Esélyegyenlőség
Vállalat A Budapesti Értéktőzsde nem csak nőnapon támogatja a nők részvételét az üzleti életben 
Privátbankár.hu | 2024. március 7. 17:50
Az üzleti szférában a vezető testületek arányos összetételét, az esélyegyenlőséget és a nők részvételének támogatását szorgalmazza a Budapesti Értéktőzsde Nyrt. (BÉT), amely ennek előmozdítására szándéknyilatkozatot írt alá több szakmai szervezettel - közölte az értéktőzsde csütörtökön az MTI-vel.
Vásárló Így segítik a mozgássérülteket a Szigeten  
Privátbankár.hu | 2017. július 28. 15:31
A tavalyi év sikere után a program idén is folytatódik.
Személyes pénzügyek Ki nem találod, miért fogott össze Merkel és Trump lánya  
Privátbankár.hu | 2017. április 25. 17:46
A nők hitelhez jutását segítő kezdeményezést indított útjára Berlinben a világ legfejlettebb ipari államait és legnagyobb feltörekvő országait összefogó G20 csoport soros német elnökségének keretében Angela Merkel német kancellár és Ivanka Trump, Donald Trump amerikai elnök tanácsadója és lánya.
Pénzügyi szektor Itt van Matolcsyék javaslata: akadálymentesítik a bankokat? 
Privátbankár.hu | 2017. március 27. 10:26
A jegybank szerint nyitni kell a speciális igényű ügyfelek felé is.
Pénzügyi szektor Könnyebben intézhetik a pénzügyeiket a fogyatékkal élők  
Privátbankár.hu | 2017. március 24. 14:34
Esélyegyenlőségi ajánlást adott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a pénzintézeteknek a speciális igényű ügyfelek megfelelő kiszolgálásához.
Vásárló Döntött a Tesco: sokkal olcsóbban adják a rózsaszín borotvát 
Privátbankár.hu | 2017. január 3. 07:59
Közgazdaságilag talán indokolt lenne, de szexistának találták, hogy a női borotva kétszer annyiba kerül, mint a férfi.
Karrier Nőknek indít ösztöndíjat a Mol  
Privátbankár.hu | 2016. október 12. 15:51
A Mol-csoport új ösztöndíjprogramot indít a földtudományi, olajmérnöki, kémiai, petrolkémiai, és más tudományos, műszaki, technológiai és matematikai szakokon tanuló női hallgatóknak - közölte a társaság a Privátbankárral.
Karrier Kezdik belátni a főnökök, nem kell félni a fogyatékossággal élő dolgozótól?  
Privátbankár.hu | 2016. február 4. 08:03
Az ezredforduló óta folyamatosan növekszik a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya. Tavaly már csaknem minden negyedik rokkant személyt foglalkoztattak. Bár ennek ellenére még mindig messze vagyunk az EU 40-50 százalék közötti átlagától, a változás komoly előrelépésnek tekinthető.
Karrier Hatékonyabbak a női cégvezetők - de akkor miért vannak egyre kevesebben?  
Privátbankár.hu | 2015. október 17. 11:20
Az elmúlt öt évben csökkent azoknak a gazdasági társaságoknak az aránya, amelyekben a nők is tulajdonosi vagy aláíró szerepet kaptak. Annak ellenére, hogy a statisztikák szerint a hölgyekhez is kötődő cégek megbízhatóbbak, visszaszorulóban van a nők szerepe a cégvilágban.
Makro / Külgazdaság Durvul a vita: ki akarja megfúrni a férfiak korai nyugdíjazását?  
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 1. 07:59
Hétfőn megtámadták az Alkotmánybíróságon (Ab) azt a kúriai döntést, amely elrendelte a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést. A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) most azt kéri, ne bújjanak a Ab által nyújtott fedezék mögé, álljanak a nyilvánosság elé a valódi szervezők. A népszavazás kiírásához szükséges aláírásgyűjtés viszont tovább folytatják.
Makro / Külgazdaság Mégsem lesz népszavazás a nyugdíjról?  
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 31. 08:38
Alkotmánybíróságon (Ab) támadták meg azt a kúriai döntést, amely elrendelte a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásáról szóló népszavazási kezdeményezést - mondta el az alkotmányjogi panaszt benyújtó Dessewffy Alice ügyvéd az MTI-nek.
Makro / Külgazdaság Élni, de hogyan? Itt a legnehezebb a fogyatékossággal élők helyzete 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 8. 14:30
Nógrád megyében vannak a leghátrányosabb helyzetben a fogyatékossággal élők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint: amellett, hogy ebben a megyében a legnagyobb a fogyatékosság által akadályozottak aránya, az iskolai végzettség tekintetében is az utolsó helyen áll, és a foglalkoztatottak aránya is itt a legalacsonyabb. A legjobb helyzetben a fővárosban és Pest megyében, valamint a Nyugat-Dunántúlon élnek.
Karrier Idén is keresik a fogyatékosság-barát munkahelyeket  
Privátbankár.hu | 2014. december 20. 14:59
A program elsődleges célja: segíteni az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását.
Makro / Külgazdaság Előbb legyen mit enni, és utána épüljön stadion 
Balla Györgyi | 2014. szeptember 15. 06:12
Újra buktathatnak az alsó tagozaton, a tankötelezettség korhatárát csökkentették, szakemberek szerint ma már érezhetően megnőtt a lemorzsolódó, nem dolgozó nem tanuló tizenévesek száma. Hogyan tovább? Sok múlik a pénzen, a pedagógusok képzettségén, létszámán és szemléletén. Interjú Bass László szociológussal
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG