Munkahelyvédelmi akcióterv
Karrier Elképesztőek a munkát terhelő adók - kapós a munkahelyvédelmi akció
Privátbankár.hu | 2014. október 11. 09:40
Már több mint 890 ezer ember foglalkoztatását segíti a tavaly januárban indult munkahelyvédelmi akció, amely 205 milliárd forinttal csökkentette a munkáltatók terheit - közölte Kurucz Éva kormányszóvivő a kormány honlapján szombaton közzétett nyilatkozatában.
Makro / Külgazdaság A minimálbér árt a foglalkoztatásnak és a gazdaságnak - interjú
Balla Györgyi | 2014. október 6. 06:06
Inkább adókedvezményeket kellene adni az alacsony bérek után is - mondja a Budapest Intézet vezető kutatója. Scharle Ágota bírálta a munkahelyvédelmi akciótervet is: szerinte olyanok is kapnak támogatást, akik erre nem szorulnak rá, magyarán ez nem más, mint ablakon kidobott pénz. A megígért 1 millió munkahely helyett pedig egyelőre mindenki érje be - jó esetben - 40-60 ezerrel.
Makro / Külgazdaság Munkahelyvédelmi akcióterv: a közintézmények nem kérnek belőle
Privátbankár.hu | 2014. január 18. 13:51
Tavaly ősszel ritkábban éltek az adókedvezmény lehetőségével, mint korábban. Az akcióterv ettől még pörög.
Karrier Lehet, hogy túl magasak a munkát terhelő adók?
Privátbankár.hu | 2014. január 18. 09:53
Sok munkahelyet tudtak megóvni az NGM számai szerint úgy, hogy adókedvezményt nyújtottak, 105 milliárdról mondott így le az állam. Nem csoda, hogy az adókedvezmények ilyen hatékonyak olyan adókörnyezetben, ahol abból amit a munkaadó egy dolgozó után fizet, a munkavállaló csupán a felét viheti haza.
KKV Nekiment a kormánynak a vállalkozók főtitkára
Privátbankár.hu | 2013. december 26. 10:11
 
Karrier Czomba: 1992 óta nem volt ilyen Magyarországon
Privátbankár.hu | 2013. október 29. 12:20
A közmunkások, a vendégmunkások és a versenyszféra húzta fel a foglalkoztatottságot.
Karrier Varga szerint több mint 700 ezer munkahelyet védtek meg
Privátbankár.hu | 2013. július 11. 07:28
Az év elején életbe lépett munkahelyvédelmi akcióterv eredményei a várakozásoknak megfelelően alakultak - közölte a nemzetgazdasági miniszter.
Karrier A közmunka diák verziója eddig nagy siker
Privátbankár.hu | 2013. június 27. 17:53
A magyar kormány kiemelt feladata, hogy piacképes szakmához, illetve a tanulmányok befejezése után munkatapasztalathoz és munkahelyhez segítse a fiatalokat - jelentette ki Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón, a rakamazi Hegyalja Fesztiválon.
Makro / Külgazdaság Volt-e értelme a Matolcsy-csomagoknak: lesz-e több pénzünk idén?
Zsiborás Gergő | 2013. április 16. 13:04
A Brüsszelnek megküldött számokból az derül ki, hogy ha lassan is, de érződik a tavalyi kiigazítócsomag hatása. De nem emiatt lesz majd több pénzünk vásárolni. És mi lesz majd a nyugdíjakkal?
Adó Nem várt adókedvezmény Matolcsytól a cégeknek
Privátbankár.hu | 2013. január 10. 15:38
Havi 135 ezer forint összegű munkabérig 2013-ban is érvényesíthető a bérkompenzációs adókedvezmény. Az sem baj, ha a cég tavaly nem adott bérkompenzációt.
Makro / Külgazdaság Matolcsy: Magyarország iránt a bizalom felépült
Privátbankár.hu | 2012. december 22. 13:51
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban elmondta, hogy úgy látja Magyarország iránt a bizalom felépült, a világpiacon az egyik legkapósabb a forint állampapír.
KKV Bizalom és kiszámíthatóság - erre van szüksége a cégeknek
Privátbankár.hu | 2012. november 5. 11:12
A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) első alkalommal jelentkezett „Gazdasági Helyzetkép” című kiadványával, melyben a munkaadói oldal szempontjából létfontosságú gazdasági kérdéseket értékeli. A kiadvány többek között az általános makrogazdasági helyzettel, a munka világát érintő kérdésekkel és a hazai üzleti környezet legnagyobb kihívásaival foglalkozik.
Karrier Szakképzés: a fiatalokat célozzák, váltani azonban nehezebb
Privátbankár.hu | 2012. október 11. 17:18
A képzett szakembereknek van jövőjük Magyarországon - mondta Czomba Sándor egy szabolcsi rendezvényen. A foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár beszélt a felnőttképzés új rendszeréről is. A jelenlegi rendszerrel sok képző intézmény jár rosszul.
Karrier Rogán: az akciótervvel megmaradhat a foglalkoztatás szintje
Privátbankár.hu | 2012. október 5. 17:56
A munkahelyvédelmi akcióterv 2013 legfontosabb intézkedése a kormányzat részéről annak érdekében, hogy Magyarországon megmaradjon a foglalkoztatás szintje - mondta Rogán Antal.
Adó NGM: a büdzsé számol a jegybank megadóztatásával
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 28. 17:12
Kérdésünkre a nemzetgazdasági tárcánál elárulták: a jövő évi költségvetés számol azzal a 116 milliárd forinttal, mely a jegybankra kiterjesztett tranzakciós illetékből folyhat be. Ez a tétel fontos eleme a 300 milliárd forintos forrásigényű munkahelyvédelmi tervnek is. Egy hónap múlva eljárás indulhat ellenünk, ha nem lép a kormány.
Adó A kormány sem tudja, honnan lesz pénz a Munkahelyvédelmi Akciótervre
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 24. 11:27
A kormánynak 300 milliárd forintra van szüksége a jövő évre tervezett Munkahelyvédelmi Akcióterv végrehajtásához. A szükséges pénzt három forrásból akarta előteremteni, ebből kettő: a MNB és az Államkincstár megadóztatása valószínűleg nem valósítható meg, a hatékonyabb adóbeszedésből várható összeg pedig bizonytalan.
Makro / Külgazdaság Ma részletezi Matolcsy minisztériuma, hogy lett 97,1% a hiány
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 24. 07:32
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) ma közli az államháztartás augusztusi részletes pénzforgalmi mérlegét.
Makro / Külgazdaság A munkahelyvédelmi akcióterv verte ki a biztosítékot az IMF-nél
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 21. 20:53
Varga Mihály egy rádióinterjúban elismerte, hogy nyáron a legnagyobb vitát a munkahelyvédelmi akcióterv váltotta ki az IMF szakértőknél, de kormány nem hátrál.
Makro / Külgazdaság Hétfőn megszavazhatják Matolcsy 300 milliárdos csomagját - nézzük a részleteket!
Zsiborás Gergő | 2012. szeptember 21. 10:50
Módosítóindítványokkal tovább szélesítették a kormány Munkahelyvédelmi Akciótervét, az azonban továbbra is kérdéses, hogy lesz-e forrás a szociális adócsökkentést tartalmazó csomagra. A kormány a kiszolgáltatottabb csoportokat támogatná, a csomag a versenyszférának szól. Beleköthet-e ebbe az IMF?
Makro / Külgazdaság Pénz nem számít? Rogánék ragaszkodnak a munkahelyvédelmi akciótervhez
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 13. 07:57
A Fidesz képviselőcsoportja ragaszkodik a munkahelyvédelmi akcióterv végrehajtásához még akkor is, ha esetleg változtatni kell a program forrásán - közölte Rogán Antal. A frakcióvezető szerint Magyarországnak van mozgástere a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval folytatandó tárgyalásokon.
Makro / Külgazdaság Túl részletes az "IMF listája" - valószínűleg nem kértek ilyeneket a kormánytól
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 6. 13:52
Alaposan felborzolta a kedélyeket az a reggeli sajtóértesülés, ami tudni véli, hogy mit kér a magyar kormánytól az IMF a mentőcsomagért cserébe. A Privátbankár által megkérdezett elemzők többnyire egyetértettek abban, hogy az IMF nem szokott előállni ilyen aprólékos listával. De ha mégis ezt kérné, akkor érdemes végigmenni a pontokon.
Makro / Külgazdaság Adóbevételek és növekedés - a költségvetés gyenge pontjai
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 5. 08:59
Egyre jobban nyúlik a Költségvetési Tanács és a nemzetgazdasági tárca vitája, többek között a növekedési kilátásokról. Hiába készült már el júniusban a büdzsé, több gyenge pontja is van a tervezetnek.
Makro / Külgazdaság Még mindig nem lelik a munkavédelmi akcióterv pénzügyi forrását
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 29. 10:34
A jegybanki tranzakciós adóval kapcsolatos számokat elfogadja a Költségvetési Tanács, de vannak olyan intézkedések, amelyek bevételeivel kapcsolatban további számításokat kérnek az adóhivataltól - mondta Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Karrier Ön szereti a munkáját?
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 16. 14:10
Megkezdődött a miniszterelnök munkahelyvédelmi akcióról szóló tájékoztató levelének kiküldése, melyet szeptember elejéig minden nagykorú állampolgár megkap.
Makro / Külgazdaság Mellár: senki nem fog több embert alkalmazni
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 4. 14:27
Mellár Tamás, közgazdász a munkahelyvédelmi akciótervvel kapcsolatban kifejtette: senki sem fog több embert alkalmazni, ha nem tud több terméket eladni. A nagy mértékű eladósodottság miatt pedig nem jöhet szóba pluszfogyasztás.
Makro / Külgazdaság Orbán a tranzakciós illetékről: a célokból nem engedünk
Privátbankár.hu | 2012. július 27. 10:45
Orbán Viktor a tranzakciós illetékkel kapcsolatban elmondta, hogy ha a jelenlegi formájában nem lehet bevezetni, akkor másképp oldják meg, de a célokból nem engednek. Hozzátette, hogy a kormány minden újszerű lépését ellenállás fogadta a nemzetközi szervezetek részéről, ugyanakkor ezeket a vitákat általában megnyeri a kormány.
Makro / Külgazdaság GKI: a 300 milliárdos akcióterv ellenére sem fognak többen dolgozni
Privátbankár.hu | 2012. július 18. 16:30
A GKI Gazdaságkutató elemzése szerint a kormány által meghirdetett munkahelyvédelmi akcióterv teljes hatása 300 milliárd forint körül lehet, ugyanakkor érdemben nem járul majd hozzá a foglalkoztatás bővítéséhez, mivel a cégek költségei emelkedni fognak a fogyasztói kereslet pedig tovább fog mérséklődni.
Makro / Külgazdaság A bankszektor felét magyar kézben látná a kormány
Privátbankár.hu | 2012. július 17. 13:26
Orbán Viktor, az MKIK elnökségével való tárgyaláson elmondta, hogy új gazdasági modellt épít a kormány, melynek része a munkát és családokat támogató adórendszer. Hozzátette, hogy az új modell egyik célja, hogy a bankrendszer 50 százaléka magyar kézben legyen. Orbán Viktor a munkavédelmi akciótervvel kapcsolatban óriási nyomásra számít.
Makro / Külgazdaság Módosították a költségvetést: így változnak a bevételek és a kiadások
Privátbankár.hu | 2012. július 12. 15:33
Az eredeti kormányjavaslatban szereplőnél 44 milliárd forinttal kevesebb folyhat be jövőre a pénzügyi tranzakciós illetékből, a munkáltatói tehercsökkentés miatt pedig 130 milliárd forinttal kisebb lesz az állam bevétele a szociális hozzájárulási adóból. A kieső bevételeket a kedvező makrogazdasági hatások, a jövedéki adóból származó többletbevételek kompenzálhatják majd.
Adó Célegyenesben az új adófajta
Privátbankár.hu | 2012. július 10. 16:36
Benyújtotta a kormány a kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek. Ennek az adófajtának a mértéke főállásúaknak havi 50 ezer forint, nem főállásúaknak 25 ezer forint. A kisadózó vállalkozás bevételének 6 millió forintot meghaladó része után 40 százalékos adót kell fizetni, de ez nem mentesíti a tételes adófizetési kötelezettség alól.
Makro / Külgazdaság Százmilliárdot talált a költségvetésnek a Kopint-Tárki
Privátbankár.hu | 2012. július 3. 14:47
A Kopint-Tárki elemzése szerint el kell halasztani a szuperbruttó jövőre tervezett kivezetését ahhoz, hogy a kormány 300 milliárd forintos munkahelyvédelmi tervének részben legyen fedezete. A szuperbruttó kivezetésének elhalasztása a költségvetés számára 107 milliárdos bevételt jelentene.
Makro / Külgazdaság Nem aratott osztatlan sikert Orbán Viktor terve
Privátbankár.hu | 2012. július 2. 16:53
A miniszterelnök által bejelentett intézkedéscsomag a kedvezőtlen helyzetben lévő munkavállalók, vállalkozások helyzetét kívánja javítani, ami pozitív cél, finanszírozási oldala azonban bizonytalan – nagyjából így foglalható össze ahogy Orbán Viktor bejelentésére reagáltak az MTI által kérdezett elemzők. A miniszterelnök korábban 10 pontos munkahelyvédelmi akciótervet hirdetett.
Friss
hírlevél
depositphotos