Görög választás
Makro / Külgazdaság Még egy esély: Ciprasz megint belevághat a görög válságkezelésbe 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 21. 07:42
Meglepően nagy fölénnyel nyert Alekszisz Ciprasz a görög választásokon, a hitelezőknek továbbra is vele kell tárgyalniuk.
Makro / Külgazdaság Karnyújtásnyira a görög megállapodás?  
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 8. 13:01
Néhány napon belül létrejöhet a megállapodás a görög kormány és a hitelezők között a Görögországot a csődtől megmentő harmadik hitelcsomagról - közölte egy neve elhallgatását kérő bennfentes a Reuters hírügynökséggel.
Makro / Külgazdaság Euró? Kösz, inkább nem! Sorra hátrálnak ki a csatlakozni vágyók  
Káncz Csaba | 2015. július 17. 08:31
Varsótól Szófiáig az újonnan csatlakozott EU-tagállamok a legkülönfélébb módon fejezik ki meghátrálásukat az euró-csatlakozás folyamatától. Túl nagy a megrettenés a görög folyamatok láttán. A görög adósságválság újra a figyelem középpontjába hozta az euró születési rendellenességeit. Sokak szemében a jelenlegi görög válság azt is igazolja, hogy a politikának nem szabad felülírnia a közgazdaságtan szabályait.
Makro / Külgazdaság Az emberek torkán még le kell nyomni ezt a megszorítást  
Privátbankár.hu | 2015. július 14. 11:49
De legalább megkönnyebbülést jelenthet, hogy megszűnt a bizonytalanság Görögországban.
Makro / Külgazdaság Senkinek sem kellenek már a görögök? – Nem fog sírni Európa ha lelépnek 
Privátbankár.hu | 2015. január 12. 16:58
Brit pénzügyi elemzők szerint igazából kicsikét túl van reagálva a görög elnökválasztás csődje, és nem is okozna akkora problémát, ha a görögök távoznának az övezetből.
Makro / Külgazdaság A görög kormánynak annyi – a választásból baj lehet 
Privátbankár.hu | 2014. december 29. 15:54
Előrehozott választást tartanak a dél-európai országban, miután a parlamentnek ismét nem sikerült elnököt választania - írja a Reuters.
Pénzügyi szektor Visszavándorol a pénz a görög bankokba 
Privátbankár.hu | 2012. július 5. 07:24
Kezdik visszavinni pénzüket a görögök a hazai bankokba azután, hogy a legutóbbi választáson egyértelműen az európárti politikai erők kerekedtek felül. A választások előtt napi 100-500 millió eurót vettek ki a bankokból a görögök.
Deviza / Áru Sikerült a görög kormányalakítás – erősödik az euró és a forint (videó) 
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 14:50
Megalakulhat az új görög kormány, miután sajtóhírek szerint sikeres volt a kormányalakítási tárgyalás. Úgy tudni, hogy 15 órakor teszi le az esküt Antonisz Szamarasz kormányfő. A hírre nagyot ugrott az euró és a forint is erősödni kezdett.
Deviza / Áru Megtáltosodott a forint - 288 forint alá is benézett az euró! (videóval) 
Borbély Péter | 2012. június 19. 16:20
Második napja szinte töretlenül erősödik a forint. A haza deviza több mint egy hónapja nem mutatott ilyen erőt. A magyar eszközök hétfőn szembementek a világpiaci trenddel is. A háttérben részben az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos feszültségek oldódása áll, részben a nemzetközi hangulat javulása. A budapesti tőzsde viszont ma közelében sincs a nemzetközi mezőnynek.
Makro / Külgazdaság Európai belharc: Görögország csak ürügy? 
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 11:40
Befolyásos athéni gazdasági-politikai agytröszt véleménye szerint még semmi sem dőlt el Görögországban a választások nyomán, ősszel lázadásokra és zavargásokra lehet majd számítani. A frontvonal ugyanakkor áthelyeződött, már nem Görögország és Nyugat-Európa között, hanem Nyugat-Európa és Nyugat-Európa között húzódik, így a görög ügy már csak ürügy maradhat.
Pénzügyi szektor Már nem menekítik a pénzt a görögök - eddig 72 milliárd euró ugrott 
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 10:45
Lassult a betétkivonás a görögországi bankokból azt követően, hogy a nemzetközi pénzügyi mentőcsomag mellett elkötelezett Új Demokrácia nyerte meg a választásokat - számolt be a Bloomberg banki bennfentesekre hivatkozva.
Makro / Külgazdaság Így látják a görög helyzetet a londoni elemzők  
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 18:36
Londoni elemzők szerint a görög parlamenti választások nyomán csökkent annak a rövid távú kockázata, hogy Görögország távozni kényszerül az euróövezetből, de ez a veszély hosszabb távlatban továbbra sem szűnt meg, és ezért tartós piaci fellendülés a viszonylag piacbarát választási eredmény ellenére sem várható.
Makro / Külgazdaság Ezt megúsztuk: egyelőre senkit nem minősít le a Fitch  
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 17:52
A görög választások eredményeként csökkent annak a kockázata, hogy Görögország szabályozatlan körülmények között, rövid időn belül távozni kényszerül az euróövezetből - vélekedett a Fitch hitelminősítő, egyben közölte, hogy ennek megfelelően egyelőre nem veszi gyors leminősítést valószínűsítő negatív felülvizsgálat alá az összes euróövezeti tagállam adósbesorolásait.
Részvény / Deviza / Áru Kifulladtak a tőzsdék, a BUX viszont felülteljesít  
Borbély Péter | 2012. június 18. 13:45
Hamar véget ért a görög választás utáni kezdeti jó hangulat a részvénypiacokon, az európai indexek többnyire stagnálnak, az amerikai határidős mutatók gyengülő nyitást jeleznek. A görögök után ismét a spanyol gondok kerültek a fókuszba. A budapesti piac viszont felülteljesítő, igaz a forgalom meglehetősen alacsony.
Makro / Külgazdaság Csoda nem történt, megváltás sem lesz, de egyelőre marad a görög euró 
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 12:50
A görög parlamenti választások nyomán rövid távon csökkent annak a kockázata, hogy Görögország távozni kényszerül az euróövezetből, de tartós piaci fellendülés a viszonylag piacbarát választási eredmények ellenére sem várható. Az európai szuverén törlesztéskockázat-biztosítási indexek mindazonáltal érezhetően csökkentek a hétfői londoni kereskedésben.
Makro / Külgazdaság Ez nem Spárta: 300-an az euróért - vagy épp ellene 
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 10:10
Az Új Demokrácia kapta a legtöbb (29,66 százaléknyi) szavazatot és az ezzel járó plusz 50 mandátumot a görög választáson - összesen 129-et szereztek. A Sziriza alig 3 százalékkal maradt le, ezzel 71 mandátumra tettek szert. A PASZOK 33 mandátumra jogosult, a volt koalíciós partnerek megszerezték a többséget.
Részvény / Deviza / Áru Mit ér a görög választás? Fogy a lendület, gyengül a forint 
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 09:20
Nagy volt reggel az öröm a világban, mivel a görög választásokon kormányképes többségbe került az eddig kormányzó, mentőcsomagot támogató koalíció, így hétfőn mindenhol, itthon is pluszban nyitottak a tőzsdék. Ázsia komoly emelkedéssel nyugtázta a választási eredményeket - pedig még nem is oldódott meg semmi. Délelőtt már meg is kezdődött a kijózanodás.
Deviza / Áru A spanyol bankmentés hátán kapaszkodott fel az arany 
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 08:52
A korábbi korrekciót követően a múlt héten az arany, és az ezüst árfolyama is erősödni tudott. Az arany iránt élénkülő kereslet a spanyol kormány pénzügyi segélykérelmének és a bizonytalan kimenetelű görög választásoknak volt betudható. Az európai adósságválság várhatóan fog még izgalmakat tartogatni, amely hosszú távon az arany malmára hajtja a vizet.
Makro / Külgazdaság Kína sem szeretné, ha a görögök elintéznék az eurót 
Privátbankár.hu | 2012. június 18. 08:39
Történelmi lehetőségről, az aggódó befektetők bizonyos mértékű fellélegzéséről és a megszorítások elkerülhetetlenségéről közölt kommentárt a kínai állami Hszinhua hírügynökség hétfőn, a görög választások eredménye kapcsán.
Makro / Külgazdaság Itt vannak a londoni forgatókönyvek a görög választásokra  
Privátbankár.hu | 2012. június 17. 18:45
Újabb, idén már harmadik parlamenti választástól Görögország eurótagságának őszi megszűnéséig terjednek a londoni elemzők forgatókönyvei arra, mi követheti a görög választásokat. Az első exit-poll eredmények alapján egyelőre nem látszanak tisztán az erőviszonyok, viszont az már valószínűsíthető, hogy az első választáshoz képest a kevésbé radikális erők nagyobb arányban nyertek.
Makro / Külgazdaság A görög választás árnyékában kezdődik a G20-konferencia 
Privátbankár.hu | 2012. június 17. 11:23
Miközben a világ feszülten figyeli a vasárnapi görög választás fejleményeit, hétfőn már kezdődik Mexikóban a G20 konferencia, ami természetesen elsősorban az európai válsággal foglalkozik. Terítéken lesz ezen kívül a fenntartható fejlődés és elképzelhető az is, hogy vitáznak a résztvevők az IMF-tartalékok feltöltéséről. Rendkívül fontos szerepet kaphatnak a segélyszervezetek, az éhínség visszaszorítása, de nem marad ki a témák közül a szíriai és az iráni konfliktus sem. A fórumnak tízezer résztvevője lesz, ebből háromezer az újságíró.
Deviza / Áru Este hatkor robbanhat a forint piaca - elkezdődött a görög választás 
Privátbankár.hu | 2012. június 17. 06:14
Az euróövezet jövője szempontjából sorsdöntő parlamenti választások kezdődtek vasárnap reggel Görögországban. A szavazóhelyiségek közép-európai idő szerint reggel 6 órakor nyíltak meg, a 9,7 millió szavazópolgár este 18 óráig adhatja le voksát. A legelső előrejelzések rögtön ezt követően várhatók. Ha a megszorításokat ellenző erők győznek, akkor- ha csak rövid időre is - várhatóan összeomlik az euró piaca, magával rántva mindent. Ez esetben brutális forintgyengülés várható.
Pénzügyi szektor Görögország miatt minősítettek le ciprusi bankokat 
Privátbankár.hu | 2012. június 13. 07:26
Ciprusi bankokat minősített le kedden a Moody's Investors Service. A hitelminősítő bejelentése szerint a lépés annak megnövekedett kockázatát tükrözi, hogy Görögország távozni kényszerülhet az euróövezetből, a Moody's szerint az érintett bankok jelentős mértékben ki vannak téve a görög adóskockázatnak.
Deviza / Áru Maradt a csapkodás a piacokon, rángatják a forintot és az eurót 
Borbély Péter | 2012. június 12. 10:53
Bizonytalanul, nagy kilengésekkel folyik a kereskedés továbbra is a legtöbb piacon. Tegnap hamar elolvadt az a nagy előny, amit a spanyol mentőcsomagról szóló hétvégi hírek okoztak. A bizonytalanságot jól mutatja az euró nagy kilengése a dollárral szemben. A forint piaca ideges, a budapesti tőzsde viszont határozott pluszban van.
Deviza / Áru Száguld az olajár 
Privátbankár.hu | 2012. június 11. 08:04
Több mint 2 százalékkal drágultak az amerikai és az európai olajfajták a szabadpiacon, miután a spanyol mentőcsomag hírére jelentősen javult a hangulat, erősödött az euró, gyengült a dollár. Az elemzők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy a jó hangulat hamar kifulladhat a közelgő görög választás súlyos bizonytalansága miatt.
Részvény / Deviza / Áru Fiesztával üdvözölték a piacok a spanyol mentőcsomagot  
Borbély Péter | 2012. június 11. 07:09
Jelentős rali indult a részvény, nyersanyag és devizapiacokon arra a hírre, hogy Spanyolország, feladva a dacolást, a hétvégén pénzügyi mentőcsomagot kért az európai közösségtől. A forint, az euró erősödik, az olaj és az arany ára jelentősen drágult. Elemzők szerint ugyanakkor a hétvégi görög választás miatt tiszavirág életű lehet az eufória.
Részvény / Deviza / Áru Kevesebb nyugtató kell a piacokra a spanyol mentőcsomag miatt  
Privátbankár.hu | 2012. június 10. 17:12
Megnyugvást hozhat a világ tőzsdéin Spanyolország pénzügyi megsegítésének terve, jóllehet a részletek kidolgozása még beletelik egy kis időbe, és egyelőre a konkrét összegről sincs megállapodás. Nagy kérdés ugyanakkor a jövő heti görög választás eredménye is, amikor elvileg az is kiderülhet, hogy Görögország az euróövezet tagja maradhat-e.
Makro / Külgazdaság Görög politikus: a megszorítások viszik csődbe Görögországot  
Privátbankár.hu | 2012. május 21. 10:57
Éles hangon válaszolt az őt és pártját ért kritikákra a görög megszorítások egyik legnagyobb ellenzője, Alexisz Ciprasz. A politikus szerint a megszorítások viszik csődbe Görögországot. Úgy vélte, hogy pártja győzelme nem vezet az euróövezetből való kilépéshez.
Deviza / Áru Viszlát forinterősödés!  
Borbély Péter | 2012. május 9. 14:56
Folytatódott a forint gyengülése, az eurót már 290 forint fölött jegyzik. A hazai devizát elsöpörte a napok óta tartó esés, amit az európai pánik okozott. Ami nem biztonságos eszköz, az most gyengül, a biztonságosak pedig rohamosan erősödnek. Úgy tűnik, hogy nagyon komoly korrekció kezdődött a piacokon.
Deviza / Áru Görög hírre esnek tovább a piacok, megint felsírt a forint (frissítve) 
Borbély Péter | 2012. május 8. 16:35
Nem állította meg a piacok lejtmenetét a vártnál jobb délutáni amerikai makroadat. Jelentős esésben van az arany ára és folytatódott az ereszkedés az olaj piacán is. Az amerikai tőzsdék esnek, a dollár megint erősödik, a forint is gyengült. Úgy tűnik, hogy a görög sztori és az európai gondok mindent felülírnak. Görögország egyre biztosabban elveszíti az eurót.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG