<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Fiatal
Makro / Külgazdaság Felmérés: minden második fiatal négy óránál is többet tölt a neten
Kormos Olga | 2021. május 20. 16:23
Egyre több időt töltenek a fiatalok az interneten, amely sérülékenyebb személyiséghez is vezethet – többek között erről is szó esett a BeSocial által végzett kutatásból, amely a 14-25 éves fiatalokat vette górcső alá. A szülőknek nem lesz jókedvük a felmérés eredményeitől.
Személyes pénzügyek Sötét a kép - mi aggasztja a magyar fiatalokat?
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 3. 18:00
Tudatosabbak a pénzükkel és nagyobb arányban tesznek félre – ez jellemzi a magyar fiatalokat a K&H ifjúsági indexe szerint. A felmérés eredményei azt mutatják, hogy a 19-29 éves korosztály inkább borúlátó a jelenlegi pénzügyeivel kapcsolatban, viszont egyre többen várnak javulást a jövőben.
Karrier Az arcpirító luxusnak nincs határa - mennyi pénze van a leggazdagabb gyerekeknek?
Privátbankár.hu | 2018. január 25. 20:20
Híres sztárpárok gyerekei, csodagyerekek, színészek, és egy herceg - az élet sok területén örökölhet milliókat valaki, de a szerencséseknek születésüktől fogva is milliók járnak. Legújabb videónkban összegyűjtöttük a leggazdagabb gyerekeket és tiniket.
Karrier Tömegesen hagynák el a fiatalok az országot - mit utálnak a legjobban?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 21. 12:40
19-29 éves dolgozó fiatalok 36 százaléka tervezi a külföldi munkavállalást. Azonban nemek között jelentősek az eltérések: a dolgozó férfiak fele, míg a nők mindössze 16 százaléka keresné kenyerét külföldön - derül ki a K&H fiatalok jóléti indexéből. Az oktatási rendszert és a jelenlegi munkájukat is utálják a fiatalok, nem csoda, ha inkább az országhatáron túlra tekintgetnek.
Karrier Ennyiből nem lehet megélni - menekülnek a fiatalok Magyarországról
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 11. 20:31
Félelmetes tendencia látszik egy friss felmérésből, a magyarok 74 százaléka gond nélkül vállalna egy külföldi munkalehetőséget. Rossz munkakörülmények, kevés lehetőség az előrelépésre, ez csak néhány dolog, ami elől menekülnének. Pedig a cégek is tudnának tenni azért, hogy ne akarjanak kivándorolni ennyien.
Uniós pályázatok Kétmilliárd forintból küzdene a drogok ellen a kormány - csakhogy hiába?
Privátbankár.hu | 2017. május 24. 14:32
Bejelentették a kormány nagy tervét a gyermekotthonokról és a drogprevencióról.
Közérdekű Tényleg butulnak el a mai fiatalok?
Privátbankár.hu | 2017. március 5. 12:44
Ha hinni lehet a kutatásoknak, akkor jócskán van miért aggódnunk a mostani tizenévesek miatt.
Karrier Vidéken maradnál fiatalon? Így segít az állam
Privátbankár.hu | 2017. február 14. 10:45
Támogatást nyerhetnek a vidéki önkormányzatok, ezzel segítve az ottmaradó fiatalokat.
Karrier Lehangoló kép a magyar fiatalokról – tényleg rossz a helyzet?
Privátbankár.hu | 2016. december 17. 14:39
Egy friss felmérés szerint minden második fiatal élvezi a munkáját, mégis 46 százalékra csökkent az állásukat biztosnak érzők, és 31 százalékra azoknak az aránya, akik megbecsülést tapasztalnak munkahelyükön. Fejlődési lehetőséget mindössze ötödük százalék lát maga előtt. A diákok közül többen folytatnának külföldön tanulmányokat, mint amennyien munka miatt elhagynák az országot.
Karrier Nem csoda, hogy sokan lelépnek - csapnivaló a magyar fiatalok helyzete
Privátbankár.hu | 2016. április 23. 10:05
A fiatalok elégedettségét mérő jóléti index szerint romlott a fiatalok saját pénzügyi helyzetének megítélése. Ez azért is probléma, mert eddig is rossz volt a helyzet. A legmegdöbbentőbb adat azonban az, hogy míg a diákok majdnem fele elégedett helyzetével, ez majdnem felére esik vissza, amikor munkát kapnak. A jó hír, hogy optimisták maradnak.
Részvény / Deviza / Áru Ez a 17 éves srác mindenkit kenterbe ver a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2015. április 28. 16:46
Brandon Fleisher átlagos középiskolás, egy dolgot leszámítva: úgy tőzsdézik, mint csak nagyon kevesen.
Makro / Külgazdaság Nincs jó hírünk: tovább gyorsul az elvándorlás
Privátbankár.hu | 2015. április 8. 10:03
Magyarország a kutatások szerint szinte egyáltalán nem tud vonzó alternatívát nyújtani a fiataloknak. Egyre többen távoznak külföldre.
Makro / Külgazdaság Hangyányit lett kevesebb munkanélküli az EU-ban
Privátbankár.hu | 2015. január 7. 13:51
Ha kicsivel is, de nőtt a foglalkoztatottság novemberben az előző havi adatokhoz képest. Magyarország is szépített a számokon.
Személyes pénzügyek Már most neki kéne állni spórolni - sötéten látják a fiatalok a nyugdíjas éveiket
Privátbankár.hu | 2014. november 20. 20:55
Az egyetemisták négyötöde szerint 10 millió forintnál nagyobb megtakarításra lenne szükségük ahhoz, hogy tisztességes megélhetést tudjanak maguknak biztosítani a nyugdíjas évekre. Döntő többségük szerint ugyanakkor a legtöbb ember épp csak kijön a bevételeiből, ezért nem is tud félretenni. Sokan pedig úgy gondolják, nyugdíjba vonulásuk után is dolgozniuk kell.
Karrier Multi látogatást szerveznek fiataloknak
Privátbankár.hu | 2014. július 26. 09:50
Az Új Nemzedék Központ célja, hogy egy éven belül több multinacionális céggel is együttműködési megállapodást kössenek, ezzel is segítve a fiatalok álláskeresését - olvasható a szombati Magyar Nemzetben.
Pénzügyi szektor A magyar fiatalok és a kölcsön: Anyu, van egy húszasod holnapig?
Privátbankár.hu | 2014. június 17. 14:16
A legtöbb fiatal már kért és kapott kölcsön pénzt a barátoktól, rokonoktól. Egy tízesért még nem szaladnak a bankba, de ha százezer forint kellene, inkább a profikhoz fordulnak. Minél több pénzt adnak kölcsön, annál több csúszást hajlandóak elviselni - a kamathoz nem ragaszkodnak, de ha elúszik a pénz, akkor elúszhat a barátság is.
Pénzügyi szektor Így bankolnak a magyar fiatalok: bíznak a bankosokban
Privátbankár.hu | 2013. december 1. 13:50
Ma Magyarországon a 19-29 éves városi fiatalok átlagosan 18 évesen nyitják meg első bankszámlájukat. Bankot egyharmaduk, számlacsomagot a bankon belül pedig kicsivel kevesebb, mint negyedük váltott már. A kötődés egyik meghatározó oka, hogy bankjával a többségnek nincs problémája, így nem érez különösebb késztetést a váltásra. A K&H pályakezdők jóléti index kutatási adataiból kiderül az is, bár az internet korát éljük, ha számlacsomag váltanak, a fiatalok többsége a banki ügyintéző javaslata alapján dönt.
Pénzügyi szektor Mi a kapcsolat a folyószámla és bankkártya között? Sokan nem tudják
Privátbankár.hu | 2013. május 27. 11:42
A fiatalok túlnyomó többsége igénybe veszi a banki szolgáltatásokat, elsősorban a folyószámlát és a bankkártyát, de sokan nincsenek tisztában ezek kapcsolatával. A hitelfelvételt azonban több mint 40 százalékuk elutasítja, derül ki a K&H pályakezdők jóléti index 2013. első negyedévi kutatásából.
KKV Tehetséges fiatal válalkozóknak írtak ki pályázatot, 5 millió a tét
Privátbankár.hu | 2013. május 17. 14:46
Országos népszerűséggel és ötmillió forintos fődíjjal járó pályázatot indít a Példakép Alapítvány. A Példakép Pályázaton olyan fiatal vállalkozók vehetnek részt, akik vállalkozásukkal pozitív példát mutatnak a társadalomnak és a fiatal generációnak.
Személyes pénzügyek A pénz beszél! Te érted? - így neveli az állam a fiatalokat
Privátbankár.hu | 2013. április 24. 10:56
Április végéig több mint 112 ezer középiskolás kapja meg a Magyar Nemzeti Bank „A pénz beszél! – Te érted?” című tájékoztató füzetét. A kiadvány meghatározó szerepet tölt be a fiatal nemzedék pénzügyi kultúrájának fejlesztésében.
Személyes pénzügyek Zöld erdőben jártam... Mire költse a gyerek a locsolópénzt?
Privátbankár.hu | 2013. április 1. 10:00
A szülők többsége szerint a gyerekek édességre, vidámparkra költik a locsolópénzt, de van, aki biciklit vesz belőle. Bár a gyerek „dolgozik” meg a pénzért, a szülők felelőssége, hogy megtanítsák megfontoltan elkölteni a kapott pénzt.
Karrier Így segítenék a fiatalok elhelyezkedését
Privátbankár.hu | 2013. február 18. 17:37
Együttműködési megállapodást köt a fiatalok foglalkoztatási helyzetének javításáért a Munkástanácsok Országos Szövetsége és az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége - jelentette be a két szervezet hétfőn.
Vásárló Ki fog olvasni a jövőben, és mit?
Privátbankár.hu | 2013. február 12. 17:30
A fiatalok 7 százaléka olvas naponta, további 16 százalékuk heti rendszerességgel - derül ki az Ipsos felméréséből. Akik nem olvasnak rendszeresen azzal indokolják, hogy nincs rá idejük, nem érdeklődnek az olvasás iránt, vagy drágák a könyvek. A szakmunkás végzettségűek olvasnak a legkevesebbet, és ők indokolják a leggyakrabban ezt a magas könyvárakkal.
Karrier Fiatalok munkához jutását támogatná az Európai Bizottság
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 13:37
Az Európai Bizottság olyan intézkedésekre tett javaslatot, melyek keretében a tagállamok segítséget kapnak ahhoz, hogy állásajánlatok, oktatási és képzési lehetőségek biztosítása révén enyhítsék a fiatalok elfogadhatatlan méreteket öltő munkanélküliségét és társadalmi kirekesztettségét.
Vásárló ÁNTSZ: veszélyes az energiaital, akár halált is okozhat
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 11:37
Az elmúlt egy év alatt 232 esetben érkezett jelentés túlzott energiaital fogyasztással összefüggő rosszullétről, kellemetlen tünetekről az ÁNTSZ-hez. Az elfogyasztott energiaital mennyisége a két decilitertől a 3 literig terjedt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG