Németh Péter
Személyes pénzügyek Leamortizálták a lakást a szilveszteri bulin? Erre a segítségre ne számíts
Privátbankár.hu | 2018. január 2. 20:24
Összetört a kocsi, esetleg letépték az ajtót a helyéről a buliban? Szilveszterkor kicsit mindenki megbolondul, az alkoholmámoros bulizásban pedig szerencsés esetben ha komoly sérülés nem is történik, könnyen összetörnek dolgok. Kevesen tudják azonban, de a részegség kizáró ok lehet, ha az kárt megpróbáljuk behajtani a biztosítónál.
Biztosítás Semmit sem tanultak a West-Balkán ügyből
Privátbankár.hu | 2013. április 16. 17:30
Magyarországon egyetlen hatóság sem ellenőrzi, rendben van-e a tömegrendezvények felelősségbiztosítása.
Biztosítás Van garázsbiztosítása? Álljon ki a garázsból, úgy a tuti
Privátbankár.hu | 2013. április 2. 14:07
Garázsban tartott járművek ezrei úszhatnak el a napokban az ár- és belvízzel, mert csak kevesen tudják: még a külön megvehető garázsbiztosítás is csak limitált fedezetet nyújt a bent tárolt kocsikra és motorokra. A garancia a teljes körű casco, akinek nincs ilyen, az jobban teszi, ha áradáskor a garázsánál védettebb helyre állítja a járművét – figyelmeztet egy biztosítási alkusz. Friss tapasztalat szerint a löszfalak közelsége is kiemelt kockázat lehet a jövőben a biztosítók szemében, mert elképzelhető, hogy a nagy esőben megcsúszott föld miatt idén különösen sok káresetet jelentenek.
Utazás 1000 méter felett: a borravalóra is jobban figyelünk, mint a biztonságra
Privátbankár.hu | 2013. február 13. 13:43
A tapasztalatok szerint, akik télen a hegyekbe utaznak, a borravalóra több figyelmet fordítanak, mint a biztonságra és a megfelelő előkészületekre. Messziről felismernek minket az osztrák sípályákon.
Biztosítás Jöhet a hidegzuhany: több ezer autós kerülhet kellemetlen helyzetbe
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 11:00
Több ezer autósnak akkor is biztosítót kell váltania a kötelező kampány végén, ha egyébként nem tenné. Ők azok, akik túl sokba kerülnek a biztosítóknak, ezért azok egyoldalúan felbontják a szerződést. Erről a napokban, legkésőbb december elsejéig értesítik az érintett „renitens” autósokat. Lépjen önként az, aki úgy érzi, ebbe a körbe tartozik, mert most még szabadon válogathat az ajánlatok között.
Biztosítás Felültetett lányok: 11 tipp a vagány srácok ellen
Privátbankár.hu | 2012. május 6. 13:44
Tapasztalatok szerint a motor hátsó ülésen utazó lenge ruhás nőknek még bukósisakban is jóval kisebb a túlélési esélyük egy bukásban, mint a vagány, „brahizó”, talpig védőfelszerelésben repesztő motorosnak. Intő jel, ha a „csak egy körre” invitáló srác a korábbi eséseivel, a gyorsaságával és hajmeresztő történeteivel dicsekszik. Pest megyében a motoros balesetben elhunyt nők 70 százaléka utas volt.
Biztosítás Szétfagyott vezetékek, elázott nyaralók: van megoldás?
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 11:15
Hiányos, elavult a nyaralókra kötött biztosítások többsége, s ezekkel ilyenkor tavasszal szembesülnek tömegével a tulajdonosok. Ekkor derül ki ugyanis, hogy a régi, rossz szerződés miatt például a téli elfagyásokat sem fedezi a kártérítés. De az sem jó, ha túl friss a biztosítás, mert az aláírástól számított 30 napon belül bekövetkezett esetleges elemi kárra nem fizet a szolgáltató. Elkezdődött a tavaszi szélsőséges időjárás közeledtével szokásos kapkodás a biztosítás terén – állítja a szakértő.
Biztosítás Kgfb: ha büntetik a hűséget, most még válthat
Privátbankár.hu | 2011. november 30. 09:31
Nagy a kapkodás, még nagyobb a hibalehetőség a kötelezőbiztosítási kampány utolsó napján az alkuszoknál, főleg azok körében, akik szolgáltatót váltanak. A legjobb kötelezőbiztosítást is el lehet bukni, s egy drágábba keveredni, ha nem érkezik be időre az alkuszhoz az új megbízás és a régi szerződés felmondása.
Friss
hírlevél