Morál
Részvény / Deviza / Áru Kezükben a Biblia, szemük a tőzsdei árfolyamokon 
Eidenpenz József | 2021. december 25. 06:29
Ha valaki úgy gondolja, hogy csak a keresztény értékeknek megfelelõ vállalkozásokban szeretné fialtatni a pénzét, az megteheti ezt az USA-ban és Európában egyaránt. Ezek az alapok elveikben azonban sok tekintetben hasonlítanak az ESG-irányzatra, de  néhány területen talán szigorúbbak az azokat követõ intézményeknél.
Makro / Külgazdaság Szörnyszülöttek a laborokban: ezzel menthetik meg milliók életét? 
Balkó Rita | 2018. február 19. 20:20
A tudomány ismét új szakaszba léptette az emberiséget: technikailag képesek lennénk ugyanis szervátültetésre alkalmas, hibrid szerveket növeszteni különböző állatokban. Korábban disznó-ember embriókat hoztak létre laboratóriumi körülmények között, most birka-ember hibriddel bővült a sor. A procedúra rengeteg etikai kérdést vet fel, noha ha rábólintanak, milliók életét mentheti meg.
Vásárló Te kit ölnél meg? A terhes anyukát vagy a veled utazó három gyereket? 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 10. 20:15
Messze nem az a legnagyobb probléma az önvezető autóknál, hogy megtanuljanak eljutni A-ból B-be. Ami igazán nagy kihívást jelent a fejlesztőknek az, hogy a gép döntést tudjon hozni egy adott szituációban arról, hogy megéri-e ártania az utasainak. A baj ott kezdődik, hogy még az ember sem tud helyesen dönteni ilyenkor. Az MIT összegyűjtötte azokat a helyzeteket, amikor lehetetlen jó döntést hozni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG