Nemzetközi Milyen legyen a nő Írországban? Szavaznak róla nőnapon 
Privátbankár.hu | 2024. március 8. 14:44
Népszavazást tartanak Írországban pénteken arról, hogy módosítsák-e az alkotmányban a nők társadalmi szerepére vonatkozó, idejétmúltnak és diszkriminatívnak tartott részeket.
Makro / Külgazdaság Az ország, ahol nők részvételével startolt el egy hadgyakorlat 
Privátbankár.hu | 2023. május 9. 13:47
Megkezdődött kedden a tajvani hadsereg első olyan tartalékos hadgyakorlata, amelyen már női katonák is részt vehetnek.
Közérdekű Novák Katalin a Me Too után 3 évvel: Bízzuk a nőkre, hogy akarnak-e versenyezni! 
Lénárd Lili | 2021. február 28. 19:50
Novák Katalin a héten az otthonfelújítási programról adott indexes interjújában újból pozitívan értékelte a nők magyarországi helyzetét. Habár itthon az emancipáció megosztja a közvéleményt, a Me Too a globalizáció keresztezésében egy új nemzetközi paradigmát nyitott a feminizmus iskolájában.
Karrier Foglalkozni kell a nőügyekkel - a magyar Országgyűlés Európa sereghajtója 
Izsó Márton | 2019. március 6. 20:20
Videós összefoglaló arról hogy újabb statisztikában végezte a szégyenpadon Magyarország, abszolút utolsóak vagyunk az Európai Unióban azt tekintve, hogy hány nő ül a parlamentben. A hazai arány még a 15 évvel ezelőtti uniós átlagos sem érte el. A magyar miniszterelnök korábbi kijelentései szintén nem segítettek a helyzeten.
Karrier Így tombol csak igazán a nőkben a versenyszellem 
Privátbankár.hu | 2019. január 10. 11:37
Érdekes kutatás készült Kínában a nemi egyenlőségről.
Karrier 2021-ig esélytelen, hogy javuljon a nők foglalkoztatottsága 
Privátbankár.hu | 2017. június 15. 17:17
Lesújtó adatokat közölt az ILO: a nők mindössze 49 százaléka dolgozik vagy keres munkát a világon. Szinte lehetetlen belátható időn belül felzárkózniuk.
Karrier Fájó a hiányuk: hol vannak a női vezetők? 
Privátbankár.hu | 2017. április 21. 20:16
Gyakorlatilag kisebb forradalom kell ahhoz Magyarországon, hogy végre a nők is egyenlő elbánásban részesüljenek a versenyszférában, és a jövőben legalább olyan tisztelet és megbecsülés övezze őket vezető szerepekben, mint most a férfiakat. A női vezetés akadályairól és megoldásokról beszélgettek a Startup Safary második napján.
Vállalat Jól fizet a cégednek, ha nő is van vezetésben 
Privátbankár.hu | 2015. december 10. 08:55
Sokkal jövedelmezőbb egy vállalkozásnak, ha nők vezetik - legalábbis a kutatások szerint harmadával is nőhet a megtérülés.
Karrier Itthon 100 év sem elég a női esélyegyenlőtlenség felszámolására 
Veres Patrik | 2015. november 20. 16:32
A Világgazdasági Fórum ismét felmérte, hogy áll a nemek harca az egyes országokban, az eredmények pedig továbbra is elszomorítóak. A legnagyobb baj a bérkülönbséggel és a politikai szerepvállalással van, bizonyos területeken pedig nem, hogy sikerült volna felzárkózni, hanem tovább nőtt a szakadék.
Személyes pénzügyek Mernek-e kockáztatni a női befektetők? 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 4. 20:10
A kasszát lehet, hogy a nők kezelik, de befektetések terén már jobban remeg a kezük, ha választani kell. Egyedül nem szívesen döntenek, szívesen vitatják meg a férfiakkal a pénzügyi lépéseket, akik általában jobban érdeklődnek a pénzügyek iránt a K&H felmérése alapján. A nők inkább a jövőre gondolnak: nyugdíj és a gyerekek biztonsága a legfontosabb.
Vásárló 5 dolog, amire biztos nem gondoltál, amikor megvetted azt a divatos ruhát 
Privátbankár.hu | 2015. július 26. 10:36
Hajlamosak vagyunk csak a csillogást, a sikert és a fényűzést látni a divatvilágból, pedig ott is a számok diktálnak. Kicsit hangolódva az őszi szezonra, összegyűjtöttünk néhány kevésbé ismert tény a divatszakmáról.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG