Lakossági betét
Makro / Külgazdaság Történelmi csúcsra értek tavaly a lakossági betétek
Privátbankár.hu | 2019. február 28. 08:04
Majdnem 14 százalékkal emelkedett az állomány. A lekötetlen betétek aránya se volt még ekkora korábban.
Személyes pénzügyek Történelmi csúcsra értek a lakossági betétek
Privátbankár.hu | 2018. december 7. 07:32
Az állomány összege 8273,8 milliárd forint.
Befalap Befektetések: Svájci jegybank megvágta, magyar kötvény gyógyítja
Eidenpenz József | 2015. február 10. 13:40
A novemberi és decemberi csökkenés után ismét nőni tudott a hazai befektetési alapok vagyona januárban. A svájci jegybank híres lépése nyomán tízmilliárdok távoztak egyes kockázatosabb alapokból, a nagyrészt hazai állampapírokat vásároló kötvényalapok viszont bővültek. Decemberben meglepően sok pénzt helyeztek el bankbetétben.
Befalap Az abszolút hozamú alapok majdnem háromnegyede szárnyalta túl az állampapírt
Eidenpenz József | 2014. október 27. 11:41
Az alacsony kamatok miatt sok pénz megy az utóbbi években befektetési alapokba, köztük is sok az abszolút hozamú termékekbe. Milyen eredményt hozott ez, mennyire érte meg? – ezt számoltuk ki. A befektetési jegyek nagy részének jó volt a teljesítménye.
Állampapír / Kötvény Lassan három éve fizet több kamatot az állam, mint a bankok
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 24. 06:08
Régóta versenyeznek egymással a lakossági állampapírok és a lakossági bankbetétek, hol az egyik, hol a másik kerekedett felül kamatban. Most már közel három éve az állampapírok vezetnek, sőt soha nem emelkedett olyan magasra a kamatuk különbsége, mint idén tavasszal, amikor 1,7 százalékpont is volt. Az állampapírok majdnem dupla annyit fizettek.
Befalap Itt az euró-befektetések reneszánsza és a bankbetétek újjászületése?
Eidenpenz József | 2014. június 12. 15:03
Májusban is több tízmilliárddal tovább nőtt a hazai befektetési alapok vagyona, de másfél éve ez volt a legalacsonyabb érték. A befektetők ezúttal több friss tőkét helyeztek el devizában, mint forintban, annak ellenére, hogy az euró a hónap során 300 forint felett maradt. Csak három alapfajta piaci részesedése nőtt az idén.
Pénzügyi szektor A nap grafikonja: mit adtak nekünk a kamatcsökkentések?
Eidenpenz József | 2014. február 18. 06:09
A sorozatos kamatcsökkentések mennyire törtek utat a polgárok zsebeibe, a lakossági betétek és hitelek kamata felé? Jobban járnak-e a forinthitelesek, mint korábban? A jegybanki alapkamat csökkenése mellett mennyivel esett vissza a banki kamat? Ugyanannyival, vagy többel, kevesebbel?
Befalap Gazdagodunk? Ez volt a megtakarítók húsz leggyakoribb célpontja
Eidenpenz József | 2014. február 11. 06:09
Az utóbbi hónapokban százmilliárdokat takarított meg a lakosság, ami főleg befektetési alapokba, állampapírokba ment, de még a bankoknak is jutott belőle. A január is jó hónap volt, főleg az abszolút hozamú alapokat, a rövid kötvényalapokat és a vegyes alapokat keresték.
Pénzügyi szektor Kevesebbel tartozunk a bankoknak, de nem lett több megtakarításunk
Privátbankár.hu | 2013. július 24. 07:16
Tovább csökkent májusban a hitelintézetek ügyfélhiteleinek állománya, ám már csak minimális mértékben. A vállalati hitelezés bővült, a háztartások hitelállománya azonban tovább zsugorodott.
Befalap Ezt csinálták a bankokban júniusban a kisbefektetők
Eidenpenz József | 2013. július 5. 06:09
Tartott a lakossági megtakarítások beáramlása a befektetési alapokba júniusban is, a májusi adatok szerint pedig a lakossági bankbetétekből tovább vették ki a pénzeket. Az utóbbi hónapoknál azonban jóval szerényebb volt a növekedés, igaz, még ez is 50 milliárd forint feletti összeg. A devizát inkább kivették, talán nyaralásra, talán a 300 forintot kerülgető euróárfolyam miatt.
Pénzügyi szektor Spanyolfal lesz a német bankokban
Privátbankár.hu | 2013. február 6. 14:23
A kockázatos befektetési tevékenység és a hagyományos lakossági üzletág szétválasztására kötelezné a nagyobb bankokat és biztosítókat a német kormány, hogy megelőzzön egy újabb pénzügyi válságot.
KKV Ezzel a három módszerrel menekítik külföldre a tőkét Görögországból
Privátbankár.hu | 2012. június 14. 11:43
A görög lakossági ügyfelek újabb legalább félmilliárd eurót vettek ki a bankokból az utóbbi pár napban. A görögországi vállalatok tőkekimenekítése azonban már hónapok óta erősödik, illegálisan és legálisan egyaránt, tőkeleszállítással, fantomcégekkel vagy egyszerűen csak bőröndben.
hírlevél