Gazdasági kormányzás
Makro / Külgazdaság Orbán: Nem megszorítások jönnek, kialakítják az inasrendszert
Privátbankár.hu | 2014. október 10. 09:43
Orbán szerint nincs értelme a megszorítás, pénzosztás politikájának. A fiatalokat az iskolákban és a munkahelyeken egyszerre kell képezni, inasrendszer kell, mert az is lehet, hogy nemsokára munkaerő-hiány várható. A választás után a kormány gyorsan összeül és cselekszik.
Makro / Külgazdaság Magyarország akár 100 évre is lecsúszhat - interjú Bokros Lajossal
Siklós András | 2013. április 16. 06:12
Versenyezhetnek-e a mostani megszorítások a 20 évvel ezelőtti Bokros-csomaggal? Tényleg becstelenség volt a magánnyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlása? Miért reformellenes a magyar elit jelentős része? Mikor szakad el a cérna a magyar társadalomban? Működik-e kettős mérce az Európai Unióban? A válaszokat Bokros Lajostól vártuk. Interjú.
Makro / Külgazdaság Megerősítették: Orbán-Van Rompuy csúcs lesz holnap Budapesten
Privátbankár.hu | 2013. február 26. 11:39
Az Európa Tanács első embere nem arról híres, hogy nagy utazó lenne, a Miniszterelnökség szűkszavú közleményben tudatta, holnap Budapesten fontos megbeszélés lesz.
Makro / Külgazdaság Kovács Árpád: teremtse már meg a kormány a stabilitás feltételeit!
Privátbankár.hu | 2012. november 9. 13:02
A Költségvetési Tanács elnöke szerint a magyar gazdaság stabilitása egyszerre jelent reálgazdasági és költségvetési stabilitást is, és mivel nélküle nincs lehetőség a gazdaság dinamizálására, a magyar kormánynak meg kell teremtenie a stabilitás feltételeit.
Makro / Külgazdaság Heim: valójában nem csökkentették az államadósságot
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 11:46
A Századvég Gazdaságkutató elnöke szerint a gazdaságpolitika rossz eszközökhöz nyúlt, sürgős korrekcióra szorul. Alapprobléma, hogy feleslegesen vonták be a nyugdíjpénztári vagyont, nem történt ugyanis adósságcsökkentés, különadókat pedig nem lehet örökké kivetni.
Makro / Külgazdaság Gazdasági kormányzás: Európa végre lépett egy nagyot
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 15:16
A szorosabb gazdasági kormányzás felé tett egy hatalmas lépést Európa ma Brüsszelben, kellett hozzá a magyar elnökség is - meg egy görög, "kvázi" államcsőd
Friss
hírlevél