Referenciakamat
Pénzügyi szektor Ezen múlik az éves GDP-nek megfelelő pénzügyi termék árazása - hogy vizsgázott a rendszer?
Magyar Nemzeti Bank | 2020. október 21. 10:56
Az MNB kezdeményezésére 2016 májusában bevezetésre került a BUBOR esetében a kötelező érvényű jegyzési rendszer. Az új rendszer jelentősen növelte az éves magyar GDP-vel megegyező nagyságú pénzügyi termék árazásához használt BUBOR jegyzések információtartalmát és a hátteret biztosító bankközi piac forgalmát. A 2019-es évre elvégzett statisztikai elemzés alapján a BUBOR jegyzések továbbra is megbízhatók, az új információk gyorsan beépülnek a referenciakamatba, melyet a továbbra is aktív egyedi kamatjegyzők és azok eltérő jegyzési stratégiái biztosítanak. Az MNB a jegyzések folyamatos monitorozásával támogatja a rendszer stabil megbízható működését.
Pénzügyi szektor Lakáshitelt szeretne? Ezt mindenképp mérlegelnie kell!
Nagy László Nándor | 2014. október 18. 18:35
A lakáshitel-piacon teljesen eltérő stratégiával versenyeznek a bankok. A kamatemelési ciklus előtt érdemesebb hosszú kamatperiódussal bíró, fix kamatozású terméket választani - a hitelintézetek viszont inkább a referenciakamatozást preferálják.
Ingatlan Még olcsóbbak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2013. június 28. 07:37
Hétfőtől még olcsóbbak lesznek a támogatott lakáshitelek, a maximális kamat alapjául szolgáló referenciaráták ugyanis ismét komoly mértékben csökkentek. Annak reményében halogatni a hitelfelvételt, hogy az állampapír-hozamok csökkenése miatt egy-két hónap múlva még olcsóbbá válhatnak a hitelek, most már nem érdemes - írja a pénteki Világgazdaság.
Pénzügyi szektor A bankbotrány utóélete: szigorú szabályok lesznek a referenciakamatoknál
Privátbankár.hu | 2013. február 8. 11:40
A hatalmas botrányt kiváltó manipulációk megismétlődésének megelőzése érdekében a Bizottság szabályozná a kulcsfontosságú referencia-kamatok megállapítását és felügyeletét.
Pénzügyi szektor Januárban nagyot változik a hitelezés világa
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 08:58
A felszámítható kamatok és thm lehetséges maximumának korlátozásáról döntött az Országgyűlés, így azok mértéke a jövő évtől nem lehet 24 százalékponttal több a jegybanki alapkamatnál. Kivételt jelentenek a magasabb kockázatú és költségű áruhitelek, illetve a hitelkártyához kapcsolódó kölcsönök. Aki rendesen törleszti a jelzáloghitelét, elfelejtheti a százalékos kezelési költséget; vége a 20 éves jelzáloghitelek első 6 hónapjára adott csalogató akciós kamatoknak is.
Friss
hírlevél