Hagyaték
Tudomány-technika Hagyaték: bármilyen rosszul is hangzik, érdemes odafigyelni a digitális formájára is 
Buksza blog | 2024. március 5. 08:05
Egy váratlan haláleset az érzelmi traumán túl anyagi gondokat is okozhat azoknak az özvegyeknek, akik nem tudnak hozzáférni elhunyt hozzátartozójuk számítógépén és mobiltelefonján lévő javaihoz.
Személyes pénzügyek Koronavírus: most tárgyalás nélkül is átadhatják a hagyatékot a közjegyzők  
Privátbankár.hu | 2020. május 6. 10:10
Akár a következő hónapok több tízezerre tehető hagyatéki ügyének jelentős része a következő időszakban személyes megjelenés nélkül is lezárható, így az örökösöknek nem kell megvárniuk a járvány elmúltát, hogy hozzájussanak a hagyatékhoz. Akik viszont ragaszkodnak a tárgyaláshoz, azoknak meg kell várniuk a veszélyhelyzet végét.
Személyes pénzügyek Mi történik a Facebookoddal a halál után? 
Privátbankár.hu | 2018. október 10. 20:20
A digitális térben keringő adatok nem csak érzelmileg, hanem anyagilag is komoly súllyal bírhatnak - épp ezért nem mindegy, miként rendelkeznek róla a végrendeletben és ki férhet hozzá a hagyatéki eljárás végeztével. Spanyolországban hamarosan új törvényt vezethetnek be, amely jogi alapokat biztosít a digitális hagyatékok sorsával kapcsolatban.
Személyes pénzügyek Elindult a hagyatéki tárgyalás, az örökségem a tét - mit tegyek? 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 17. 20:20
Hogyan zajlik egy hagyatéki eljárás? Fel kell készülnöm az öröklésre? Milyen jogaim és lehetőségeim vannak? Mire figyeljek oda különösen és hogyan mérik fel a vagyont? A hagyatéki sorozatunk utolsó részében Dr. Máté Viktorral folytatjuk a beszélgetést.
Személyes pénzügyek Összedőlt a ház, amit örököltem - én vagyok a felelős? 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 16. 17:11
Örököltem egy céget, holnap áfabevallás van, de még nem történt meg a hagyatéki tárgyalás. Örököltem egy romos házat, aminek omladozik a teteje. Elvileg már az enyém, papírom még nincs róla. Kié a felelősség, ha beomlik a tető és kárt tesz valakiben? Beharangozó videó.
Vásárló Hibázott az ügyvéded? Nem biztos, hogy te fizetsz! 
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 08:04
Adásvételik és végrendeletek miatt kell évente egymilliárd forint körüli kárigényt kezelnie az ügyvédeket biztosító szervezetnek a Napi Gazdaság értesülései szerint.
Részvény / Deviza / Áru Fogós kérdés: ha meghalok, ki örökli az OTP-részvényeimet? 
Privátbankár.hu | 2014. október 17. 16:50
Az értékpapírszámlán és az ügyfélszámlán nyilvántartott pénzügyi eszközök nem tartoznak a számlatulajdonos hagyatékába, azokat az általa megjelölt kedvezményezett kapja a számlatulajdonos halálakor - egyebek mellett ezt tartalmazza az a tőkepiaci szabályokat módosító törvénytervezet, amely a kormány honlapján jelent meg.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG