Napkollektor
Makro / Külgazdaság Szakértő: a mostani rezsicsökkentés hosszú távon nem fenntartható 
Dobos Zoltán | 2024. május 18. 14:06
A Klasszis Média által szervezett E, mint energia konferencia Béke honol az olajfák alatt? című kerekasztal-beszélgetésén az energiaszektor és a megújulóenergia-ipar képviselőivel arról beszélgettünk, mennyire felhasználóbarát az új megújulóenergia-szabályozás, a hálózatfejlesztés ki tudja-e szolgálni a megújulóenergia-fejlesztési célokat. Szóba kerültek a megújuló energia tárolási lehetőségei, hogy hogyan és miből tudják a cégek csökkenteni az energiaköltségeiket, illetve hogy miért nincs lehetőség az új Otthonfelújítási Program támogatásai keretében a fűtést napkollektorra, hőszivattyúra korszerűsíteni.
Pénzügyi szektor Előtakarékossággal kerülnek a tetőkre a napkollektorok 
Privátbankár.hu | 2014. május 30. 09:44
Komolyabb energetikai beruházások finanszírozására ideális lehet a lakástakarék, sőt - mivel a beruházás azonnal költséget spórol - akár lakástakarékkal kombinált hitelből is megvalósítható egy napkollektor-telepítés.
Makro / Külgazdaság Napelemre vált a magyar honvédség 
Privátbankár.hu | 2013. október 15. 09:51
Tíz darab napelemes rendszert telepít a honvédség az épületeire országszerte. A beruházást az Európai Unió finanszírozza 460 millió forint értékben.
Ingatlan 50-70 ezer forintos megtakarítás a fűtési szezonban? Nem lehetetlen  
Privátbankár.hu | 2012. december 4. 12:06
Az elavult, régi, alacsony hatásfokkal működő fűtési rendszerek lecserélésével, korszerűsítésével akár 20-30 százalékkal is csökkenthető az ingatlanok energiafelhasználása, ami egy fűtési szezonban akár 50-75 ezer forintos megtakarítást is eredményezhet – derül ki az OTP Lakástakarék frissen végzett modellszámításaiból. Az ilyen beruházások megtérülése 4-10 év között mozoghat, és már most érdemes elkezdeniük az előkészítő munkákat azoknak, akik tavasszal belevágnának a korszerűsítésbe.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG