Hitelszűke
Makro / Külgazdaság Mire költ naponta 15-25 milliárdot az MNB? - interjú Nagy Mártonnal
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 13. 05:57
Az MNB hitelösztönzési igazgatója szerint a növekedési hitelprogram hatalmas siker, sikerült a piaci korlátokat lebontani, most jöhet a verseny. Persze azért volt mit tanulni is az első programból, de így is napi 15-25 milliárd forintot tolt a jegybank a magyar gazdaságba.
Makro / Külgazdaság Nem volt rossz termék a frankhitel - interjú
Zsiborás Gergő | 2013. szeptember 3. 06:21
Csak a balti államoknál szaladt el úgy a devizahitelezés, mint nálunk, most mégis fényévekre vannak tőlünk. Mindig akkor engedünk a fiskális szigoron, mikor amúgy is jól megy a szekér - csoda, hogy nem akar beindulni a növekedés? Interjú Oblath Gábor közgazdásszal, a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézetének (MTA KRTK KTI) tudományos főmunkatársával.
Makro / Külgazdaság A Nagy fal mögött: most van vagy nincs pénz Kínában?
Privátbankár.hu | 2013. június 27. 14:09
A rövid távú áldozatok a hosszú távú kiigazítás miatt szükségesek a kínai gazdaságban - írja a Hszinhua a hitelszűkével kapcsolatos kommentárjában, miközben a szakértők a további reformokat sürgetik.
Makro / Külgazdaság Követendő német példa: hitelprogramot indítanak Spanyolországban
Privátbankár.hu | 2013. május 28. 15:08
Német állami hitelprogram indulhat Spanyolországban az egészséges vállalkozásokat fenyegető hitelszűke miatt, a kísérleti projektről június közepén tárgyal a német törvényhozás.
Pénzügyi szektor Tovább szűkül a hitelpiac: nem elég bevállalósak a bankok?
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 07:18
Továbbra is visszaeső hitelezést vetít előre a KPMG vállalathitelezési hangulatindexe, amelynek értéke a tavaszihoz képest ugyanakkor némileg javult, főleg annak köszönhetően, hogy a bankok hitelezési hajlandósága egyes hiteltípusoknál növekedett.
KKV A magyar cégek 2013 elejére várják a válság mélypontját
Privátbankár.hu | 2012. október 25. 12:13
A magyar vállalatok számára a legjelentősebb problémát a finanszírozási lehetőségek szűkülése jelenti - közölte az idei év első felében, a magyarországi vállalatvezetők körében végzett felmérésének eredményeit a Roland Berger stratégiai tanácsadó.
Pénzügyi szektor Simor: Ördögi körbe kerültek a bankok a magyar állam miatt
Privátbankár.hu | 2012. október 16. 12:18
Inkább kínálati, semmint keresleti problémák akadályozzák a magyarországi hitelezés beindulását, ezen belül is elsősorban a bankok hitelezési hajlandóságának hiánya okoz gondot - mondta Simor András jegybankelnök a portfolio.hu által szervezett Budapesti Gazdasági Fórumon kedden.
KKV Egyedül a mezőgazdaságban látják derűsebben a jövőt
Privátbankár.hu | 2012. július 12. 11:50
Kismértékű csökkenést mutat az előző negyedévhez képest a hazai vállalkozások egyéves várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index. A vállalkozások hangulatára a hitelezés beszűkülése, valamint a vállalati hitelkamatok várt növekedése nyomta rá a bélyegét. Az ágazatok közül egyedül a mezőgazdasági vállalatok derűlátóbbak a következő egy év várakozásait illetően.
Deviza / Áru Görög választások: a világ jegybankjai titokban összefognak
Privátbankár.hu | 2012. június 15. 07:27
A világ legfontosabb jegybankjai összehangolt akciót terveznek a globális pénzpiacok stabilizálására, ha a vasárnapi görög parlamenti választások eredménye árfolyam-zavarokhoz vezet.
hírlevél
depositphotos