mindig van mit javítani.
Makro / Külgazdaság Se nyugdíj, se segély - komoly bajok vannak a szociális ellátással  
Privátbankár.hu | 2014. június 9. 09:12
A világ lakosságának több mint 70 százaléka nem kap megfelelő szociális ellátást, ráadásul több ország is leépíti a szociális védelmi rendszerét. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) legfrissebb, nemzetközi jelentéséből kiderül, a világ lakosságának csupán 27 százalékának elérhető az átfogó szociális védelem.
Személyes pénzügyek Napi 90 milliót csúsztatunk az orvosok zsebébe 
Privátbankár.hu | 2014. január 21. 07:33
Egy felmérés szerint a magyarok zsebből fizetik az egészségügyi kiadások több mint negyedét.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG