<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
önkéntes pénztár
Személyes pénzügyek A lakáshitel törlesztésére is kaphatunk adókedvezményt: mutatjuk, hogyan
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 19. 11:34
A nagyobb hazai egészségpénztárak zöme önsegélyező pénztárként is működik, ennek köszönhetően pedig számos egyéb szolgáltatást vehetnek igénybe a tagok az egészségpénztár által nyújtott lehetőségek mellett. A Bank360 szakértői összefoglalták, hogy milyen önsegélyező pénztári szolgáltatások vehetők igénybe a nagyobb szolgáltatóknál, illetve, hogy miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel.
Makro / Külgazdaság Az önkéntes öngondoskodásé a jövő?
Baka F. Zoltán | 2020. február 22. 11:04
Az MNB az önkéntes pénztárakból jóléti alapokat állítana fel, de a kormány addig nem tárgyal erről, amíg része az elképzelésnek a tagság kötelezővé tétele.
Vállalat Etikusabban kötnek velünk biztosítást
Csabai Károly | 2019. június 13. 11:58
Alapvetően e kedvezőnek tekinthető jelenséggel magyarázza a Magyar Nemzeti Bank a ma nyilvánosságra hozott jelentésében, hogy a biztosításközvetítők száma és az általuk nyélbe ütött szerződések is 2018-ban az előző évihez képest a tizedével estek vissza.
Személyes pénzügyek Senkire sem hallgat a kormány - tényleg kicsinálják a cafeteriát
Privátbankár.hu | 2018. július 24. 12:11
A szakértők, a szakszervezetek és még az MNB is azt javasolta a kormánynak, hogy továbbra is támogassák az öngondoskodást - nem hallgatták meg őket, a többi cafeteria-elemmel együtt a pénztári befizetések is mennek a levesbe.
Személyes pénzügyek Érdemes elővenni a cafeteriás dossziét – a jövő múlik rajta
Privátbankár.hu | 2018. február 6. 06:06
Ajánlott a cafeteriaelemek idei összeállítását nem rutinból elvégezni. A munkáltatók és a munkavállalók is jó, ha átgondolják mivel járnak a legjobban. A cégek idén például már a korábbinál kedvezőbb feltételekkel adhatják az önkéntes nyugdíjpénztári és egészségpénztári juttatásokat, mert nagyot csökkent ezek adója. A dolgozók pedig rengeteg módon élhetnek az önkéntes pénztárak előnyeivel – mondta el többek között a Privátbankárnak adott interjúban Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke, aki a megtakarítási szakadékról és a pénztárak segítségével történő öngondoskodás kevésbé ismert előnyiről is beszélt.
Személyes pénzügyek Készülsz a nyugdíjas éveidre? Ennek az adócsökkentésnek örülni fogsz
Privátbankár.hu | 2017. december 12. 16:30
Jövőre az ideinél alacsonyabb lesz a béren kívüli juttatások, köztük a pénztári megoldásokhoz nyújtott munkáltatói támogatások adókulcsa, a terhelés 40,71 százalékra csökken a közel 44 százalékos szintről - közölte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége.
Személyes pénzügyek Kötelező járadékot fizettetne a kormány az önkéntes pénztárakkal
Privátbankár.hu | 2015. november 12. 09:20
A nyugdíjkorhatárt elérő tagok így, öt éven át kaphatnának járadékot. Az ezer fő alatti pénztárak mentesülhetnek a kötelezettség alól.
Személyes pénzügyek Önkéntes nyugdíj- vagy egészségpénztári tag vagy? Befagyaszthatják a pénzed
Privátbankár.hu | 2014. december 28. 11:52
Az önkéntes nyugdíj-, egészség- és önsegélyező pénztárak januártól kötelesek megtagadni azon tagjaik ügyleti megbízásait, akiknél az ügyfél-átvilágítás eredményei nem állnak teljes körűen rendelkezésükre. December 31-ig kellett (volna) bemutatni a személyinket, de nincs katasztrófa akkor sem, ha elfeledkeztünk róla.
Személyes pénzügyek Átvilágítják a pénztártagokat: kinek, mi a teendője?
Privátbankár.hu | 2014. október 18. 11:05
Idén év végéig el kell végezni a pénztártagok átvilágítását, ehhez az ügyfeleknek be kell menniük a pénztárakba. Ha az ügyfél nem intézi el év végéig ezt a kötelezettségét, a pénztárak januártól meg fogják tagadni a megbízásokat. Kire vonatkozik ez és mit kell pontosan csinálni?
Személyes pénzügyek Indul az adómegtakarítási hajrá: mutatjuk, hova tedd a pénzed!
Privátbankár.hu | 2013. december 20. 06:10
Az év végén hagyományosan beindul az adómegtakarítási hajrá: akinek félretett pénze van, ilyenkor igyekszik úgy elhelyezni befektetéseit, hogy a haszon minél nagyobb részét tarthassa magánál a futamidő végén. Jelentős adókedvezményt biztosítanak tulajdonosaiknak az olyan megtakarítási formák, mint a Tartós Befektetési Számla (TBSZ), vagy a Nyugdíj-előtakarékossági Számla (nyesz), de az önkéntes pénztárak is adóvisszatérítéssel várják az ügyfeleket. Van még néhány munkanap az adóhajrából.
Személyes pénzügyek Hogy kaphatnak a pénztártagok rokkantnyugdíjat?
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 17. 09:38
A társadalombiztosítás nem fizet már rokkantnyugdíjat, de azon önkéntes pénztártagoknak jár az ellátmány, akiknek a jogosultságát tavaly december végéig állapították meg.
Személyes pénzügyek Matolcsy: a kormánynak nem célja elsorvasztani az önkéntes pénztárakat
Privátbankár.hu | 2012. január 29. 13:43
Matolcsy György egy az Országgyűlés honlapján írásban feltett kérdésre válaszolva elmondta, hogy a kormánynak nem az önkéntes nyugdíjpénztárak elsorvasztása a célja, hanem a nyugdíjrendszer átalakításához kapcsolódóan a bennük rejlő további lehetőségek kiaknázása.
Személyes pénzügyek Nyugdíjreform: hogyan kerüli el az adóemelést a kormány?
Privátbankár.hu | 2012. január 23. 09:06
Lépéskényszerbe került nyugdíjügyben a kormány, mely az egyéni számlák kialakításának ígéretével kezdett neki a nyugdíjrendszer átszabásának. A demográfiai folyamatok és a "két lábra állított nyugdíjkassza" miatt elkerülhetetlennek látszik egy adóemelés, amit az új nyugdíjrendszerben akár el is "bújtathatnának".
Adó Év végi adóoptimalizálás: 150 ezer forint is visszajárhat
Gáspár András | 2011. december 20. 11:40
Az év végén hagyományosan beindul az adómegtakarítási hajrá: akinek félretett pénze van, rohamtempóban elkezdi optimalizálni befektetéseit úgy, hogy a haszon minél nagyobb részét tarthassa magánál a futamidő végén. Az önkéntes pénztárak tárt karokkal és adóvisszatérítéssel várják az ügyfeleket.
Személyes pénzügyek A nyugdíjpénztári vagyon soha sem volt az államé
Zsiborás Gergő | 2011. november 21. 11:58
A Stabilitás Pénztárszövetség konferenciáján elhangzott: a nyugdíjvagyon soha sem volt az államé, azt nem vissza- hanem elutalták a pénztárak. A kasszák bíznak benne, hogy a kormány végre vevő lesz szakmai javaslataikra - és nem sodródnak így a fenntarthatóság szélére.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos