Programozás
Makro / Külgazdaság Egy új világ kapujában: hamarosan a programozás is elsős tananyag lesz? 
Privátbankár.hu | 2017. március 20. 13:21
A digitális gazdaság aktuális trendjeit és innovációit bemutató CeBIT rendezvényen a résztvevő országok egytől-egyig a digitalizáció és az informatika fontosságára hívták fel a figyelmet – méghozzá teljes egyetértésben. Japán és Németország is tervezi, hogy már igen korán bevezetik a programozást a kötelező tananyagba, sőt, a szabadkereskedelmi megállapodásról is szó esett a két vezető között. De hogyan adunk munkát ennyi informatikusnak?
Karrier Szenzációs eredmény: a világ elitjébe kerültek a magyar programozók 
Gáspár András | 2016. szeptember 2. 18:30
A világ legjobb programozóit keresed? Nem kell olyan messzire menned, mint gondolnád. A HackerRank kidolgozott egy módszert arra, hogy rangsorolja az országokat, így ki is oszthatta az érmeket egy képzeletbeli (vagy inkább virtuális) programozói olimpián. Talán nem lepődik meg senki, ha eláruljuk: igencsak előkelő helyen végeztek a magyarok a versenyben.
Karrier Palkovics: már óvodában el lehet kezdeni a programozás tanítását 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 1. 08:53
Jó hír, hogy egyre többen választják a felvételikor az informatikai szakokat, de az oktatási államtitkár szerint sokkal hamarabb kezdődhet a tanulás.
Karrier Nincs terved a hétvégére? Tanulj meg programozni! 
Balkó Rita | 2016. július 29. 20:31
Egyébként is óriási munkaerőhiány uralkodik az iparban, ráadásul az informatikai ismeretekre ma már épp akkora szükség van, mint a nyelvtudásra. Átképeztetni magunkat viszont nem egyszerű feladat, egy új szakma kitanulása költséges és hosszú folyamat. Szerencsére rengeteg ingyenes lehetőséget kínál az internet, ezekből szedtük össze a legjobbakat. Van, amit egy üres hétvégén is el lehet kezdeni!
KKV Íme, a programozásra tanító magyar okosrobot - videó 
Izsó Márton | 2015. április 1. 18:10
Még mindig hiányszakma Magyarországon a programozás, de világszerte is egyre nagyobb az igény erre a tudásra. Egyes víziók szerint a kódírás olyan alapvető és elvárt készség lesz, mint az írás vagy az olvasás. Ha iskolapadban egyelőre még nem, de már fiatalkorban elkezdődhet a programozás logikájára való rávezetés.
FinLab Milyen nyelven programoznak a bankárok? 
Havran Dániel | 2014. december 9. 12:53
A pénzügyi világ egyik legnépszerűbb open-source programja az R. Világos, hogy egy kutató vagy egy diák mit lát benne - na de egy gyakorló bankár?
KKV Budapesten is terjeszkedik a Gameloft 
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 09:37
Hamarosan megnyitja budapesti irodáját a játékszoftvereket gyártó és forgalmazó Gameloft - tájékoztatta a Napi Gazdaságot Adina Bufnea, a cég humánpolitikai menedzsere. A társaság ehhez húsz alkalmazottat keres, programozókat, vezetőket.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG