<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Görög választás
Makro / Külgazdaság Még egy esély: Ciprasz megint belevághat a görög válságkezelésbe
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 21. 07:42
Meglepően nagy fölénnyel nyert Alekszisz Ciprasz a görög választásokon, a hitelezőknek továbbra is vele kell tárgyalniuk.
Makro / Külgazdaság Karnyújtásnyira a görög megállapodás?
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 8. 13:01
Néhány napon belül létrejöhet a megállapodás a görög kormány és a hitelezők között a Görögországot a csődtől megmentő harmadik hitelcsomagról - közölte egy neve elhallgatását kérő bennfentes a Reuters hírügynökséggel.
Makro / Külgazdaság Euró? Kösz, inkább nem! Sorra hátrálnak ki a csatlakozni vágyók
Káncz Csaba | 2015. július 17. 08:31
Varsótól Szófiáig az újonnan csatlakozott EU-tagállamok a legkülönfélébb módon fejezik ki meghátrálásukat az euró-csatlakozás folyamatától. Túl nagy a megrettenés a görög folyamatok láttán. A görög adósságválság újra a figyelem középpontjába hozta az euró születési rendellenességeit. Sokak szemében a jelenlegi görög válság azt is igazolja, hogy a politikának nem szabad felülírnia a közgazdaságtan szabályait.
Makro / Külgazdaság Az emberek torkán még le kell nyomni ezt a megszorítást
Privátbankár.hu | 2015. július 14. 11:49
De legalább megkönnyebbülést jelenthet, hogy megszűnt a bizonytalanság Görögországban.
Makro / Külgazdaság Senkinek sem kellenek már a görögök? – Nem fog sírni Európa ha lelépnek
Privátbankár.hu | 2015. január 12. 16:58
Brit pénzügyi elemzők szerint igazából kicsikét túl van reagálva a görög elnökválasztás csődje, és nem is okozna akkora problémát, ha a görögök távoznának az övezetből.
Makro / Külgazdaság A görög kormánynak annyi – a választásból baj lehet
Privátbankár.hu | 2014. december 29. 15:54
Előrehozott választást tartanak a dél-európai országban, miután a parlamentnek ismét nem sikerült elnököt választania - írja a Reuters.
Pénzügyi szektor Visszavándorol a pénz a görög bankokba
Privátbankár.hu | 2012. július 5. 07:24
Kezdik visszavinni pénzüket a görögök a hazai bankokba azután, hogy a legutóbbi választáson egyértelműen az európárti politikai erők kerekedtek felül. A választások előtt napi 100-500 millió eurót vettek ki a bankokból a görögök.
Deviza / Áru Sikerült a görög kormányalakítás – erősödik az euró és a forint (videó)
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 14:50
Megalakulhat az új görög kormány, miután sajtóhírek szerint sikeres volt a kormányalakítási tárgyalás. Úgy tudni, hogy 15 órakor teszi le az esküt Antonisz Szamarasz kormányfő. A hírre nagyot ugrott az euró és a forint is erősödni kezdett.
Deviza / Áru Megtáltosodott a forint - 288 forint alá is benézett az euró! (videóval)
Borbély Péter | 2012. június 19. 16:20
Második napja szinte töretlenül erősödik a forint. A haza deviza több mint egy hónapja nem mutatott ilyen erőt. A magyar eszközök hétfőn szembementek a világpiaci trenddel is. A háttérben részben az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos feszültségek oldódása áll, részben a nemzetközi hangulat javulása. A budapesti tőzsde viszont ma közelében sincs a nemzetközi mezőnynek.
Makro / Külgazdaság Európai belharc: Görögország csak ürügy?
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 11:40
Befolyásos athéni gazdasági-politikai agytröszt véleménye szerint még semmi sem dőlt el Görögországban a választások nyomán, ősszel lázadásokra és zavargásokra lehet majd számítani. A frontvonal ugyanakkor áthelyeződött, már nem Görögország és Nyugat-Európa között, hanem Nyugat-Európa és Nyugat-Európa között húzódik, így a görög ügy már csak ürügy maradhat.
Pénzügyi szektor Már nem menekítik a pénzt a görögök - eddig 72 milliárd euró ugrott
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 10:45
Lassult a betétkivonás a görögországi bankokból azt követően, hogy a nemzetközi pénzügyi mentőcsomag mellett elkötelezett Új Demokrácia nyerte meg a választásokat - számolt be a Bloomberg banki bennfentesekre hivatkozva.
Makro / Külgazdaság Így látják a görög helyzetet a londoni elemzők
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 18:36
Londoni elemzők szerint a görög parlamenti választások nyomán csökkent annak a rövid távú kockázata, hogy Görögország távozni kényszerül az euróövezetből, de ez a veszély hosszabb távlatban továbbra sem szűnt meg, és ezért tartós piaci fellendülés a viszonylag piacbarát választási eredmény ellenére sem várható.
Makro / Külgazdaság Ezt megúsztuk: egyelőre senkit nem minősít le a Fitch
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 17:52
A görög választások eredményeként csökkent annak a kockázata, hogy Görögország szabályozatlan körülmények között, rövid időn belül távozni kényszerül az euróövezetből - vélekedett a Fitch hitelminősítő, egyben közölte, hogy ennek megfelelően egyelőre nem veszi gyors leminősítést valószínűsítő negatív felülvizsgálat alá az összes euróövezeti tagállam adósbesorolásait.
Részvény / Deviza / Áru Kifulladtak a tőzsdék, a BUX viszont felülteljesít
Borbély Péter | 2012. június 18. 13:45
Hamar véget ért a görög választás utáni kezdeti jó hangulat a részvénypiacokon, az európai indexek többnyire stagnálnak, az amerikai határidős mutatók gyengülő nyitást jeleznek. A görögök után ismét a spanyol gondok kerültek a fókuszba. A budapesti piac viszont felülteljesítő, igaz a forgalom meglehetősen alacsony.
Makro / Külgazdaság Csoda nem történt, megváltás sem lesz, de egyelőre marad a görög euró
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 12:50
A görög parlamenti választások nyomán rövid távon csökkent annak a kockázata, hogy Görögország távozni kényszerül az euróövezetből, de tartós piaci fellendülés a viszonylag piacbarát választási eredmények ellenére sem várható. Az európai szuverén törlesztéskockázat-biztosítási indexek mindazonáltal érezhetően csökkentek a hétfői londoni kereskedésben.
Makro / Külgazdaság Ez nem Spárta: 300-an az euróért - vagy épp ellene
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 10:10
Az Új Demokrácia kapta a legtöbb (29,66 százaléknyi) szavazatot és az ezzel járó plusz 50 mandátumot a görög választáson - összesen 129-et szereztek. A Sziriza alig 3 százalékkal maradt le, ezzel 71 mandátumra tettek szert. A PASZOK 33 mandátumra jogosult, a volt koalíciós partnerek megszerezték a többséget.
Részvény / Deviza / Áru Mit ér a görög választás? Fogy a lendület, gyengül a forint
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 09:20
Nagy volt reggel az öröm a világban, mivel a görög választásokon kormányképes többségbe került az eddig kormányzó, mentőcsomagot támogató koalíció, így hétfőn mindenhol, itthon is pluszban nyitottak a tőzsdék. Ázsia komoly emelkedéssel nyugtázta a választási eredményeket - pedig még nem is oldódott meg semmi. Délelőtt már meg is kezdődött a kijózanodás.
Deviza / Áru A spanyol bankmentés hátán kapaszkodott fel az arany
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 08:52
A korábbi korrekciót követően a múlt héten az arany, és az ezüst árfolyama is erősödni tudott. Az arany iránt élénkülő kereslet a spanyol kormány pénzügyi segélykérelmének és a bizonytalan kimenetelű görög választásoknak volt betudható. Az európai adósságválság várhatóan fog még izgalmakat tartogatni, amely hosszú távon az arany malmára hajtja a vizet.
Makro / Külgazdaság Kína sem szeretné, ha a görögök elintéznék az eurót
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 08:39
Történelmi lehetőségről, az aggódó befektetők bizonyos mértékű fellélegzéséről és a megszorítások elkerülhetetlenségéről közölt kommentárt a kínai állami Hszinhua hírügynökség hétfőn, a görög választások eredménye kapcsán.
Makro / Külgazdaság Itt vannak a londoni forgatókönyvek a görög választásokra
Privátbankár.hu | 2012. június 17. 18:45
Újabb, idén már harmadik parlamenti választástól Görögország eurótagságának őszi megszűnéséig terjednek a londoni elemzők forgatókönyvei arra, mi követheti a görög választásokat. Az első exit-poll eredmények alapján egyelőre nem látszanak tisztán az erőviszonyok, viszont az már valószínűsíthető, hogy az első választáshoz képest a kevésbé radikális erők nagyobb arányban nyertek.
Makro / Külgazdaság A görög választás árnyékában kezdődik a G20-konferencia
Privátbankár.hu | 2012. június 17. 11:23
Miközben a világ feszülten figyeli a vasárnapi görög választás fejleményeit, hétfőn már kezdődik Mexikóban a G20 konferencia, ami természetesen elsősorban az európai válsággal foglalkozik. Terítéken lesz ezen kívül a fenntartható fejlődés és elképzelhető az is, hogy vitáznak a résztvevők az IMF-tartalékok feltöltéséről. Rendkívül fontos szerepet kaphatnak a segélyszervezetek, az éhínség visszaszorítása, de nem marad ki a témák közül a szíriai és az iráni konfliktus sem. A fórumnak tízezer résztvevője lesz, ebből háromezer az újságíró.
Deviza / Áru Este hatkor robbanhat a forint piaca - elkezdődött a görög választás
Privátbankár.hu | 2012. június 17. 06:14
Az euróövezet jövője szempontjából sorsdöntő parlamenti választások kezdődtek vasárnap reggel Görögországban. A szavazóhelyiségek közép-európai idő szerint reggel 6 órakor nyíltak meg, a 9,7 millió szavazópolgár este 18 óráig adhatja le voksát. A legelső előrejelzések rögtön ezt követően várhatók. Ha a megszorításokat ellenző erők győznek, akkor- ha csak rövid időre is - várhatóan összeomlik az euró piaca, magával rántva mindent. Ez esetben brutális forintgyengülés várható.
Pénzügyi szektor Görögország miatt minősítettek le ciprusi bankokat
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 07:26
Ciprusi bankokat minősített le kedden a Moody's Investors Service. A hitelminősítő bejelentése szerint a lépés annak megnövekedett kockázatát tükrözi, hogy Görögország távozni kényszerülhet az euróövezetből, a Moody's szerint az érintett bankok jelentős mértékben ki vannak téve a görög adóskockázatnak.
Deviza / Áru Maradt a csapkodás a piacokon, rángatják a forintot és az eurót
Borbély Péter | 2012. június 12. 10:53
Bizonytalanul, nagy kilengésekkel folyik a kereskedés továbbra is a legtöbb piacon. Tegnap hamar elolvadt az a nagy előny, amit a spanyol mentőcsomagról szóló hétvégi hírek okoztak. A bizonytalanságot jól mutatja az euró nagy kilengése a dollárral szemben. A forint piaca ideges, a budapesti tőzsde viszont határozott pluszban van.
Deviza / Áru Száguld az olajár
Privátbankár.hu | 2012. június 11. 08:04
Több mint 2 százalékkal drágultak az amerikai és az európai olajfajták a szabadpiacon, miután a spanyol mentőcsomag hírére jelentősen javult a hangulat, erősödött az euró, gyengült a dollár. Az elemzők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy a jó hangulat hamar kifulladhat a közelgő görög választás súlyos bizonytalansága miatt.
Részvény / Deviza / Áru Fiesztával üdvözölték a piacok a spanyol mentőcsomagot
Borbély Péter | 2012. június 11. 07:09
Jelentős rali indult a részvény, nyersanyag és devizapiacokon arra a hírre, hogy Spanyolország, feladva a dacolást, a hétvégén pénzügyi mentőcsomagot kért az európai közösségtől. A forint, az euró erősödik, az olaj és az arany ára jelentősen drágult. Elemzők szerint ugyanakkor a hétvégi görög választás miatt tiszavirág életű lehet az eufória.
Részvény / Deviza / Áru Kevesebb nyugtató kell a piacokra a spanyol mentőcsomag miatt
Privátbankár.hu | 2012. június 10. 17:12
Megnyugvást hozhat a világ tőzsdéin Spanyolország pénzügyi megsegítésének terve, jóllehet a részletek kidolgozása még beletelik egy kis időbe, és egyelőre a konkrét összegről sincs megállapodás. Nagy kérdés ugyanakkor a jövő heti görög választás eredménye is, amikor elvileg az is kiderülhet, hogy Görögország az euróövezet tagja maradhat-e.
Makro / Külgazdaság Görög politikus: a megszorítások viszik csődbe Görögországot
Privátbankár.hu | 2012. május 21. 10:57
Éles hangon válaszolt az őt és pártját ért kritikákra a görög megszorítások egyik legnagyobb ellenzője, Alexisz Ciprasz. A politikus szerint a megszorítások viszik csődbe Görögországot. Úgy vélte, hogy pártja győzelme nem vezet az euróövezetből való kilépéshez.
Deviza / Áru Viszlát forinterősödés!
Borbély Péter | 2012. május 9. 14:56
Folytatódott a forint gyengülése, az eurót már 290 forint fölött jegyzik. A hazai devizát elsöpörte a napok óta tartó esés, amit az európai pánik okozott. Ami nem biztonságos eszköz, az most gyengül, a biztonságosak pedig rohamosan erősödnek. Úgy tűnik, hogy nagyon komoly korrekció kezdődött a piacokon.
Deviza / Áru Görög hírre esnek tovább a piacok, megint felsírt a forint (frissítve)
Borbély Péter | 2012. május 8. 16:35
Nem állította meg a piacok lejtmenetét a vártnál jobb délutáni amerikai makroadat. Jelentős esésben van az arany ára és folytatódott az ereszkedés az olaj piacán is. Az amerikai tőzsdék esnek, a dollár megint erősödik, a forint is gyengült. Úgy tűnik, hogy a görög sztori és az európai gondok mindent felülírnak. Görögország egyre biztosabban elveszíti az eurót.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG