<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Lakossági betét
Makro / Külgazdaság Történelmi csúcsra értek tavaly a lakossági betétek
Privátbankár.hu | 2019. február 28. 08:04
Majdnem 14 százalékkal emelkedett az állomány. A lekötetlen betétek aránya se volt még ekkora korábban.
Személyes pénzügyek Történelmi csúcsra értek a lakossági betétek
Privátbankár.hu | 2018. december 7. 07:32
Az állomány összege 8273,8 milliárd forint.
Befektetési alapok Befektetések: Svájci jegybank megvágta, magyar kötvény gyógyítja
Eidenpenz József | 2015. február 10. 13:40
A novemberi és decemberi csökkenés után ismét nőni tudott a hazai befektetési alapok vagyona januárban. A svájci jegybank híres lépése nyomán tízmilliárdok távoztak egyes kockázatosabb alapokból, a nagyrészt hazai állampapírokat vásároló kötvényalapok viszont bővültek. Decemberben meglepően sok pénzt helyeztek el bankbetétben.
Befektetési alapok Az abszolút hozamú alapok majdnem háromnegyede szárnyalta túl az állampapírt
Eidenpenz József | 2014. október 27. 11:41
Az alacsony kamatok miatt sok pénz megy az utóbbi években befektetési alapokba, köztük is sok az abszolút hozamú termékekbe. Milyen eredményt hozott ez, mennyire érte meg? – ezt számoltuk ki. A befektetési jegyek nagy részének jó volt a teljesítménye.
Állampapír / Kötvény Lassan három éve fizet több kamatot az állam, mint a bankok
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 24. 06:08
Régóta versenyeznek egymással a lakossági állampapírok és a lakossági bankbetétek, hol az egyik, hol a másik kerekedett felül kamatban. Most már közel három éve az állampapírok vezetnek, sőt soha nem emelkedett olyan magasra a kamatuk különbsége, mint idén tavasszal, amikor 1,7 százalékpont is volt. Az állampapírok majdnem dupla annyit fizettek.
Befektetési alapok Itt az euró-befektetések reneszánsza és a bankbetétek újjászületése?
Eidenpenz József | 2014. június 12. 15:03
Májusban is több tízmilliárddal tovább nőtt a hazai befektetési alapok vagyona, de másfél éve ez volt a legalacsonyabb érték. A befektetők ezúttal több friss tőkét helyeztek el devizában, mint forintban, annak ellenére, hogy az euró a hónap során 300 forint felett maradt. Csak három alapfajta piaci részesedése nőtt az idén.
Pénzügyi szektor A nap grafikonja: mit adtak nekünk a kamatcsökkentések?
Eidenpenz József | 2014. február 18. 06:09
A sorozatos kamatcsökkentések mennyire törtek utat a polgárok zsebeibe, a lakossági betétek és hitelek kamata felé? Jobban járnak-e a forinthitelesek, mint korábban? A jegybanki alapkamat csökkenése mellett mennyivel esett vissza a banki kamat? Ugyanannyival, vagy többel, kevesebbel?
Befektetési alapok Gazdagodunk? Ez volt a megtakarítók húsz leggyakoribb célpontja
Eidenpenz József | 2014. február 11. 06:09
Az utóbbi hónapokban százmilliárdokat takarított meg a lakosság, ami főleg befektetési alapokba, állampapírokba ment, de még a bankoknak is jutott belőle. A január is jó hónap volt, főleg az abszolút hozamú alapokat, a rövid kötvényalapokat és a vegyes alapokat keresték.
Pénzügyi szektor Kevesebbel tartozunk a bankoknak, de nem lett több megtakarításunk
Privátbankár.hu | 2013. július 24. 07:16
Tovább csökkent májusban a hitelintézetek ügyfélhiteleinek állománya, ám már csak minimális mértékben. A vállalati hitelezés bővült, a háztartások hitelállománya azonban tovább zsugorodott.
Befektetési alapok Ezt csinálták a bankokban júniusban a kisbefektetők
Eidenpenz József | 2013. július 5. 06:09
Tartott a lakossági megtakarítások beáramlása a befektetési alapokba júniusban is, a májusi adatok szerint pedig a lakossági bankbetétekből tovább vették ki a pénzeket. Az utóbbi hónapoknál azonban jóval szerényebb volt a növekedés, igaz, még ez is 50 milliárd forint feletti összeg. A devizát inkább kivették, talán nyaralásra, talán a 300 forintot kerülgető euróárfolyam miatt.
Pénzügyi szektor Spanyolfal lesz a német bankokban
Privátbankár.hu | 2013. február 6. 14:23
A kockázatos befektetési tevékenység és a hagyományos lakossági üzletág szétválasztására kötelezné a nagyobb bankokat és biztosítókat a német kormány, hogy megelőzzön egy újabb pénzügyi válságot.
KKV Ezzel a három módszerrel menekítik külföldre a tőkét Görögországból
Privátbankár.hu | 2012. június 14. 11:43
A görög lakossági ügyfelek újabb legalább félmilliárd eurót vettek ki a bankokból az utóbbi pár napban. A görögországi vállalatok tőkekimenekítése azonban már hónapok óta erősödik, illegálisan és legálisan egyaránt, tőkeleszállítással, fantomcégekkel vagy egyszerűen csak bőröndben.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG