Háztartásbeli
Karrier Láthatatlan munka: mennyi pénzt érdemelsz azért, hogy kitakarítod a lakást?
Privátbankár.hu | 2017. április 5. 20:02
Mosás, főzés, takarítás – a ház körüli munkák tagadhatatlanul elvonnak időt és energiát a hétköznapjainkból, mégis szeretünk rájuk valamiért alantas munkaként tekinteni. Márpedig ha ezért is megfizetnének minket, akkor szárnyalhatna igazán csak a gazdaság: a GDP 25 százalékkal, évi 6836 milliárd forinttal nőne a KSH szerint. Kik a láthatatlan munkások, és mennyi órabér járna a főzésért? Utánanéztünk.
Makro / Külgazdaság Amiért nem jár fizetés: ennyi időt töltünk láthatatlan munkával
Privátbankár.hu | 2016. április 5. 14:24
Belegondoltál már abba, hogy mennyi időt töltesz olyan munkával, amelyért soha, senkitől egy forintot sem kapsz? Tipikus ilyen munkák a ház körüli vagy az önkéntes munkák. Az emberek átlagosan több időt fordítanak ilyen fizetetlen munkára, mint fizetett munkára. Számszerűsítve ez azt jelent, hogy a magyarok egy év alatt csaknem 11 milliárd óra fizetetlen munkát végeznek.
Személyes pénzügyek Miből élnek majd a háztartásbeliek, ha nem lesz nyugdíjuk?
Privátbankár.hu | 2015. október 8. 20:06
A család és a társadalom szempontjából is fontos munkát végeznek, de nem kapnak érte fizetést, és nem jogosultak a nyugdíjellátásra sem - miből élnek majd a háztartásbeliek idős korukban, ha esetleg nem támaszkodhatnak házastársukra, partnerükre?
Adó Több tízmilliót hoztak össze a kormánynak a háziasszonyok
Privátbankár.hu | 2014. január 21. 07:43
Lapinformáció szerint kifehéredett a háztartási munka.
Személyes pénzügyek Hol lakik? Mennyi idős? Megmutatjuk mennyire stresszel
Privátbankár.hu | 2013. május 10. 19:30
Mindenki másként viseli a stresszt, és mindenki más miatt aggódik. Az első stressztérképből az is kiderül, hogy hol aggódnak a legtöbbet az emberek és hol a legkevésbé. Csak egy olyan megye van az országban, ahol alig aggódnak. Ön melyik csoportba tartozik?
Friss
hírlevél